Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do 4500 zł

ShevrillHD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, co sądzicie o zestawie do gier którym złożyłem, co by wymienić w nim?

Jeszcze dodatkowo potrzebuje monitor IPS do 1200 zł, jak na razie jestem za Eizo Foris FS2333 co o nim sądzicie? Fajnie by było znaleźć monitor 120Hz/144Hz z rozdziałką IPS

Zestaw :

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=78449&s=77637&s=80865&s=80879&s=77565&s=72517&s=77450
Opublikowano

Można by przyciąć na zasilaczu i obudowie, zamiast tego kupić chłodzenie i już kręcić procka.

Ewentualnie płytę na H87 Performance i trochę dołożyć do chłodzenia.

EMPTY :C

Opublikowano

Po co mi lepszy procesor do gier? Różnica będzie +/- 1 FPS, a nie renderuje nic. Modele typu 4960X czy 4930K też nie są do gier, a nawet gorsza wydajność w grach niż i5 4670k.

Chłodzenie później kupię.

Opublikowano

W maju wychodzą 8 wątkowe Refresh Haswell to raz, a dwa kiedyś będzie się używało gorszych ustawień - przez co nie wymaga 8 wątków. Tak samo możesz powiedzieć, że zamiast 780 Ti SLI kup Black Titana bo ma 6 GB...

Opublikowano

W maju wychodzą 8 wątkowe Refresh Haswell to raz, a dwa kiedyś będzie się używało gorszych ustawień - przez co nie wymaga 8 wątków. Tak samo możesz powiedzieć, że zamiast 780 Ti SLI kup Black Titana bo ma 6 GB...

Ustawienia graficzne są po to, by odciążyć GPU. Na procesor mają znikomy wpływ. Nie wiadomo, w którą stronę pójdą gry, ale według mnie zostawać przy i5 to w tej cenie bezsens.
YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Z dnia na dzień wydajność i5 nie spadnie, a obecnie i5 4670k i i7 4770k w wielu grach są sobie równe, bądź różnica wynosi max 2fps.

Z tym waszym gadaniem o wykorzystywaniu wielu wątków jest dokładnie tak samo jak mówienie, że kupno GPU z 3GB nie ma sensu bo niedługo gry zaczną wykorzystywać więcej..

Bierz zestaw, który wybrałeś, jak wpadnie kasa dokup chłodzenie i kręęęęć.

EMPTY :C

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...