Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z lagami w minecraft.

Miki013

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od kilku dni mam w minecrafcie znaczące lagi. Chodzi o to że gram i przez chwile jest ścinka i tak non stop. Minecraft nigdy mi tak nie mulił także chciałbym spytać o jakieś porady.

Parametry komputer:(Proszę nie pisać kup nowy komputer)

Procesor: Celeron® Dual-Core CPU T3500 @ 2.10ghz 2.09 ghz

Pamięć ram: 2 GB

Karta Graficzna: Mobile Intel® 4 series express chipset family

Jest to laptop, wiem że słaby ale 1 tydzień temu minecraft działał bez zarzutu prawie.

Speed test:

Download: 3,47 mb/s

Upload: 0,86 mb/s

Ping: 67 ms

Opublikowano

spróbuj optifine'a zainstalować, zmniejsz FPSy, wyłącz chmury, przestaw grafikę na Fast, ew. wyłącz texturepacka jeśli masz ;)

Cytat

That is not dead which can eternal lie. And with strange aeons even death may die.

Opublikowano

Według parametrów to troszkę słabo wychodzi. Masz chipset zintegrowany intela pewnie 128mb no i 2gb ram (jak wiadomo mc zzera RAM) więc radzę dokupić kostkę ramu no i wymienić k.graficzną na mminimum 512mb ;P

#Edit
sorki nie zauważyłem że lapek :D ale tak to to możesz kupić tego kompa bo za 1500-1600 kupisz kompa na którym 100fps to pryszcz na minecraft

2s6wxf4.png

Opublikowano

Lepsza karta graficzna, dobre tekstury, optifine. To może zmniejszyć lagi, nie je usunąć całkowicie.

Opublikowano

Lepsza karta graficzna, dobre tekstury, optifine. To może zmniejszyć lagi, nie je usunąć całkowicie.

Karta graficzna odpada ;) ma lapka a tam są zintegrowane intele :D

2s6wxf4.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...