Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ulepszanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , mam pewnie problemy a mianowicie.

1. Dlaczego gdy za każdym razem jak chcę zmienić jakąś wartość w item_proto w Navicat to po resecie lub wpisaniu komendy /reload nadal wraca to wartości która była wcześniej , wydaje mi się że to jakieś zabezpieczenie ponieważ gdy zmienię wartość i użyję komendy /reload to w konsoli wyskakuje mi item_proto.txt i jakieś "krzaczki" . Jeśli wiecie może gdzie znajduje się ten plik item_proto.txt lub wiecie o co chodzi to proszę o pomoc. Dodam że to pliki invoice v3 edytowane przez Marcoss'a.

2. Następnym problemem jest zwieszanie się serwera przy ulepszaniu . Za każdym razem gdy coś ulepszam czy to metalem czy bodziem czy u kowala to zawiesza mi serwer dopiero komenda restartująca kartę sieciową "odwiesza" serwer (/etc/rc.d/netif restart) . 

Wiecie co może być przyczyną i jak to naprawić ? 

Dodam również ,że syserr'y są czyste zarówno clientowy jak i serwerowe.

Pozdrawiam

Zbieram +

Specjalista
Opublikowano

1- Próbowałaś konwertować item_proto do txt i podmienić w /usr/home/mt2/db ?

2- Może mało ram na serwer dałaś,lub sprawdź ctr+alt+delete i zobacz czy użycie procesora nie jest na 100%,przez to też może się zawieszać.

Pomogłeś,pomogę kiedy tylko brachu mogę!

graphic.png

Opublikowano

Co do Pana wyżej to trzeba czytać uważnie.

Dodam że to pliki invoice v3 edytowane przez Marcoss'a.

Co do błędu nr2 to wydaje mi się że się zwiesza ponieważ mam w magicznym metalu ustawione value0 na 1 a powinno być 0 ale nie wiem czy to to , ponieważ nadal nic nie moge zrobić w itam_proto.

Zauważyłam jednak , że przy wpisaniu reload wyskakuje item_proto_test.txt i krzaczki a nie samo item_proto ale w bazie nigdzie nie ma takiego pliku ... Szukałam 3 razy przez ftp. Wiecie o co chodzi ?? 

Co prawda w db mam plik item_proto.txt ale nawet gdy w nim zmieniam wartości to one się nie zmieniają .

Macie pomysły jak to naprawić ?

Zbieram +

Opublikowano

Te pliki invoice pewnie mają tak samo jak terenza czyli w bazie w item_proto  zmieniasz wartości i potem musisz to skonwertować to item_proto.txt i item_names.txt i wklejasz do /usr/home/mt2/db w ftp jak chcesz mogę Ci pomóc tylko daj gg.

Jak byś nie chciała pomocy ode mnie, a chciała to sama zrobić to proszę masz tutaj opisane  http://www.mpcforum.pl/topic/1052718-nowe-mob-protoitem-proto-w-db-opis-i-wyjasnienie/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...