Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Zmniejszą sie lagi podczas zapisu świata gdy usune 1 z trzech światów, który waży ponad 50 mb?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zależy ile reszta waży. Przy zapisywaniu świata lag jest zawsze, będzie on nawet przy 1 mapie. Jak usuniesz, może zmniejszy się czas tego laga, jednak sam lag pozostanie.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Wszystko jest zależne w jakich odstępach czasu zapisujesz światy. Bo jeżeli jest ustawione co 5 minut to lagów nie powinno być nawet przy 6 światach.

2w6ic6t.png

Opublikowano

Powiem ci tak. Zależy jaki plugin używasz do zapisów światów, jaki masz silnik (spigot najlepszy, no chyba, że masz lepszy modyfikowany), ile świat zajmuje miejsca i ile ich masz. W przypadku usunięcia jednego z 3 powinny lagi ustąpić. Ale ja jasnowidz nie jestem i nie jestem w stanie przewidzieć.

Opublikowano

Żaden plugin (który ma zapobiec większym lagom) nie działa, on po prostu usuwa kody z pluginów które umilają grę.

Daj " Lubię To " Dzięki serdeczne JP

Opublikowano

Żaden plugin (który ma zapobiec większym lagom) nie działa, on po prostu usuwa kody z pluginów które umilają grę.

Ale jak on ma craftbukkita i mniej niż 100mb ramu na slot, słabe łącze to nic nie pomoże praktycznie no chyba, że zrobi serwer na wanilii albo na spigocie. Mam swój serwer i swoje wiem, bo mam dobrą maszynę i mam świat ponad 100gb, pluginów sporo i się nie laguje. 

Opublikowano

Zależy ile reszta waży. Przy zapisywaniu świata lag jest zawsze, będzie on nawet przy 1 mapie. Jak usuniesz, może zmniejszy się czas tego laga, jednak sam lag pozostanie.

Czlowieku nie wypowiadaj sie nawet jak sie nie znasz na bukkcie i programowaniu, jezeli uzywasz chujowego,niezoptymalizowanego pluginu to sie nie dziw,ze masz lagi, mam z Ciebie beke.

CAMDNAx.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...