Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

jaki komputer złozyć

lukiaszek999

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jako że w domu posiadam leciwe już laptopy a komputery które tata ma w pracy nie grzeszą wydajnością przyszła pora na zakup sprzętu który pozwolił by w ciągu najbliższych lat cieszyć się grami na max,ultra detalach oraz pozwolić czasem na to  aby tata nie musiał robić wszystkiego w pracy i mógł używać programów typu 3dsmax i lumion w domu... więc moje pytanie brzmi czy da się te dwa zastosowania połączyć w jednym pudle chciałbym dodać że zależy mi na dobrej karcie dźwiękowej... może od razu odpowiem na bardziej szczegółowe pytania:

1. do czego będzie służył komputer -

[40% 3dsmax, lumion inne tego typu programy]

[60% najnowsze gry oraz te które ukażą sie w ciągu najbliższych 3 lat ( battlefield 4, gta 5, cod ghost, wot, lol,) programy typu adobe premiere,

adobe after effects, nagrywanie let's playów, własny serwer]

2. co podłączę do komputera - tv 39 cali full hd, monitor full hd

3. ile pieniędzy zamierzam wydać - CIĘŻKO POWIEDZIEĆ GDYŻ CZĘŚCI ZAMIERZAM KUPOWAĆ TAKŻE  UŻYWANE I NA EBAYU

ALE LICZĄC PO CENACH U PRODUCENTA POWIEDZMY OK. 6000

4. wymagania co do dysku hdd 2tb i ssd 256gb

i ostatnia rzecz czy była by mozliwość zakupu płyty głównej do której wsadzić można było by 2 karty graficzne i 2 procesory, aby teraz kupić 1 procek i

1 karte a za rok dołożyć, zależy mi także na tym aby w płycie znalazło się 8 miejsc na ram tak żeby teraz wsadzić powiedzmy 3 kości po 8 gb a w przyszłości dołożyć

CZY TO CO NAPISAŁEM JEST MOŻLIWE 

pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi

Opublikowano

Masz pobierz i otwórz w Paincie :)

skan

Pomogłem? Daj LIKE

Ciebie to nic nie kosztuje! Ale mnie motywuje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...