Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gdzie wycarrowac bronze

blazej2222

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Na jakiej lini najlepiej carruje sie bronze?Jestem dobrym midderem,ale ja moge miec 9/0 a i tak runde przegram bo nasz top ma 0/9 a jungler lata pod towera za fragami..

Opublikowano

Popieram kolege wyżej jak grasz na jungli możesz najlepiej pomagać swojemu teamowi i nawet taki bronze bedzie pro :D  ^_^

minionek_5956.png

Opublikowano

Ja Ci podpowiem lepszą technikę. Wybieraj linię, na której Ci się gra najlepiej. Na której jesteś pewien że wygrasz i będziesz w stanie pokierować swoim zespołem po zwycięstwo. Przykładem posłużę ja sam, w S3 byłem w Bronze V, zacząłem grać na górnej alei, mainując ją. Po pewnym okresie, nauczyłem się tyle o tej grze że byłem w stanie spokojnie, sam wyjść z Bronzu. Swoją drogą, ostatnio przekonałem się że Bronzom bardziej zależy na wygraniu niż Silverom, czy Goldom. 

Powodzenia ;)

sAGxRQg.jpg

Super usuwanie sygnatur bez info.

Opublikowano

Jungla:

- Częste ganki

- Counterjungla

- Timer (Smok, Baron) - Global gold

- Nie zgarniaj 100% killi

Mid:

- Roam, Roam, Roam

Opublikowano

Ja Ci podpowiem lepszą technikę. Wybieraj linię, na której Ci się gra najlepiej. Na której jesteś pewien że wygrasz i będziesz w stanie pokierować swoim zespołem po zwycięstwo. Przykładem posłużę ja sam, w S3 byłem w Bronze V, zacząłem grać na górnej alei, mainując ją. Po pewnym okresie, nauczyłem się tyle o tej grze że byłem w stanie spokojnie, sam wyjść z Bronzu. Swoją drogą, ostatnio przekonałem się że Bronzom bardziej zależy na wygraniu niż Silverom, czy Goldom.

Powodzenia ;)

No wlasnie mi najlepiej gra sie na midzie i zawsze wygrywam linie tylko ze jak inni feeduja to na mnie leci stun i jak ja jestem martwy to reszte powybijaja i nexusa bija.Co do jungli, jakies porady do grania lee sinem?Nie ogarniam tej postaci ;P

Opublikowano

No wlasnie mi najlepiej gra sie na midzie i zawsze wygrywam linie tylko ze jak inni feeduja to na mnie leci stun i jak ja jestem martwy to reszte powybijaja i nexusa bija.Co do jungli, jakies porady do grania lee sinem?Nie ogarniam tej postaci ;P

Tu masz lee na topa ( po patchu 4.3) https://www.youtube.com/watch?v=WI67Um60ez0&list=UU0t-xbEmmcJBQ6-fTZV2FNA

Tu masz lee na jungle (po patchu 4.3) https://www.youtube.com/watch?v=3N-LQVOG4Qs

Opublikowano

Będąc wygranym na midzie staraj się pomagać sojusznikom poprzez schodzenie na ich linie. Przy ewentualnych killach powinieneś je oddać, bo 1. dostaniesz asyste, 2. im się bardziej przyda

1373637009-U477327.png

Opublikowano

Przed Przeczytaniem Moich Kolegow Z @Up'a Sadzilem, Ze ADC...

Ale Teraz Sadze, Ze W Sumie Jungla...

-Duzo Gang'ow

-Zostawianie Niektorych Killi

-Oddawanie Buffow

Jeszcze taka rada...

Graj Duo...

Twoj Made Zapewnie Bedzie Dosc Ogarnial A Wiec Zostawiaj Mu Kilka Killi...

A Osoba, Ktora Oprucz Was Jest Najlepsza W Teamie Niech tez Dostaje Pare Killi Od Ciebie...

W taki Sposob 3 Osoby Cerruja Gre...

Jezeli Pomoglem Prosze Like...

Poooozdroooo... ;)

Pomogłem...?

Jeśli Tak Daj Like... ;)

Pozdrawiam... :D

Opublikowano

Widzisz już się wydało. Wygrywasz linię i nie roamujesz pomagasz, dodatkowo pewnie nie potrafisz się pozycjonować tylko lecisz ' na pałę '. 

Co do najlepszej pozycji do carrowania? Moim zdaniem Top i taki Renekton/Riven ;)

Opublikowano

@UP Chodzi mi o to ze jak gram np. veigarem i jest tf rzucam klatke i bije ich a moj team jeszcze mysli.... i dopiero jak sie skonczy stun oni zaczynaja sie bic.Ok poprobuje lee na jungli a tak btw. on juz dostal tego nerfa?

Opublikowano

@UP Chodzi mi o to ze jak gram np. veigarem i jest tf rzucam klatke i bije ich a moj team jeszcze mysli.... i dopiero jak sie skonczy stun oni zaczynaja sie bic.Ok poprobuje lee na jungli a tak btw. on juz dostal tego nerfa?

nie dostał. Co do lee sina to potrenuj na normalach, bo to troszke trudna postać

1373637009-U477327.png

Opublikowano

Zed na midzie,topie to jest maszyna do carry'owania. Potrafi wyeliminować carry w 2 sekundy nie tracąc na tym ułamka zdrowia jeśli tylko umiesz rzucać cieniami. W teamfighcie z hydrą łatwo może narobić zamieszania. Ogólnie polecam ci granie duo assasin/zilean. Zed/Akali/Talon/Kha'Zix + Zilean. Dostajesz ulta i wbijasz się, nie dość wtedy jesteś unkillable i sam tf wygrywasz.

csyt2-signa.png

Opublikowano

Najwazniejsze to zlozenie dobrej druzyny i odpowiednie jej wykorzystanie. Najczesniej wygrywa sie jesli sie ma duzo tankowatych postaci w teamie. Mozna przegrywac sporo ale jezeli przeciwnik nie wygra odpowiednio szybko to i tak przegra w late:)  To jest zlota zasada. Nie bylem z broznie ale nie dawno wyszedlem z silvera i zauwazylem ze to sie sprawdza wygrywaja nie gracze tylko odpowiednie postacie:) 

np. masz ekran wyboru postaci. widzisz ze w przeciwnym teamie jest duzo postaci z doskokiem ktore moga szybko wykluczyc adc/ap w teamie. Wybierajac kayla  skutecznie to kontrujesz wystarczy ze nalozysz ulti na swojego sojusznika ktory jest focusowany :)

ktos z twojej druzyny wybral yasuo. ty bierzesz malphita , jane lub nami

pytaj czy ktos gra dobrze adc. jesli tak to supportuj mu.  Pisz ze jesli ktos jest slaby niech wybierze supporta najmniej wazna postac :)

u1lc.png
Opublikowano

Bronze - mid, mid żadna jungla, a nawet jeśli to bierz kile na jungli, bo w brązie nie ma co, tam nie ma poziomu, graj kha'zix`em/akali/nidalee na midzie to wygrasz, ale roamuj !

Opublikowano

Graj najlepiej jak potrafisz midem ;) . Nie zwalaj na swoj team, to nie ma sensu, dywizja i liga odzwierciedla Twoj poziom w grze . Nie zawsze mozna wygrywac, musisz zbierac tez ciosy :). Nie wytykaj nikogo palcami, ze nie osiagniesz tego czego chcesz przez swoj team,tak robia bronziaki, a Ty musisz wzniesc sie ponad poziom.. ;)

Opublikowano

mid. syndra bez bola... gg wp... nei musze dłumaczyć? 9albo wytłumacze bo szymcio da mi ostrzezenie albo jzu warna hue hue hue)

stun i slow. ogólnie ogromny burst i dmg. aoe skile i łątwa farma...

takze jest dobry ziggs... łatwa farma dosyc popularny doskok, albo odepchniecie enemy dzieki w i ulty do dobijania

Opublikowano

Statystyki to nie wszystko, powiedzenie, że jesteś dobrym miderem bo masz 9/0 jest gowno prawdą. Pokaż lolkinga, farmę itp., to forumowicze powiedzą czy serio dobry jesteś

Jak wyjść z brązu? Po prostu grać na 100% swych możliwości.

Opublikowano

Ja wyszedlem z bronzu - Rivenka, zed, diana ale tez biore sytuacje np mundo kiedy nie mamy tanka wiec to nie postac carruje tylko twoj skill btw bylem w b3 a teraz silv3 mam nadzieje na golda xD

Opublikowano

Dla mnie jungle, masz dużą kontrolę mapy i to ty decydujesz o przebiegu gry.

Top junglerzy aktualnie: Lee, Pantheon, Vi, Evelynn, Elise, Kha.

b_560_95_1.png

Opublikowano

W Bronzie najłatwiej wygrać samemu grę można na pozycji Junglera.

Ja na przykład jak bawię w Bronzie to gram Lee Sinem. Gra się jak ns botach ^^.

Druga pozycja to mider.

Grając taką Nidalką, enemy są łatwym kąskiem.

313561454060320945952.gif
Opublikowano

Moim skromnym zdaniem opartym na własnych doświadczeniach kiedy byłem jeszcze w brązie najlepiej carrować na bocie, grasz super na jungli, lecz gdy bot ostro prze**bie to nie ma szans na wygraną. Dlatego najlepiej grać na bocie. Ja wyszedłem z brązu supportem, jak zajebiście grasz to nawet najgorszego adc nafeedujesz :)

x

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...