Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Warwick i Ryze

Pener 2k14

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka

Mam dwa pytania :

1.Dlaczego Warwick jest teraz w mecie? widzę go co dwa mecze na topie i rzadko kiedy go przegrywa.. a w połączeniu z Udyrem w jungli jest bestią.

2.Kto grał Ryzem na LCSach? Słyszałem, że to przez LCSy zaczęli grać Ryzem na topie - aktualnie co kilka meczy go widzę.

Opublikowano

Ryze jest dość mocnym pickiem na każdej linii, dzięki swojemu burstowi i ogromnym DMG'u z many, to samo co Nidalee. Ma również klatkę, co pozwala mu wykończyć enemy. A co do Warwicka, to na jungli i na topie jest świetny, ze względu na swój sustain + ulti ze stunem + dodatkowy AS i zwiększona szybkość ruchu przy low hp enemy. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Ww jest na topie ok w jungli to tier 43 razem z soraką. A ryzem grał na topie koreaniec na ieamie (zresztą na renekton przegrał) i teraz wielka meta. Jak się nie zfeeduje albo mega zfarmi to jest chodzącą klatką. Zresztą nie bez powodu wyszedł z mety dawno temu.

Opublikowano

@up ryze wyszedł z mety? Pojebawszy? Zawsze byl w mecie aż do nerfa zasięgu. Teraz zasięg przywrócono i dodali jakiś tam Regen many. W diaxie to instaban.

Opublikowano

Ryzem masz sie po prostu na topie wyfarmic bo w late to bestia i stosunkowo mocno mozesz obijac melee champy bez mocniejszego gap closera.

Opublikowano

@up a nerf w zasięgu był kupę czasu temu. I zasięgu aż 25 do q dodali oraz gdy z q zabije creepa ma mane z powrotem tyle w temacie buffów. I już widzę te insta bany...

Edit a tak rzeczywiście z 0 ban ratio skoczyło do 3.70 rzeczywiście sensacja. Ludzią przyjdzie mania małpowania po skośnokoich i się skończy.

Opublikowano

@up a nerf w zasięgu był kupę czasu temu. I zasięgu aż 25 do q dodali oraz gdy z q zabije creepa ma mane z powrotem tyle w temacie buffów. I już widzę te insta bany...

Edit a tak rzeczywiście z 0 ban ratio skoczyło do 3.70 rzeczywiście sensacja. Ludzią przyjdzie mania małpowania po skośnokoich i się skończy.

Era naśladowania azjatów mija tylko wtedy jak znerfią tego champa. Tak było np. z Annie na supporcie.

Opublikowano

Ryze po prostu dobrze radzi sobie z melee championami takimi jak np. Renekton, który teraz dominuje na topie.
Od i cała tajemnica.

A Warwick, cóż nie wiem. Zawsze miał genialny sustain i ciężko go było naprawdę wykopać z gry. Może po prostu ludzie na nowo go "odkryli" a raczej "odryli".
Poczekajcie tylko na zmiany w nowym Wriggle;s Lantern. Król jungli powróci!

wikmk9.jpg

Opublikowano

I ile wiem to chyba nie dodali tego z przywracaniem many.

Wiem tylko że 25 range do Q dodali, porównując ze starym Ryzem to nic, kiedy wszystkie skille miał dobry range.

Co na temat buffów? Dali mu większego base movement speed jak i speed z ulta.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...