Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Długie ładowanie

Damian

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, od pewnego czasu (praktycznie od stycznia) mam problem z długim ładowaniem się meczu.

Gdy już się pojawiają karty postaci to wszystkim zapalają się ikonki oprócz mnie, nie kiedy do meczu wchodzę już 3 minuty po starcie a nie kiedy mnie po prostu wywala, są jednak momenty gdzie wszystko idzie błyskawicznie. Dzieje się tak niezależnie od pory czy godziny, postanowiłem napisać bo to bardzo irytujące a gra powinna chodzić szybko.

Mój internet jest dosyć szybki, komputer także powinien spełniać wymagania a jednak takie rzeczy mają miejsce.

Gram na ustawieniach średnich, choć gra pokazuje że mogę grać na wysokich.

Karta graficzna:   NVIDIA GeForce 8600GT 512MB

Procesor:     AMD Athlon X2 215 2,7 GHz

Internet:

drKMsec.png

Proszę o pomoc.

Opublikowano

Możliwe, że masz chwilowe spadki pakietów. Podczas gry w smite również czasem mnie wywala z gry nawet jeśli internet chodzi bez zarzutów (Neostrada here).

Hmmm... Ale żeby tak od stycznia ? Nie dość że mnie wywala to wchodzę z opóźnieniem, przez te 3 minuty może cały mecz iść sobie w ...

Opublikowano

Hmmm... Ale żeby tak od stycznia ? Nie dość że mnie wywala to wchodzę z opóźnieniem, przez te 3 minuty może cały mecz iść sobie w ...

Od zawsze miałem takie problemy, jednak wywalało mnie podczas gry, nigdy przed startem.

Opublikowano

Od zawsze miałem takie problemy, jednak wywalało mnie podczas gry, nigdy przed startem.

A mnie zawsze przed startem, raz mi się tylko zdarzyło w trakcie ale wtedy mi padł internet.

Tak się nie da grać.

Opublikowano

Ja mam radiówkę i takich problemów nie mam :D

62819573444168550435.png

A niby radio to taka lipa ;)

W ogóle ile wyciągasz fps w grze i jaki masz ping ? Sprawdzisz to przyciskając F8 w grze.

Opublikowano

FPS: 40

Ping: 80-84

I tak ogólnie przez całą grę, zrestartowałem dzisiaj modem i włożyłem ponownie kartę graficzną - na razie dwie gry o dziwo normalnie mi załadowało. Jednak zobaczę czy to nie takie chwilowe.

Opublikowano

To nie koniecznie musi tylko i wyłącznie wina twojego komputera. To może być również wina serwerów Smite'a , bo często lagują. A co do Pingów i FPS , ja z 8gb ramu i 1gb grafiki i 10mb internet mam pingi 90-100 a fpsy w granicy 50-65 o dziwo ustawienia na najniższych teksturach itp stanowią dla mnie większy problem ponieważ spadają mi wtedy fps'y , dlatego także niekoniecznie wina leży po stronie twojego komputera ;)

Opublikowano

Ja powiem Ci ze nie mam np dobrego kompa ani neta

procek duo caly komp to tower i net mialem w play i szybko mi ladowalo teraz zmiana tylko neta i mam tak samo mi normalnie laduje.

Moim zdaniem wina w procku.

tumblrmv8l.gif

Members | ProUser | PostmakerPostwriter | Wojownik Duszy

Opublikowano

Nie chcę kupować nowego procka, trochę się uspokoiło jak zmieniłem ustawienia na Very High (wtf o_o)

Do zamknięcia, dzięki za pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...