Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy e-papierosy są szkodliwe ?

Gość kamil40013

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kamil40013
Opublikowano

Jak w temacie.

Czy elektroniczne papierosy szkodzą zdrowiu. Jeśli tak to jakie są tego skutki ?

Opublikowano

Tak maja to co powoduje raka.

Ambitna odpowiedź.

Inhalujesz się nikotyną więc pomyśl.

Teoretycznie są lepsze niż zwykłe fajki.

Ale nie piszcie tu o tych magicznych liquidach „zerówkach”.

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

Są. Są chińskie, więc nikt nie wie i pewnie nie dowie się, co zawierają olejki.

co za pierdolenie? jest skład i skoro są dopuszczone do obrotu, to znaczy, że zawierają DOKŁADNIE TO, co jest napisane w składzie.

odpowiadając na pytanie: e-papierosy nie są szkodliwe.

Są. Są chińskie, więc nikt nie wie i pewnie nie dowie się, co zawierają olejki.

Nikotyna sama w sobie cie nie zabije (a papierosy tak - powodując między innymi raka płuc, krtani i ogólnie dróg oddechowych).

Poza tym e-papierosy to pierwszy stopień do rzucenia nałogu (no chyba, że ktoś go sobie szuka).

Znam osobiście kogoś, kto palił od 15 lat, dosyć dużo i mówił, że nigdy nie rzuci palenia.

Kupił e-papierosa + liquidy i stopniowo coraz bardziej zmniejsza dawkę nikotyny.

Opublikowano

Wszystko w pewnych ilościach może zaszkodzić.

Osobiście Ci powiem tak: Są szkodliwe, ale nie w takim stopniu, aby się tym zbytnio przejmować, a teorie o raku i tym podobne możecie sobie wsadzić w... :)

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Opublikowano

Wszystko w pewnych ilościach może zaszkodzić.

Osobiście Ci powiem tak: Są szkodliwe, ale nie w takim stopniu, aby się tym zbytnio przejmować, a teorie o raku i tym podobne możecie sobie wsadzić w... :)

Znalazl sie palacz zobaczymy jak kurwa bedziesz umieral.

Po pierwsze wogole jebac papierosy gimbusy jak pan @FoxRox sie tym wlasnie jaraja i nie wiedza co to wogole jest rak.

TONV8iZ.png

Opublikowano

co za pierdolenie? jest skład i skoro są dopuszczone do obrotu, to znaczy, że zawierają DOKŁADNIE TO, co jest napisane w składzie.

odpowiadając na pytanie: e-papierosy nie są szkodliwe.

Nikotyna sama w sobie cie nie zabije (a papierosy tak - powodując między innymi raka płuc, krtani i ogólnie dróg oddechowych).

Poza tym e-papierosy to pierwszy stopień do rzucenia nałogu (no chyba, że ktoś go sobie szuka).

Znam osobiście kogoś, kto palił od 15 lat, dosyć dużo i mówił, że nigdy nie rzuci palenia.

Kupił e-papierosa + liquidy i stopniowo coraz bardziej zmniejsza dawkę nikotyny.

To ty pierdolisz. Pokaż mi jakieś aktualne badania liquidów, porozmawiamy. Te certyfikaty to shit, dopuszczone do obrotu są jedynie dlatego, że nie dowiedziono szkodliwości składników, co nie oznacza, że tak nie jest, bo są one "świeże" i przekonamy się pewnie za parę lat. E-papierosy aktualnie więcej osób wciągnęły w nałóg, niż z niego wyciągnęły. To już szkodliwość sama w sobie.

Opublikowano

To ty pierdolisz. Pokaż mi jakieś aktualne badania liquidów, porozmawiamy. Te certyfikaty to shit, dopuszczone do obrotu są jedynie dlatego, że nie dowiedziono szkodliwości składników, co nie oznacza, że tak nie jest, bo są one "świeże" i przekonamy się pewnie za parę lat. E-papierosy aktualnie więcej osób wciągnęły w nałóg, niż z niego wyciągnęły. To już szkodliwość sama w sobie.

to przeprowadź takie badania

Opublikowano

Znalazl sie palacz zobaczymy jak kurwa bedziesz umieral.

Po pierwsze wogole jebac papierosy gimbusy jak pan @FoxRox sie tym wlasnie jaraja i nie wiedza co to wogole jest rak.

A czy ja powiedziałem, że palę?

Weź trochę ochłoń koleś, bo ci coś w czaszce eksploduje. Nie powiedziałem, że e-papierosy są dobre dla zdrowia, uważam, że mimo wszystko są dobrą alternatywą dla zwykłych papierosów. Po za tym skąd takie masz przekonanie, że jak użyjesz e-papierosa to będziesz miał raka? Nie wiem skąd te informacje masz, to tak jakby od zwykłych papierosów byś nie mógł dostać.

Tak jak mówiłem, wszystko z umiarem, a będzie dobrze. Ważne też, by jeśli już palisz - patrz co palisz, a wszystko rób z odpowiedzialnością.

A "Panie" @1361622928-U485574.pngKenway. następnym razem może trochę grzeczniej się odzywaj, kultura obowiązuje.

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Opublikowano

Podobno. bardziej niż normale fajki

Są, podobno gorsze niż normalne.

Podobno Podobno Podobno Podobno Podobno

podobno bo co? bo ja nie wiem

Opublikowano

Jak palusz ten syf to w płucach zbiera Ci się woda. Po jakimś czasue zaczniesz się dusić i opuścisz ten świat.

Lepiej nie palić wogóle tego syfu ani papierosów już lepiej zapal maryske niż masz się truć tym gownem po którym nawet bomby nie ma ani nic.

Jest to już kilka lat, ludzie bardzo dużo tego palą i nie słyszałem, żeby ktoś umarł ;p

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Napewno są mniej szkodliwe niż zwykłe fajki, ale nadal szkodliwe :D

~Ja tam banuje malphite tylko ze względu tego strasznego dźwięku na ulcie. Boję się, że kiedyś dostanę ataku serca jak niespodziewanie wyskoczy, a potem ban za afk, bo w karetce same noby przyjadą...

Arcymistrz
Opublikowano

Są szkodliwe. 

Pomyślcie, ile wdychacie estrów przy tym, które w większości są na bazie związków chemicznych.

Gość kamil40013
Opublikowano

Myślę, że dalej nie trzeba już prowadzić tej dyskusji.

E-Papierosy są szkodliwe w pewnym stopniu. Więcej informacji dowiemy się pewnie za kilka lat.

Temat do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...