Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PC + wszystko co potrzebne

Rynichu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Ostatnio coraz bardziej odczuwam potrzebę zakupu nowego komputera (obecnie mam laptopa). Więc na aledrogo znalazłem według mnie bardzo dobry komputer (ale co ja tam wiem). Więc proszę was oceńcie go lub może w miarę możliwości znajdźcie tańszą ofertę albo poszukajcie w sklepach internetowych (najlepiej w jednym wszystko) podzespołów najlepiej z montażem.

link

http://allegro.pl/msi-gaming-16gb-intel-xeon-4x3-7ghz-gtx770-2gb-1tb-i4056493350.html

Przy zakupie peceta od razu pojawia się kwestia monitora. Więc czy ten da radę?

http://allegro.pl/monitor-led-samsung-s22c150-22cale-full-hd-fvat-i4065149694.html

Chętnie przyjmę jakieś propozycje NAJZWYKLEJSZYCH klawiatur i myszek (żeby klawiatura+myszka wyszło do 100 zł)

3foc.png

Szukam sponsora na prawdopodobnie jeden z najlepszych serwerów RolePlay jaki powstanie. Na razie tylko zarys.

Opublikowano

Budżet? Liczmy 4,5k. Jednak jestem pełen nadziei, że wyjdzie taniej. Ogólnie chcę mieć dobry komputer do nowszych gier, bo AC 3 już mi ledwo śmiga (15-20 FPS?). A jak chcę popykać w inne gry to zapomnij...ale najpierw trzeba je kupić xD

3foc.png

Szukam sponsora na prawdopodobnie jeden z najlepszych serwerów RolePlay jaki powstanie. Na razie tylko zarys.

Opublikowano

Wiesz, nie znam się na tym i nie zamierzam. Chcę mieć te lepsze podzespoły, bo chcę przez chociaż 2 lata śmigać z nimi. Karta graficzna widzę lepsza :P System operacyjny można u nich zamówić? Wejścia USB 3.0 są? Powiesz coś więcej o tym komputerze (nie ogarniam tego)? 

PS.

i7 jest lepszy od xeona? Coś o monitorze?

3foc.png

Opublikowano

Zaraz, ty masz 4,5k na skrzynkę, czy całość (z monitorem itp.)?

System możesz równie dobrze skołować od jakiegoś informatyka za dychę, ale jeśli wolisz oryginalny, to tak, da się. Z tym, że kosztuje ponad 300 zł i trzeba by pociąć.

Procesor i7 to Xeon ze zintegrowaną grafiką (mało ważne) i z możliwością podkręcenia, ten który dałem jest bardzo mocny już w standardzie. Masz tam 8GB RAM-u, co starczy do dzisiejszych zastosowań, kartę graficzną, która pociągnie wszystkie gry w Full HD na ultra, dobrą obudowę, zasilacz z zapasem mocy... Masz też wejścia USB 3.0 i 2.0 na górze obudowy.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Zaraz, ty masz 4,5k na skrzynkę, czy całość (z monitorem itp.)?

System możesz równie dobrze skołować od jakiegoś informatyka za dychę, ale jeśli wolisz oryginalny, to tak, da się. Z tym, że kosztuje ponad 300 zł i trzeba by pociąć.

Procesor i7 to Xeon ze zintegrowaną grafiką (mało ważne) i z możliwością podkręcenia, ten który dałem jest bardzo mocny już w standardzie. Masz tam 8GB RAM-u, co starczy do dzisiejszych zastosowań, kartę graficzną, która pociągnie wszystkie gry w Full HD na ultra, dobrą obudowę, zasilacz z zapasem mocy... Masz też wejścia USB 3.0 i 2.0 na górze obudowy.

Mam 4,5k na wszystko ;)

Jak nie masz monitora to musisz kupić xeona taka jak by i7 , a na monitor 21.5 będzie starczyć .

A jak bez monitora to kup zestaw kicława .

Nie zrozumiałem, bo to trochę bez sensu.

3foc.png

Opublikowano

Skoro 4,5k na wszystko, to trzeba pociąć i dać słabszego Xeona, wtedy starczy na monitor 21,5 cali.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Za 3 800 zł lepiej zrób sobie składaka, będzie o wiele lepszy, pewnie koło 500 zł zaoszczędzisz.

Opublikowano

Zaraz zaraz ile za monitor godny uwagi? Ten co podałem nie jest dobry? Nie mogę się połapać w tych wszystkich radach i tak dalej  xD Najlepiej jakby jedna osoba mnie wypytała o wszystko i wtedy by mi podała najlepszą konfigurację. Wtedy wrzucić to tutaj i po sprawie  :P

@EDIT

Ej, ale weźcie mi powiedzcie czemu nie miałbym kupować tego z aledrogo. Parametry wyglądają przyzwoicie. A ten monitor? 

3foc.png

Opublikowano

W sumie ten z allegro co podales, to na allegrowe sie wyroznia, ale mozna zlozyc duuzo wydajniejszego w tej cenie:)

Monitor i peryferia w cenie, ale znow mysle ze peryferia do takiego PC przydaloby sie lepsze kupic, skoro PC do gier... I mysle ze lepiej zebys na nie osobno $$ nazbieral...

Proponuje:

http://www.morele.net/inventory/info/prGRcH/

Nie pokrecisz, ale wydajniejszy od tego z allegro, a masz jeszcze system i dobry monitor. 

Moje posty:  100 200 300 400 500 600 700 800 900 1000 1100 1200 1300 1400 1500 1600 1700 1800 1900 2000

Opublikowano

Dobra, chyba kupię tego od Kicława. Bardzo pomógł mi również Radioś. Dzięki wielkie, w końcu będę miał jakiś porządny sprzęt. Jednak jeszcze poczekam do lata, wpadną urodzinki, praca letnia i tak dalej :)

PS.

Dobrze, że na techplanecie będę miał darmowy montaż i przesyłkę :D

3foc.png

Opublikowano

Do lata to się mnóstwo zmieni, inne ceny, nowe podzespoły... Radzę wtedy (przed samym zakupem) napisać jeszcze raz temat, dać link do tego zestawu i zobaczymy, czy coś do zmiany ;)

YGsMv3q.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...