Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Odnajdz zabójce.

paczeeky

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wracając z restauracji młoda kobieta ponownie podchodzi do recepcji hotelowej.

- Czy mógł by pan sprawdzić czy są do mnie jakieś wiadomości i podać mi klucz do mojego pokój ?

"Bycie człowiekiem przeważnie jest do kitu. Życie da się jakość znieść jedynie dzięki grom komputerowym." - Ernest Cline z książki "Player One".
"Czytelnik żyje tysiącem żyć zanim umrze. Ten zaś, kto nie czyta – tylko jednym." -  George R.R. Martin.
"Po wielkim niegdyś kraju, w którym się urodziłem, pozostała tylko nazwa. Nie miało znaczenia, kto był u władzy. Ci ludzie zamieniali się tylko krzesłami na pokładzie „Titanica” i wszyscy o tym wiedzieli."  - Ernest Cline "Player One".

• Odpowiedzi 79
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Młoda kobieta podchodzi do rejestracji i pyta o wiadomości i prosi o klucz, recepcjonista nie ma żadnych wiadomości. Kobieta odchodzi z kluczem

. .

Opublikowano

W tym samy czasie do hotelu wchodzi Korgi Mon krzycząc:

-Mam Cię!

Łapię Tonny'ego Persiego za ramie i pokazując odznakę policyjną ciągnie go do wozu i zawozi na posterunek zapominając zabrać od recepcjonisty wydruku pokoi osób zarejestrowanych potrzebnych mu do śledztwa.

...

Opublikowano

Keen Pay wchodzi do swojego pokoju i znajduje martwego człowieka - został zasztyletowany. Niestety nie można rozpoznać kim był ten człowiek. Natychmiast zbiega na dół i krzyczy

-W moim pokoju jest trup !

Opublikowano

Tego samego dnia zostaje zawiadomiony o podwójnym zabójstwie oficer Korgi Mon ma on porzucić poprzednie śledztwo i natychmiast zająć się tą sprawą.

Przyjeżdża do hotelu i mówiąc do Keena Pay'a:

-czy wie pan co się tu wydarzyło?(jednocześnie robiąc zdjęcia trupa oraz krwi)

...

Opublikowano

Tymczasem na policji Tommy'ego przejął inny funkcjonariusz; Tony bardzo rzeczowo i dokładnie opisuje historię swojego pobytu w mieście. Podejrzenia nieco opadają, policjant zaczyna mieć wątpliwości czy wzięto tego co trzeba?

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

W tym samym czasie do hotelu wkracza gościu w kapturze strzela na ślepo w okna po czym wybiega a tuż za nim biegnie Korgi Mon,

Niestety zgubił go na pierwszym zakręcie.Na szczęście znalazł trop : kawałek urwanej koszuli.

Wraca na komisariat oddając materiał do analizy i mówiąc:

-Czy mógłbym porozmawiać z Tonny'm Persim?Wiem że znajduję się jeszcze na przesłuchaniu ale to pilne

...

Opublikowano

Korgi dostaje przyzwolenie na przesłuchanie Tonny'ego. Idąc do pokoju z przesłuchaniem wpada na Persiego. Okazało się, że po przeszukaniu i przesłuchaniu nie mają mu nic do zarzucenia i został wypuszczony. Zgadza się na rozmowę z Korgim...

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Korgi pyta się:

-Podobno znasz się na broni białej .mógłbyś powiedzieć mi co to za narzędzie?(wyjmuje stalowe coś przypominające scyzoryk)

W tej samej chwili Korgi otrzymuje wyniki badań krwi znajdującej się koło trupa.Nim Persi odpowiedział mówi:

-Powiesz później.Spotkajmy się o 16:00 w hotelowej restauracji.

Korgi wybiega z Komisariatu.

...

Opublikowano

Tonny wzrusza ramionami i wychodzi z komisariatu.. Jest 14:30 ale jest pewien problem... Tonny nie zna dobrze miasta- olbrzymiej metropolii pełnej zarówno wieżowców, jak i cichych przedmieść i nie ma zielonego pojęcia jak trafić do swojego małego hoteliku. Po krótkim namyśle idzie do centrali autobusowej pod największym wieżowcem w mieście. "Na pewno coś będzie jechało do hotelu"- myśli. Na szczęście znał nazwę ulicy na której znajduje się hotel.

Btw, komisariat jest małym, smiesznym budyneczkiem wepchniętym między olbrzymie budynki centrum.

Opublikowano

W między czasie Korgi ponownie przesłuchuje Keen'a  Pay'a okazało się się że to jego krew znaleziono na miejscu zdarzenia

Korgi zadaje pytanie Kenn'owi:

-Czy to pan zabił tamtego pana ? Bo na miejscu zbrodni znaleziono pańską krew.

Zanim Keen coś powiedział drzwi wybuchły-

Podczas Przesłuchania

Ktoś wbiegł na komisariat zabił sekretarkę podłożył coś do drzwi od celi przesłuchań.

Włamywacz uciekł, a drzwi od Sali otworzyły się pod wpływem wybuchu raniąc Korgiego w głowę oraz nogę .Keen jednocześnie wybiega przez zniszczone drzwi.

...

Opublikowano

Keen Pay wybiegając krzyczy : To nie była moja wina ! po czym wybiega, biegnie do najbliższego baru i mówi spokojnie do kelnera: Poproszę kieliszek najmocniejszej Whisky

Opublikowano

jest już po 16:30.

Korgi dalej się się nie zjawia na miejscu spotkania-Okazało się że odłamek przebił nogę korgiemu uniemożliwiając mu chodzenie i powodując długotrwałe kalectwo.

Z tego powodu Korgi posyła swojego pomocnika by poszukał Keen'a.Nie wie jeszcze o tym że najprawdopodobniej odłamek który trafił w głowę zranił poważnie czaszkę oraz uszkodził mózg zmuszając lekarzy do natychmiastoweji operacji.

...

Opublikowano

Keen Pay dowiaduje się od informatorów że go szukają, po czym szybko wybiegł z baru i schował się w kanał pod miastem w swoim tajnym pomiejszczeniu

Opublikowano

W tym samym czasie pomocnik korgiego odnajduje Keen'a -Wchodzi do kanałów znajduje miejsce ogłusza go kijem,zakłada kajdanki przywozi na komisariat od Korgiego

Po przywiezieniu:

Korgi ponownie przesłuchuje Keen'a:

-Czy go zabiłeś!?-Wykrzykuje Korgi

W tym samym czasie do Komisariatu wbiega ubrany na galowo pan i krzyczy

-Panie Korgi to nie tak!

Korgi reaguje na to prosząc go do sali przesłuchań.

Ponawia pytanie do Keen'a.

...

Opublikowano

Zawróćmy nieco w czasie. Tymczasem Persi, kompletnie zdezorientowany wsiada do autobusu jednej z 400 linii, który wywozi go dokładnie na przeciwny koniec miasta. Jest już 16:30, a Persi zastanawia się czy wzywać taksówkę i jechać jak najszybciej do hotelu, czy też nie jest to tak ważne... Wtem dzwoni do niego recepcjonista i informuje o wybuchu. Niestety, nie zna nazwiska policjanta ani nic nie wie o spotkaniu, więc poza informacją "wybuchło na piętrze a potem widziałem jak ktoś uciekał" Toony niczego się nie dowiaduje. Domyśla się jednak połowicznie, o co chodzi i jedzie autobusem z powrotem na komisariat. To koleś z honorem.

Opublikowano

Jest 17:00

Przesłuchanie niczego nie wniosło do sprawy.

Korgi dzwoni do Persiego by umówić się na spotkanie,gdy się dodzwonił mówi do Persiego:

-Spotkajmy się jutro o 16:00 w Hotelu poślę po ciebie mojego pomocnika.

Po rozmowie wraca do biura zabiera pistolet ,wychodzi zostawiając kartkę na drzwiach.Na Kartce widniał napis:

-Przepraszam za to co zrobię.

...

Opublikowano

Uwaga! Teraz ja! :D Korgi mon zostaje mocno zraniony przez zabójce, przeżył, ale jest w szpitalu. Nie moze pisac postów przez 3 dni.

Nie jestem nie nie normalny,  jestem  BARDZO NIEMĄDRY  w ciekawy sposób.

Opublikowano

wychodząc z posterunku Keen Pay wraca do hotelu napić się po ciężkim dniu, myślami błądzi szukając sprawcy morderstwa oraz znalezienia dobrego alibi - grożą mu poważne kłopoty jeśli nie znajdzie mordercy

Opublikowano

wychodząc z posterunku Keen Pay wraca do hotelu napić się po ciężkim dniu, myślami błądzi szukając sprawcy morderstwa oraz znalezienia dobrego alibi - grożą mu poważne kłopoty jeśli nie znajdzie mordercy

Po czym do drzwi pokoju ktoś puka, mówił że słyszał o sprawie.

- Nazywam się Matt Key , jestem prawnikiem.

Powiedział mu , że może mu pomóc. Keen zgodził się.

Wprowadzamy drobną zmiane, nie trzeba się zgłaszać! Ale sami se wymyślacie imiona xD I juz nie ma miejsc, musicie byc zwyklymi ,,Hotelarzami"

Nie jestem nie nie normalny,  jestem  BARDZO NIEMĄDRY  w ciekawy sposób.

Opublikowano

Persi byl kompletnie zdezorientowany. Wrocil na komisariat, po czym zadzwonil do niego ten policjant i umowil sie na 16 nastepnego dnia; potem okazalo sie ze chcial popelnic samobojstwo ale- ciekawy zbieg okolicznosci- zlapal go zabojca, mocno ranił, uciekł a sam policjant trafił do szpitala. Postanowil wiec wrocic spokojnie do hotelu i obserwowac rozwoj wydarzen. Po powrocie (4 przesiadki, nigdy wiecej podrozy) tak sie zlozylo, że wszedl do baru tuz za prawnikiem i zamowil lekkiego drinka.

Ps. Robi sie ciekawie, gratki za pomysl ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...