Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL][Skript] XRelog - koniec ucieczek przed walką.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie . Żeby nie dało się uciec przed walką to muszą te komendy zacznij i wgl wpisywać czy walka z automatu sie zacznie i wgl ?

4168299700_1396511215.gif
Opublikowano

Skrypt bez sensu. Nie dropią itemy po logoutcie, a jedyne co jest to ban. Jeśli mam całe prot 4 i pół serca to myslisz ze nie logout'ne żeby zatrzymac te itemy a dostac bana?
Jest już dużo takich skryptów. Widziałem podobny kod. Na co komuś sprawdza czy jesteś zbanowany, jeśli jesteś to nie możesz wbić, proste.

+ Relog to logout + join (powinno być XLOGOUT albo coś w tym stylu ale to nazwa własna więc tylko zaznaczam)

według mnie, słaby skrypt

MPC Love<3

Opublikowano

@kupakurcjus

Jeśli mam całe prot 4 i pół serca to myslisz ze nie logout'ne żeby zatrzymac te itemy a dostac bana?

Napisane bez patrzenia w kod, nie usunie ci itemów, na pewno:

on quit:
        if {walka.%player%} is true:
                clear player's inventory
                set {ban.%player%} to true
                wait {@czasbana} minutes
                set {ban.%player%} to false

Na co komuś sprawdza czy jesteś zbanowany, jeśli jesteś to nie możesz wbić, proste.

Jest to komenda przeznaczona dla administratorów serwera. Domyśleć się nie można?

Widziałem podobny kod.

Suuuuuuper! Gdybyś Ty pisał skrypt typu anti-relog, też byś użył podobnego kodu, gdyż jest to bardzo zaawansowany język, posiadający niesamowite funkcje i mnóstwo rozwiązań jak kod napisać.

+ Relog to logout + join (powinno być XLOGOUT albo coś w tym stylu ale to nazwa własna więc tylko zaznaczam)

Jaki offtopic. Ja decyduję jaką nazwę ma skrypt i uważam że jest poprawna, gdyż istnieje dużo innych pluginów kończących się na -Relog.

Jak chcesz jeszcze pogadać, zapraszam na PW.

f

Opublikowano

Nie rozmawia się o takich rzeczach na pw, bo inni też mogą mieć podobne pytania, problemy.

Po pierwsze:

Skrypt nie przekaże osobie atakującej naszego eq więc jest to bezsensu.

Po drugie:
Po co administrator ma sprawdzać czy sam jest zbanowany, nie chodzi tutaj o sprawdzanie czy ktoś jest zbanowany.

Po trzecie:

Nie, nie jest to bardzo zaawansowany język, jedyne co w skryptach jest do nauki po za angielskim to zmienne, struktury budowy skryptu itd. (do nauki w godzinę). Zaawansowany język to stosuje dzikoysk (nie Ty).

Po czwarte:
Przeczytaj dokładnie moją wypowiedź i zrozum jej sens. Napisałem że to nazwa własna i nie mam zamiaru Ci się wpieprzać w nazwę skryptu, tylko zaznaczyłem (Relog = LOGOUT + JOIN) więc według mnie, słaba nazwa skryptu, a po za tym, może tego nie wiesz; (relog = reconnect)

MPC Love<3

Opublikowano

@kupakurcjus

Nie rozmawia się o takich rzeczach na pw, bo inni też mogą mieć podobne pytania, problemy.

O wytykaniu "błędów" które sprawiają tylko tobie problem, można pogadać na pw.

Skrypt nie przekaże osobie atakującej naszego eq więc jest to bezsensu.

Jak tak bardzo chcesz to usuń linijkę:

clear player's inventory

Po co administrator ma sprawdzać czy sam jest zbanowany, nie chodzi tutaj o sprawdzanie czy ktoś jest zbanowany.

O jezuuu usuń te linijki sobie:

if {ban.%arg-2%} is true:
    send "&eZbanowany: &aTak" to player
else:
    send "&eZbanowany: &cNie" to player

Nie, nie jest to bardzo zaawansowany język, jedyne co w skryptach jest do nauki po za angielskim to zmienne, struktury budowy skryptu itd. (do nauki w godzinę). Zaawansowany język to stosuje dzikoysk (nie Ty).

Wiesz co to ironia?

Przeczytaj dokładnie moją wypowiedź i zrozum jej sens. Napisałem że to nazwa własna i nie mam zamiaru Ci się wpieprzać w nazwę skryptu, tylko zaznaczyłem (Relog = LOGOUT + JOIN) więc według mnie, słaba nazwa skryptu, a po za tym, może tego nie wiesz; (relog = reconnect)

W moim skrypcie X oznacza zakaz i wiem co to relog.

f

Opublikowano

Zapadła decyzja.

Skrypt nie będzie aktualizowany tak samo jak temat.

Stwierdziłem, że skrypt w wersji 1.2 jest już w pełni gotowy i nie ma co do niego dodać.

Polecam śledzić moje konto - niedługo nowe pluginy/skrypty!

f

Opublikowano

To nie wytykanie problemów. Tutaj nie chodzi o usuwanie linijek, napisałeś to x2. Skrypt nie przekaże eq, gdyby ten skrypt coś dawał można byłoby po prostu napisać który dropa eq gracza i go zabija. I dla Ciebie

wiem co to ironia, jednak jeśli według Ciebie różnica kodu jest między 

send

a

to pozdro. Różnica kodu jest jeśli ktoś zastąpi zbędne linijki czymś "mniejszym" ew. "wydajniejszym".

Np

100x send ""

na

loop 100 times:
    send ""

MPC Love<3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...