Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skąd się wziął Herobrine....

ECLC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Herobrine-rzekoma postać, która istnieję w świecie Minecraft. Skąd się ona wzięła? Kto ją odkrył? Dlaczego dużo osób myśli, że istnieje?

Zacznijmy od początku. Gdy Minecraft nie był jeszcze popularny, to w 2010 roku powstał kanał "Minecraft every day", w którym codziennie streamowano Minecrafta Multiplayer. Pewnego dnia dokładnie w 2 minucie materiału, w ich bazie pojawił się "On". Przestraszyli się i uciekli z tamtego miejsca.    
Jakiś czas później na oficjalnym forum Minecrafta jeden gracz zrobił swoje sprawozdanie "o nim", gdyż jeszcze nie miał imienia. Zobaczył to:

pre_1395394151__herobrine_legenda.jpg

W tekście, który dodał niżej napisał, że grał na singleplayer, a ta mgła jest tam, ponieważ ma słaby komputer i włączył mały rendering. Gdy zobaczył jak "krowę", zaczął ja gonić, lecz po chwili nie zauważył zwierzaka, ale postać z podstawowym skinem. Zaczął go gonić. Niestety nie dopadł go. Grając dalej na tym świecie spotykał tajemnicze budowle, jak piramidy czy tunele w górach. (Przypominam, że jest to alpha). Zapisał świat i dał go na forum. Po 5 minutach ktoś usunął jego temat. Gdy znowu to zrobił, jego temat został usunięty jeszcze szybciej niż wcześniej. Otrzymał wtedy wiadomość od użytkownika "Herobrine" o treści: Przestań. Gdy chciał sprawdzić jego profil wyskakiwał mu błąd "error 404"
Po pewnym czasie otrzymał e-mail od innego gracza, że też widział "go" i jego świat był zapełniony tajemniczymi budowllami. Zaczęli zbierać informacje. Okazało się, że był Szwedzki gracz z nickiem Herobrine, był bratem Notcha. Napisał e-mail do Notcha z pytaniem, czy ma brata. Odpowiedział: Miałem, ale już go nie ma z Nami. Wszyscy myśleli, że Notch wprowadział Herobrine na cześć swojego zmarłego brata.

Ale co tak naprawdę się stało?

Tak naprawdę ta cała informacja o Herobrine powstała przez "CreepyPasta". Gracze,  nie wiedząc o tym, zaczęli na całym świecie snuć legendy i wierzyć w "Herobrine". Po pewnym czasie Notch na twitterze napisał, że nie ma i nigdy nie miał biologicznego brata. A cała postać nie została nigdy wprowadzona do Minecrafta.

herobrineirbgqi3bguo2erbgbbvuhbfvhubfvuh

Mam nadzieję, że wyjaśniłem Wam kilka rzeczy na temat Herobrine. :) Cały tekst był robiony przeze mnie. Nie kopiować bez mojej zgody. :) Pozdrawiam ECLC.
(Like :D)

Opublikowano

1. Ten ss przedstawia drzwi ze zmienioną teksturą we mgle.

2. Herobrine nie istnieje, ponieważ gra nie jest w stanie wytworzyć sztucznej inteligencji, jaką musiałby być herobrine.

3. Trzeba by odpalać na tej wersji grę, na komputerze z połowy lat '90 żeby żeby nie udźwignąć renderingu normala.

Opublikowano

2. Herobrine nie istnieje, ponieważ gra nie jest w stanie wytworzyć sztucznej inteligencji, jaką musiałby być herobrine.

No właśnie na końcu jest to napisane, cytuję: 

A cała postać nie została nigdy wprowadzona do Minecrafta.

Opublikowano

3. Trzeba by odpalać na tej wersji grę, na komputerze z połowy lat '90 żeby żeby nie udźwignąć renderingu normala.

Na Laptopie mojego brata z 2012 roku Minecraft zacina się nawet na Minecraft Infdev z ograniczonym światem ;)

@topic

Akurat możliwe jest wytworzenie sztucznej inteligencji ponieważ wtedy nie było by modu`` Herobrine Mod ´´

Herobrine istnieje jest taki gracz o nicku Herobrine.

76561198151853599.png
Opublikowano

Na Laptopie mojego brata z 2012 roku Minecraft zacina się nawet na Minecraft Infdev z ograniczonym światem ;)

@topic

Akurat możliwe jest wytworzenie sztucznej inteligencji ponieważ wtedy nie było by modu`` Herobrine Mod ´´

Wtedy jeszcze nie było takiego gracza. Jak już wspominałem tą całą historię tworzyli gracze przez dopisywanie po 1 zdaniu.

Opublikowano

wiele razy czytałem o herobrine i nie wierze w niego. do tematu pragnę wspomnieć że Mojang w aktualizacjach dla żartu pisze "removed herobrine"

zobaczcie

mcupdate.tumblr.com/post/65040832258/minecraft-1-7-2

wojownik024_gameplay.png

Opublikowano

wiele razy czytałem o herobrine i nie wierze w niego. do tematu pragnę wspomnieć że Mojang w aktualizacjach dla żartu pisze "removed herobrine"

zobaczcie

mcupdate.tumblr.com/post/65040832258/minecraft-1-7-2

Właśnie o tym zapomniałem. Przy edytowaniu tematu wspomnę o tym. :)

Opublikowano

@topic

To nie jest inteligencja, tylko bardzo chaotyczny mob, zaprogramowany do wywoływania spawnu innych mobów oraz generacji budowli zbudowanych przez autora moda.

Herobrine główny, ten który goni cię i znika, chodzący z kilofem, oraz latający to 4 moby, a za wszystkie rzeczy dziejące się w modzie (opisałem wyżej) odpowiedzialny jest ten pierwszy. Wystarczy świat na super płaskim, oraz parę totemów by zauważyć że to jest tak naprawdę bardzo głupi mob.

Opublikowano

Pseudomądra głupkowata wypowiedź. Herobrine istnieje! Kiedyś ją odnajde!

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Pseudomądra głupkowata wypowiedź. Herobrine istnieje! Kiedyś ją odnajde!

Ją? :D.

Co do tematu to tak: nie licząc gracza to herobrine nigdy nie istniał na czystej vanilli. Cały herobrine to creepypasta powstała, aby straszyć graczy, a im bardziej ktoś w to wieży, to czasami może mieć zwidy (chyba, że ma schizofrenię) i widzi herobrina, a tak naprawde nic tam nie ma.

tenor.gif

Opublikowano

Herobrine niby jest w plikach gry, w sensie: wpisujesz w nicka: ,,Herobrine" i masz białe oczy. A przynajmniej tak było.

Cytat

That is not dead which can eternal lie. And with strange aeons even death may die.

Opublikowano

Nie wiem czemu bo w plikach gry mam coś takiego jak "Herobrine.png"

Po za tym jak grałem w alphie ktoś tajemniczo stawiał mi pochodnie i jakieś budowle...

Pekaiem-Grafika-Grafika-21.png

Opublikowano

W ogóle - po co ten temat?

Herobrina nie ma i nigdy nie było, można to udowodnić m.in. dekompilując plik gry (dawniej w bin/minecraft.jar, od wersji 1.6+ versions/wersja/wersja.jar)

Kod jest "zaciemniony" (użyty został obfuscator), ale przykładowo MCP (Minecraft Coders Pack) wykorzystywany do tworzenia modów potrafi mniej-więcej skleić ze sobą klasy itp. co pozwala na odczytanie kodu, oczywiście nazwy funkcji, niektórych zmiennych itp. nie mają oryginalnych nazw, ale nie przeszkadza to w przeszukaniu plików.

Jednym słowem - Herobrine nie istnieje, a ten temat jest kolejnym bezsensownym tematem na MPCForum.

BTW. Plik "Herobrine.png" to obrazek który zastępuje skin gracza jeśli jego nick będzie równy "Herobrine".

Opublikowano

ta czemu są screeny tylko na alphie.

Może do hera przyczynia się plik ten cały biały 2char.png

Opublikowano

Herobrine nie ma a to, że jeśli na piracie nazwiemy się Herobrine świadczy tylko o tym, że jakiś gracz wykupił sobie taki nick.

Sygnatury brak.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...