Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szare postacie

Wreav

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem mianowicie postacie innych graczy i npc sa szare jezeli jest ich okolo 5 i wiecej. W velikii prawie wszystkie sa szare. Sprzetu najnowszego moze nie mam ale 4/6 gram bez scinek a w velikii troche scina, ale jak ustawie najmniejsze detale itp to i tak postacie sa szare. Bede bardzo wdzieczny za pomoc.

Opublikowano

Ne wiem dlaczego czasami widać szare postacie u niektórych... tekstury za wolno się ładują podejrzewam ;)

Polecam wrzucić TERE na dysk SSD, wtedy nie zobaczysz już szarej postaci ;)

1365336413-U179206.png
LIp6k.png
EPICSYGNA_erasnwx.jpg
LIp6k.png
1365336413-U179206.png

qar_gameplay.png

Opublikowano

Raczej na pewno jest to wina komputera, wątpię, że jakiegoś pliku, bo u mnie również takie coś występuję, gdy wczytuje tekstury. Komputer ma zaledwie 3+ lata, ale niektóre części są słabe + kurz. 

W każdym razie, nie jesteś sam, więc nie ma co się przejmować tym aż tak ;p

Opublikowano

pewnie tak specjalnie zrobione - detale postaci na koncu sie laduja. przynajmniej nie ma charakterystycznego lagu podczas ładowania całego otoczenia i tekstur. Jak dla mnie jest OK.

Opublikowano

pewnie tak specjalnie zrobione - detale postaci na koncu sie laduja. przynajmniej nie ma charakterystycznego lagu podczas ładowania całego otoczenia i tekstur. Jak dla mnie jest OK.

Bardzo możliwe. Przykład z wczoraj... Włączyłam Tere, instancja <zapomniałam nazwy, trzeba zabić kolosa, obronić bramę na końcu, gdzie po drodze są takie "przeszkody" dla tego potwora>, potwór wczytał mi się na samym końcu, pierw zwyczajna tekstura, dopiero potem jego szczegóły. Fakt, wkurzające, gdy chcesz bić mobka, a go nie widzisz <dobrze, że chociaż jest jego nazwa> :D

Pozostaje kupienie nowego komputera lub lepszych części do niego, przynajmniej w moim przypadku. W Velika również tak mam, zanim mi te wszystkie postacie wczyta (graczy), to już wychodzę z miasta, jednak nie zwracam uwagi na to, bo nie są mi oni potrzebni (że tak to "chamsko" ujmę) :p

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

To wina dysku.Na innych forach o tym czytałem,że trzeba zainstalować Terę na innym dysku.Ja siedzę na allegro i nie wiem jaki dysk wybrać bo są takie za 100zł i za 1500 zł...

Może ktoś doradzić ? :)

Opublikowano

Dysku - niekoniecznie NOWY TWARDY DYSK, mogło im chodzić o inną partycję. Skoro masz C, D, E. Dajmy na to, że masz zainstalowaną na "D", w takim razie zainstaluj na "E".

Opublikowano

No ja rozumiem,ale z tego co pamiętam to mówili właśnie "Zainstaluj na oddzielnym dysku".Jeżeli nie było by to koniecznie,to wiadomo,że powiedzieli by,że na innej partycji :P

Opublikowano

Próbowałeś na innej partycji? Jeżeli nie, to spróbuj. Skoro nic nie pomoże, możesz zakupić nowy dysk twardy i sprawdzić, czy faktycznie jest to wina dysku, ale coś mi się w to wierzyć nie chcę :P

Jaką pojemność ma Twój obecny twardy dysk?

Opublikowano

No nie próbowałem ^^ Poczytam jeszcze na innych forach,jak na razie znalazłem to:" Im running I7 2600k @ 5.3Ghz@1920x1080 with 8G of ram and a Gtx 560 Ti and mine do not do it initially, but after playing 4+ hours they start to do it.".

No i koleś ma problem z szarymi postaciami po 4h grania,a ma sprzęt za 5+ tyś zł :> <3 optymalizacja Tery jest boska.

Opublikowano

No to spróbuj. Jak nie spróbujesz, to nie dowiesz się :P Niekoniecznie musi to być wina sprzętu. Może to być jakiś błąd w grze, niedociągnięcia. Różnie to bywa.

Opublikowano

To na pewno nie jest błąd z gry ^^ NPC i Characters "Texturują" się jako ostatnie i to jest problem,chociaż z drugiej strony jak by nie byli szarzy to nie było by ich widać w cale.

Znalazłem również to :When loading new high res textures the game gives a very low res placeholder texture in its place. My bet is you don't have lots of RAM (less than 3 GB) and video RAM (less than 512 MB). This is probably causing your HDD to resort to paging thus resulting in very slow loading times.

Czyli jeżeli mam mniej niż 3 GB ramu i kartę mniej niż 512 to nie jest wina sprzętu,a mojego HDD (Dysku).

Mój sprzęt to 

CPU:AMD Athlon II X2 250

RAM:4GB DDR2
GPU:GeForce 9800GT
HDD:SAMSUNG HD502HI (465 GB)
MOBO:GIGABYTE -GA-MA770-UD3

Szału nie ma,aczkolwiek Tera chodzi dosyć dobrze,tylko mam problem z szarymi postaciami.Wychodzi na to,że jest to wina dysku.Został problem,jaki dysk kupić,aby nie narażać się na wysokie koszty.Bo jestem pewny,że partycja nic nie zmieni,bo nic nie piszą o tym na forach.Piszą tylko o HDD.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...