Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Moby - Jak zwiększyć odradzanie się?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
http://forums.bukkit.org/threads/admn-heavenlymob-v0-3-limit-or-stop-mob-spawns-by-type-multi-world-compatible-766.16207/

Tam za pomocą tego pluginu możesz sobie ustawić limit spawnu zwierząt i mobów lub po prostu wyłączyć ich respienie się.

PC spec: MONITOR: 1. ASUS 27' 2. BenQ 24'
PHONE:   LG G3/G4  | CPU; Intel i7 |  RAM; KINGSTON 16GB HypX (2x8GB)         |  PSU; Corsair AX1200i              |  GPU; GeForce GTX 980  |  CASE; SilentiumPC Gladius X80 Pure Black
MOUSE;  Zowie FK2  |  KEYBOARD; SS APEX #fnatic edition & Qpad MK-85 Pro Gaming  |  HEADPHONES; Qpad QH-85  |  MOUSEPAD; Razer Goliathus

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Chodzi mi o to ze jak gracz postawi spawner to może wybrać "lvl" mob spawnera 1 lvl to będzie ten podstawowy a 2 lvl z większa ilościowe respienia mobow i dalej jak sie stoi od mob spawnera

Opublikowano

Chodzi mi o to ze jak gracz postawi spawner to może wybrać "lvl" mob spawnera 1 lvl to będzie ten podstawowy a 2 lvl z większa ilościowe respienia mobow i dalej jak sie stoi od mob spawnera

Więc edycja mapy odpada. Jedyną możliwością jest edycja spawneru poprzez kod serwera Minecraft - NMS.

Dlaczego MPC popiera piractwo Minecrafta...

Do moderatora: Po co Ty to usuwasz??

Opublikowano

NMS - skrót od net.minecraft.server, a więc serwera wydanego przez Mojang.

Może przedstawię sposób działania serwera CraftBukkit:

(Skrypty - jak masz)

|

\/

Pluginy Bukkit

|

\/

Bukkit API

|

\/

CraftBukkit

|

\/

Edytowany serwer NMS, aby CraftBukkit działał prawidłowo.

Bukkit API nie oferuje możliwości częstotliwości spawnowania mobów ze spawnerów, a więc nie posiada go też jego implementacja - CraftBukkit. W związku z tym przechodzimy do rdzenia serwera - NMS. Serwer NMS - (który jest dekompilowany) oficjalny serwer Minecraft wydawany przez Mojang dostępny do pobrania na stronie http://minecraft.net/downloadjest zaciemniony (z ang. obfuscated). Zaciemnianie kodu w Języku Java polega między innymi na podmienianiu wszystkich zmiennych na niezrozumiałe. Dla przykłady mamy zmienne "name", "description", "size"; zaciemniacz kodu podmieni je kolejno na "a", "b", "c". Serwer NMS na którym działa serwer CraftBukkit jest zdekompliowany, ponieważ Mojang chroni swoje prawa autorskie nie upubliczni kodu serwera Minecraft z naturalnymi zmiennymi. Przez to wszystko robienie czegokolwiek w serwerze NMS jest sprawą skomplikowaną i wiąże się z wieloma testami (m. in. trzeba rozczytać która zmienna tak naprawdę za co odpowiada).

Dlaczego MPC popiera piractwo Minecrafta...

Do moderatora: Po co Ty to usuwasz??

Opublikowano

Częstotliwości zmienić nie można. Możesz podczas spawnowania sprawdzić czy w pobliżu jest sprawner (o ile nie ma takiej eventu) i np. zamiast 1 spawnic 3.

~Pozdrawiam

logo-mpc.png

Opublikowano

Na moje oko musiałbyś od nowa pisać grę aby coś takiego zrobić. Ogólnie się nie opłaca + możesz pójść za kratki za edycję gry. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...