Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Podoba się serwer? (pomysł)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Mam dla Was przedstawienie pomysłu na serwer. Z góry mówię, proszę nie kopiować :) 

Respimy się na spawnie, gdzie jesteśmy tylko 1 raz, aby zobaczyć poradnik itp. Później już jesteśmy w mieście. W mieście gangu (jakaś nazwa będzie :D) gdzie miasto jest całe poniszczone i jest trochę postnuklearnie. Wszędzie chodzą zatruci ludzie, którzy mają bardzo dużą siłę. Po prostu trzeba ich omijać. Będzie mapa serwera z miejscami typu centrum handlowe gdzie jest możliwość ugotowania jedzenia ze zdobytych materiałów bądź upolowanych zwierząt. Tak swoją drogą jest to rok 2050 gdzie świat jest to wojnach, a Japonia podzieliła się na klany. Niektóre eventy będą polegać na tym, że inny klan chce przejąć nasze miasto a my jeżeli jesteśmy w tym klanie (70-80% graczy) bronimy go, a jeżeli jesteśmy ruchem oporu to wysadzamy budynki i staramy się zdobyć punkty strategiczne. Mapka w zarysie jest. Mam kilka skriptów, lecz będę rekrutować dopiero ludzi. Co o tym myślicie? 

P.S. Wiem, że jest chaotycznie napisane :D

Opublikowano

Wiesz co? W sumie niezły pomysł ale dodaj Questy i handlarzy NPC. Oprócz tego jakieś efekty np. Nudności, Ranność(chodzi mi jak ktoś jest ciężko ranny, żeby miał czerwone plamki na ekranie). To już zależy od ciebie.

Opublikowano

Wiesz co? W sumie niezły pomysł ale dodaj Questy i handlarzy NPC. Oprócz tego jakieś efekty np. Nudności, Ranność(chodzi mi jak ktoś jest ciężko ranny, żeby miał czerwone plamki na ekranie). To już zależy od ciebie.

To też jest element serwera o którym nie chciałem mówić :) Za odpowiedzi (z sensem) daje plusiki.

Opublikowano

Nie wiem czy to dobry pomysł ale zawsze jakaś ranga premium do kupienia na serwerach jest np. VIP. Taka ranga pomogła by Ci w utrzymaniu serwera, a zarazem gracz, który ją kupi dostanie dodatkowe przywileje. Jeszcze jeden odemnie pomysł to dodanie granatów i broni takich jak np. nóż, karabin i inne, bo przecież to ma być czas wojny. Dodatkowo mógłbyś dodać crafting przedmiotów i np. szansa na udany crafting to np. 40%. Oprócz tego dodaj jakieś magiczne pierścienie, które jak masz w eq to dają np. więcej siły, więcej serduszek, dają większą obronę itp. Ja oczywiście nie zmuszam ale jak chcesz to możesz to wszystko dodać.

Opublikowano

Bardzo fajny pomysł na serwer, mogą być też np. zombiaki które zabierają ok. 3 hp zatruwają one, jeśli gracz wejdzie po raz pierwszy na serwer to dostaje np. skórzaną zbroje jakis mieczyk i 5 jablek i też mogą być porozrzucane skrzynki na mapie a w nich np. jedzenie, jakieś narzędzia mieczyki zbroje itd.

Opublikowano

Bardzo fajny pomysł na serwer, mogą być też np. zombiaki które zabierają ok. 3 hp zatruwają one, jeśli gracz wejdzie po raz pierwszy na serwer to dostaje np. skórzaną zbroje jakis mieczyk i 5 jablek i też mogą być porozrzucane skrzynki na mapie a w nich np. jedzenie, jakieś narzędzia mieczyki zbroje itd.

Skrzynki na pewno będą, lecz kitu nie będzie. Serwer zostanie stworzony jako "HardCore", czyli bardzo trudno będzie przetrwać w pojedynkę.

Opublikowano

Pomysł jest bardzo ciekawy. Zagram na bank jeśli to wypali lecz wiele było ludzi którzy to planowali i nic nie wyszło. Jeśli już go ładnie zrobicie mogę wam zaoferować serwer lecz gdy już bd mógł wbić na wasz testowy i sprawdzić jak jest :) Jeśli nie chcecie tak zwanego sponsoringu to zapraszam na hosting który niebawem bd w opisie są najtańsze serwery i to jeszcze w lokalizacji PL z dobrymi filtrami.
Ale co do serwera to jest bardzo ciekawy :)
Powodzenia.

Opublikowano

@ref Poszukuję ekipę do tworzenia serwera! Pisać pw lub pod tematem.

Opublikowano

z pewnoscia zagram :D daj mi znac jak mozesz na forum lub wstaw po prostu zapowiedz ;D napewno przeczytam..

oby start jak najszybicej :)

1390144171-U592769.png

Opublikowano

To bardzo dobry pomysl! Jesli serwer jest , lub bedzie to koniecznie napisz mi ip na pw czy cos, moze zalapie sie na rekrutacje, nawet jesli nie chetnie bardzo zagram ^^

Nie jestem nie nie normalny,  jestem  BARDZO NIEMĄDRY  w ciekawy sposób.

Opublikowano

Pomysł nawet nawet.. chociaż już mniej więcej widziałem podobny serwer.

Szukacie Administracji ? Podaj ip ts.

Nie mamy jeszcze ts.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...