Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer za około 3200-3300zł

DeGreZet

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

może BenQ G2250 ? kosztuje 350-400 zł, 22 cale, fullHD, pisz czy taki Ci wystarczy czy chciałbyś coś 23-24 cale z matrycą IPS.

Klawiaturę możesz wziąć tą którą podałeś, z czegoś ciut tańszego polecę Ci SideWinder X4 (ciężko znaleźć, ale warto) mam ją już 2 lata, świetnie wykonana, nie schodzi farba z przycisków, jednak am tylko czerwony kolorek. Koszt około 250 zł.

Głośniki - tutaj zależy czy może być to sprzęt używany, za nieco więcej kupisz Z2300 w dobrym stanie, a ten zestaw to niekoronowany król komputerowych zestawów 2.1 (duża moc, przyzwoicie grające satelity z lekką dziurą w paśmie co ja sam akurat lubię, subwoofer schodzący najniżej ze wszystkich powstałych zestawów 2.1). Taniej masz też dobre Logitechy Z3 lub Z4 (także używane). Z nówek nic godnego polecenia nie widziałem, jedynie SPA5300 robią jakieś tam wrażenie.

Uzgodnijmy najpierw te bzdury to określi się dokładny budżet na komputer.

No to myślę tak:

Głośniki - 

http://www.ceneo.pl/5071414

lub jeśli są złe to

http://www.morele.net/glosniki-komputerowe-genius-sp-hf1800a-50w-rms-3-drozne-drewniane-czarne-31730908100-289574/

Te drugie w zupełności by mi wystarczyły bo nie potrzebuje basu bo mam słuchawki za 500zł, ale jeśli to całe JBL jest dobre to biorę bo wyglądają świetnie. = 300zł/200zł (wliczona wysyłka).

Monitor, który mi odpowiada to 

http://www.euro.com.pl/monitory-led-i-lcd/benq-gl2460hm.bhtml

= 600zł + wysyłka

Klawiatura, pozostaje przy SteelSeries. = 350zł + wysyłka

Razem wychodzi około 1200-1300zł + wysyłka dwóch przedmiotów, czyli na komputer zostaje 3200-3300zł bo stówkę max. mogę dołożyć do tych 4500zł

Przeklikuje temat bo nikt mi nie odpisał w poprzednim.

76561198044354237.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

A mógłbym jeszcze prosić o opisanie poszczególnych elementów w 2-3 zdaniach, dlaczego są najlepsze w swoim przedziale cenowym.

76561198044354237.png

Opublikowano

Bardzo dobra karta graficzna która pociągnie każdą obecną gre na wysokich/ultra, procesor z odblokowanym mnożnikiem umożliwiajacy OC, szybki dysk 1 tb, i 8 gb pamięci ram.

Dla gracza w sam raz.

Opublikowano

Przyczepił bym się. Bez urazy ale przeciętny kowalski NIGDY w życiu nie wydał by 1200zł na sprzęt 'dodatkowy' który mu tylko urozmaici grę. Jeśli chcesz się porządnie nauczyć grać to ćwicz bo 'dodatki' to 1/8 tego co potrzebuje prawdziwy gamer.

Tak poza tym, jeśli miał byś pakować 1200zł w 'dodatki' to tą kase wolał bym już wydać na jakiś 'Zajebisty' monitor. Typu 27" 144Hz + 1ms. Myślę że coś by się znalazło, co najwyżej 24".

Głośniki byle jakie, już wydajniejsze są microlab solo C (czy jakoś tak) do tego bloody gaming v3 albo 7 i klawiatura nw. rx 66 (przykład).

i w kieszeni zostaje kasa na albo zajebisty monitor albo 780Ti.

Bez urazy chłopie ale jesteś dziwny.

graphic.png
Opublikowano

Dodatkami nazywasz monitor?

Przyczepił bym się. Bez urazy ale przeciętny kowalski NIGDY w życiu nie wydał by 1200zł na sprzęt 'dodatkowy' który mu tylko urozmaici grę. Jeśli chcesz się porządnie nauczyć grać to ćwicz bo 'dodatki' to 1/8 tego co potrzebuje prawdziwy gamer.

Tak poza tym, jeśli miał byś pakować 1200zł w 'dodatki' to tą kase wolał bym już wydać na jakiś 'Zajebisty' monitor. Typu 27" 144Hz + 1ms. Myślę że coś by się znalazło, co najwyżej 24".

Głośniki byle jakie, już wydajniejsze są microlab solo C (czy jakoś tak) do tego bloody gaming v3 albo 7 i klawiatura nw. rx 66 (przykład).

i w kieszeni zostaje kasa na albo zajebisty monitor albo 780Ti.

Bez urazy chłopie ale jesteś dziwny.

Lans, Słeg. Czy te pojęcia coś Ci mówią?

Niektórzy wbrew twojemu zdziwieniu mogą mieć znajomych, których od czasu do czasu zapraszają do siebie i przy okazji odpalają partyjkę Łormsów czy innych Hirołsów. ;__;

Ale zara, ja Cie pamiętam.

To taki żarcik odnośnie poprzedniego tematu? Niezłe. hehe

76561198044354237.png

Opublikowano

Bez komentarza...

To może kup po prostu to co najbardziej się świeci, wybije największą kwotę na paragonie bo przecież ważniejsze jest aby pochwalić się przed znajomymi paragonem, a nie wydajnością...

Opublikowano

Czy na tym forum naprawdę musi panować taki syf?

Ja tu chciałbym uzyskać pomoc w sprawie składania komputera, a spotykam tylko jakichś nadętych noł-lajfów z tysiącami napisanych postów, którzy mówią mi jak mam wydawać MOJE pieniądze....

Nie dziwię się, że masz tyle komentów skoro piszesz tak bezużyteczne odpowiedzi, ale dziwię się, że jeszcze nie dostąłeś bana za to, że offtopujesz....

Chciłbym się jeszcze dopytać w sprawie procesora. Kumpel zachwala sobie swój 8 rdzeniowy amd, który po podkręceniu wyciąga mu 4.2ghz na rdzeń. Może mi ktoś powiedzieć co jest z tym amd, że ono jest takie tanie, a i tak nikt ze speców na stronach tego typu nie poleca tej platformy?

76561198044354237.png

Opublikowano

Pewnie nigdy nie miał porównania z i5

Musi mieć jakiś dobry cooler i płyte

zobaczy sobie testy tego procesora co dałem w zestawie i tego jego amd 

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Serio, a co powiesz na to:

http://www.purepc.pl/procesory/test_procesorow_intel_core_i54670k_vs_i53570k_vs_i52500k?page=0,13
http://pclab.pl/art51730-13.html

Szczęka opadła? :)

Za kwotę 3200 PLN widziałbym taki zestaw:

http://www.morele.net/inventory/info/W9PkUE/

W porównaniu z pierwszym zaprezentowanym zestawem zyskujesz:

Obudowę o wyższej jakości wykonania.

Kartę graficzną o podobnych osiągach w nieco niższej cenie zakupu.

Sprawdzony zasilacz Thermaltake SE. Bez obawy o piszczenie cewek, które zdarza się SPC.

+ do tego radziłbym wyposażyć się w chłodzenie. 

Opublikowano

Dodatkami nazywasz monitor?

Niektórzy wbrew twojemu zdziwieniu mogą mieć znajomych, których od czasu do czasu zapraszają do siebie i przy okazji odpalają partyjkę Łormsów czy innych Hirołsów. ;__;

Ale zara, ja Cie pamiętam.

To taki żarcik odnośnie poprzedniego tematu? Niezłe. hehe

Śmieszny chłopie jesteś, 3k to nie jest przelewka. Za taką sume wolał bym sobie kupić 2x monitory 144HZ żeby było czym zaszpanować ;_; przy mojej starej karcie sprzed epoki kamienia łupanego.. (GT7300 :D)

BTW. Kup co uważasz bierz tego swojego AMD'ka i papa. Potem nie przychodź z płaczem że battlefield 4 się zacina. Nawet przy GTX 780TI są spadki do 16 fps! Tyle ten procesor jest wart.

Anyway, bierz co chcesz dobrze napisałeś 'moją kasą nie będziesz rządził', ja się staram pomóc to że ty to odbierasz w innym stylu świadczy tylko i wyłącznie o twojej osobie. Mi jest szkoda wydać 1200zł na peryferia i dodatki bo za taką sume mogę mieć Z906 albo GTX770 do SLI..

graphic.png
Opublikowano
Czy na tym forum naprawdę musi panować taki syf?

Byłoby go trochę mniej bez twojego tematu.

Ja tu chciałbym uzyskać pomoc w sprawie składania komputera, a spotykam tylko jakichś nadętych noł-lajfów z tysiącami napisanych postów, którzy mówią mi jak mam wydawać MOJE pieniądze....

To po co prosisz o rady ?

Opublikowano

Byłoby go trochę mniej bez twojego tematu.

To po co prosisz o rady ?

Proszę o rady w sprawie sprzętu głównego bo się na tym nie znam, a nie o opinie co ktoś wolałby(lub jak napisał wyżej jeden z tych inteligentów: "wolał by")kupić zamiast mojej klawiatury.

Sprzęt dodatkowy dobiera się ze względu na to co się komu podoba, a jak napisałem wyżej nie odejdę od tej klawiatury.

Śmieszny chłopie jesteś, 3k to nie jest przelewka. Za taką sume wolał bym sobie kupić 2x monitory 144HZ żeby było czym zaszpanować ;_; przy mojej starej karcie sprzed epoki kamienia łupanego.. (GT7300 :D)

BTW. Kup co uważasz bierz tego swojego AMD'ka i papa. Potem nie przychodź z płaczem że battlefield 4 się zacina. Nawet przy GTX 780TI są spadki do 16 fps! Tyle ten procesor jest wart.

Anyway, bierz co chcesz dobrze napisałeś 'moją kasą nie będziesz rządził', ja się staram pomóc to że ty to odbierasz w innym stylu świadczy tylko i wyłącznie o twojej osobie. Mi jest szkoda wydać 1200zł na peryferia i dodatki bo za taką sume mogę mieć Z906 albo GTX770 do SLI..

Ale czy ja pisałem, że chce AMD? Pytam się tylko co jest lepsze dodając opinie jakie znalazłem w sieci....

Nie czepiam się bo poziom swojej inteligencji pokazałeś gdy napisałeś "wolał bym"....

76561198044354237.png

Opublikowano

To po chuja chcesz rad. Jak kupujesz głośniki za pierdyliardy złoty nie mając nawet dobrej karty dźwiękowej. Lepiej mieć typu i7 4770k+ gtx770 /i5 4670k +gtx780 i fajny monitor 75Hz z zajebistym kontraście. Pytasz sie co jest LEPSZE, to oni ci mówią co jest LEPSZE, a ty nadal swoje. A czemu to, a czemu tamto i czemu ten dysk, a nie ten fajny brązowy, który wygląda jak kupa itd. Chcesz mieć dobrego kompa czy fajny wyglądzik. Jak to pierwsze to zastosuj się do rad, a jak to drugie to wyjdź i kup sobie na allegro.pl gotowca za 3200zł, którym będziesz miał AMD 24GHz, wydajną grafikę R7 230 i zajebisty zasilacz, że nie ma lepszego Noname - 100W. 

@offtop w spoilerze.

A ten twój ''Słeg'' to znaczy, że potajemnie jesteś gejem.

Zacytuje ci taki mój ulubiony fragment kawałku Medium - Rząd Dusz.

Homoseksualizm to dewiacja mózgu
Co to za społeczeństwo co nie przedłuża gatunku?

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...