Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

notebook do gier najlepiej do battlefield 4

thompson19982

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy pojdzie mi na tym laptopie Notebook HP Pavilion 15-n070sw pjdzie mi BF4 i inne gry ale mysle ze jak BF ruszy to inne tez bo to jest gra ktora manajwyzsze wymagania ze wszystkich ale nie wazne ;) i jak będzie z przegrzewaniem ?? 

Opublikowano

Wątpie że pójdzie na średnich jak już to na niskich 800x600

523561446660279974822.gif              

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

kupilem sony vaio Fit 15E i BF3 chodzi na wysokich nei grzeje sie bateria wytrzymuje i mi sie podoba a ma procesor typu U i wszystko dobrze jest jedyne co mi sie nie podoba to windows 8.1 

Opublikowano

Żarty sobie robisz ?

No i co z tego ze ma 2Ghz (Architektura,obsługiwane nowe Instrukcje) ? Jak bije na głowe AMD A10 - 4600m, a nawet jest porównywalny z wydajnosćia do procesora Intel Core Q6600(na podstawie z wyników notebookcheck.*l)

a karta 740m jest dosyć słaba BF4 pójdzie Ci na minimalnych ale nie z powodu procesora  a karty graficznej w tym laptopie jest zastosowana która posiada szyne 64 bitową :(

Opublikowano

no jak na niskich wlasnie z kolega naprawilismy blad z BF i gram na srednich wszystkie detale na srednie bo wysokie to juz sie tnie a tak to spx jest ten laptop no wiem ze karta grafiki mogla by byc lepsza ale juz kupilem to trudno chyba ze da sie cos zmienic ale w laptopach z tego co wiem to moge tylko ram dolozyc i dysk pojemnosc zwiekszyc ale dodanie 8Gb ramu raczej duzo nie pomoże ?

Opublikowano

Pomijając fakt, że to notebook i nie wiem czego oczekujecie, tu wąskim gardłem jest procesor, więc nie pleć bzdur @realo . Jakoś ja na 740M jestem w stanie grać na med-high w BF3.

Nie ma sensu dodawać aż tyle RAM-u. Co do tych średnich, to mi nie wmówisz, że masz stałe 60 FPS.

PS. Masz, kopiuj sobie:

Przecinek: , , , , , , , , ,

Kropka: . . . . . . . .

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Pomijając fakt, że to notebook i nie wiem czego oczekujecie, tu wąskim gardłem jest procesor, więc nie pleć bzdur @realo . Jakoś ja na 740M jestem w stanie grać na med-high w BF3.

Nie ma sensu dodawać aż tyle RAM-u. Co do tych średnich, to mi nie wmówisz, że masz stałe 60 FPS.

PS. Masz, kopiuj sobie:

@Kicław

Jak oskarżasz upewnij się czy masz 100% racji, w laptopach z nisko napięciowymi procesorami są wykorzystywane karty z węższa szyna(Zazwyczaj).

Masz tutaj link o dwóch odmianach Ty akurat posiadasz zapewne wersje z szyna 128 bitową(Jeśli się mylę to zwracam honor ale zobacz sobię w GPU-Z ale także troche przesadziłem z określeniem na jakich będzie chodził BF4 :c będzie Low/Medium)  :)

http://www.notebookcheck.pl/NVIDIA-GeForce-GT-740M.89902.0.html

@Topic 

A to rozwieje wszystkie pytania ! :) Test laptopa z słabszym procesorem i5 niskonapieciowy z Kartą Graficzna GT740M(Szyna 64bitowa)  :) 

http://www.notebookcheck.pl/Recenzja-Dell-Latitude-3440.107521.0.html

Pozdrawiam Cię i życze miłego wieczoru @Kicław  :)

Opublikowano

@Kicław

Jak oskarżasz upewnij się czy masz 100% racji, w laptopach z nisko napięciowymi procesorami są wykorzystywane karty z węższa szyna(Zazwyczaj).

Masz tutaj link o dwóch odmianach Ty akurat posiadasz zapewne wersje z szyna 128 bitową(Jeśli się mylę to zwracam honor ale zobacz sobię w GPU-Z ale także troche przesadziłem z określeniem na jakich będzie chodził BF4 :c będzie Low/Medium)  :)

http://www.notebookcheck.pl/NVIDIA-GeForce-GT-740M.89902.0.html

@Topic 

A to rozwieje wszystkie pytania ! :) Test laptopa z słabszym procesorem i5 niskonapieciowy z Kartą Graficzna GT740M(Szyna 64bitowa)  :) 

http://www.notebookcheck.pl/Recenzja-Dell-Latitude-3440.107521.0.html

Pozdrawiam Cię i życze miłego wieczoru @Kicław  :)

A takiego. Nawet ci się nie chciało do sygnatury zajrzeć. 64bit i tyle w temacie.

Procesor będzie go ograniczał, nie karta. Koniec, kropka.

YGsMv3q.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...