Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ile slotów udźwignie ten serwer?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam małe pytanko dotyczące serwera minecraft.

Ile ten sprzęt jest w stanie uciągnąć slotów:

Processor: INTEL XEON E5405 QUAD 3,0GHz 12MB 1333FSB (oc)

Ram: 16gb ddr3 1333

System: Linux debian

Silnik: Spigot

Na serwerze max 20 pluginów i parę skryptów dobra konfiguracja + wyłączenie wowld the end

Zbieram +

Opublikowano

Ja myślę, że ten sprzęt może nawet udźwignąć ze 250 slotów bez lagów, bo spigot zużywa mniej pamięci ram.

Opublikowano

Serwera nie kupię ponieważ warunki na postawienie owego serwera mam idealne. Po przeliczeniu na miesiąc za prąd będę płacił około 30zł, opłat za internet nie wliczam gdyż mam go za darmo.

Zbieram +

Opublikowano

to jaki masz internet że masz go zadarmo chodzi mi jaki upload i download? tak to 200 slotów uciągnie 

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

Dysk ssd 64gb (na serwer minecraft miejsca dużo nie potrzeba) tym bardziej że sam system po zainstalowaniu waży niespełna 1gb do tego skrypt na usuwanie logów.

Co do neta to światłowód o dużej przepustowiści. (nie będzie ograniczał serwera więc nie ma co się rozpisywać na ten temat)

Zbieram +

Opublikowano

ej STOP sluchaj mnie ta rada przyda ci sie :P sluchaj polecam dac 100 mb na slot jezeli posiadasz rozbudowana mape i dosyc duze pluginy to wychodzi ci kolo 160  prawda ale jezeli twoj serwer posiada powiedzmy malo wymagajace pluginy jak i mape wtedy polecam ci wejsc na 75 mb ram na slot nie schodz mniej niz 60 bo beda strassznne lagi :P dobra przy 75 wychodzi ci kolo 200 slotow ale jezeli do tego chcesz podpiac np ts to musisz sobie odliczyc to samo tyczy sie ze strona jak i baza mysql jezeli chcesz bardziej szczegolowe informacje to poprostu zapytaj :) 

Opublikowano

A jaka prędkość internetu? Chodzi o wysył danych.

Zbieracz warnów - Przetestowany w boju.

To co panowie. Kiedy warn za oczojebą sygnaturę? :P

Opublikowano

Sugerując się doświadczeniem 260-300 slotów powinno być bez większego problemu, w takim wypadku wychodzi ok 50-60 MB ram na gracza co powinno wystarczyć. 

Druga sprawa to łącze jeżeli jest w granicach 100mbps to na pewno sobie poradzi. 

Opublikowano

Sugerując się doświadczeniem 260-300 slotów powinno być bez większego problemu, w takim wypadku wychodzi ok 50-60 MB ram na gracza co powinno wystarczyć. 

Druga sprawa to łącze jeżeli jest w granicach 100mbps to na pewno sobie poradzi. 

Jeżeli chodzi o sloty to 300 to już za dużo. Przynajmniej tak mi się wydaje. Jeżeli chodzi o łącze to jeżeli ma w granicach 100mbps to gracze wielkiego pingu raczej nie będą mieli co wiąże się z tym, że cofek nie będzie. Więc tak jak ja proponowałem 250slotów to będzie już max granica grania bez lagów. Jednak ja bym polecił autorowi tego tematu zacząć od 100, bo nie wiadomo czy sporo ludzi wbije.

Opublikowano

Jeżeli był by to typ skyblock, to rozumiem że wartość slotów nieco by się zwiększyła ?

Zbieram +

Opublikowano

Około 500 slotów. Oczywiście autorskie pluginy, i autorsko zmodyfikowany silnik lub autorski.

N0thing! :: = ;; :.>

Opublikowano

Ja pierdziele, a te dzieci nadal swoję..... Nie patrzcie tylko na ilość ram.

Powiem tobie w taki sposób :

Procesor w tym zestawie to lekka kpina i NA PEWNO będzie ciąć przy 50-70 osobach.

W Benchmarku osiąga zaledwie 2800pkt co jest bardzo niskie,a tutaj masz link do testu tego procesora : http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Xeon+E5405+%40+2.00GHz44

A tutaj masz do porównania wynik wydajności mojego procesora z LAPTOPA : http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Core+i7-2670QM+%40+2.20GHz

ponad 3000pkt różnicy :P

2w6ic6t.png

Opublikowano

Bardzo dziękuję wszystkim za odpowiedz. Po minięciu limitu like pozostali zostaną nagrodzeni.

Zbieram +

Opublikowano

_piorun_, procesor jest ok. 4 rdzenie spokojnie wystarczą do obsłużenia nawet 2 serwerów po ok. 150 slot.

Gorzej z pamięcią, bo spigot potrafi pociągnąć duużo ramu. U mnie przy 200 online serwer zajmuje ok. 20GB ramu.

Myślę więc, że serwer uciągnie min. 150 osób online bez żadnych lagów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...