Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Oferuję pomoc, przy tym chcę się coś nauczyć

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam
Mam na imię Kamil
Jestem z rocznika 93, a więc 20 lat na karku już.

Słów kilka o mnie

Witam wszystkich którzy zdecydują się przeczytać ten post. A więc wiecie już jak mam na imię, co dalej?
Aktualnie studiuję zaocznie nauki środowiskowe co z tego wynika mam kilka godzin tygodniowo wolnego czasu, bo obecnie nie pracuje.
Pochodzę z małej miejscowości w województwie podkarpackim (nie, nie mam blisko na Ukrainę) i tam obecnie mieszkam. 
Sam nie wiem co więcej napisać o sobie, dlatego będę odpowiadał na każde ewentualne pytania.

Czy mam doświadczenie?

w Metina zacząłem grać w pierwszej klasie gimnazjum a więc byłem wtedy typowym przykładem gimbo Nooba.
Pamiętam te czasy gdy do każdych napotkanych większych lvlów pisałem "podexpisz, dasz coś kasy, etc"
To były czasy, kiedy prywatne serwery metina to była nawet niewyobrażalna przyszłość.
około jednego roku później dowiedziałem się, że istnieją chińskie prywatne serwery metina.
i to był pierwszy prywatny serwer na jakim zagrałem - Newlongju
Potem były jeszcze inne serwery na których się pogrywało, niekoniecznie na spolszczonym cliencie ;D

Dobra, chyba takie doświadczenia jednak są mniej ważne, więc przejdę do tych czysto technicznych.
Przygodę z jakimkolwiek tworzeniem serwerów zacząłem jakieś 3 lata temu (chyba nie jestem pewien)
ale były to pierwsze pliki raina jakie dopiero wchodził na rynek prywatnych serwerów.
Cóż, tam dużo nie porobiłem, bo swoją wiedzę czerpałem z ogólnodostępnych na tym forum poradników.
Zmieniałem ceny w sklepach, edytowałem sobie dmg mobków i ogólnie było to dla zabawy.
Potem sobie odpuściłem na jakiś czas z tym. Lecz wróciłem po 2 latach. 

Co dokładnie udało mi się samemu zrobić? Taki oto serwer hamachi
Może trochę wygląda na amatorski jednak dopiero się na nim uczyłem robić różne rzeczy.
http://www.mpcforum.pl/topic/1105815-longjumt2-hamachi-easy-pvp/

Miałem fajną koncepcję na rozwijanie tego serwera jednak, wystąpiły małe problemy gdyż rozwiązano mi umowę z operatorem internetu.

Łącze 20MB musiałem zmienić na radiowe, które jak wiem ma mega wolny upload i czasami Ping skacze niemiłosiernie, więc coż, powiedzmy sobie, że serwer padł szybko, nie jednak z przyczyn czysto technicznych, lecz możliwości jakie oferowałem swoim sprzętem (a dokładnie łączem)

Czego ja w ogóle oczekuję?

Nie chce się pchać w żadne poważniejsze projekty, bo ani nie jestem grafikiem, anie questerem, ani żadnym masterem pythonów i innych języków.
Głównie mi chodzi o chęć nauczenia się czegoś nowego. Nawet wolałbym celować w jakiś projekt hamachi, nawet jeśli niekoniecznie serwer musiałby wystartować, usatysfakcjonuje mnie sama chęć współpracy i uczenia się albo nawet współpracy z ludźmi którzy dopiero raczkują i mają podobne ambije.

Co ja w ogóle potrafię?
- skonfigurować maszynę w sysinstall (wiem, to banalne  ale na początek)
- edytowanie bazy danych w navi (w sumie każdy to chyba teraz potrafi)
- edycja plików ftp, wgrywanie stron, edycja map pod każdym kątem, prócz graficznego,
- edycja i wgrywanie nowych questów, z pisaniem autorskich gorzej lecz uczę się,
- edycja clienta, wygrywanie map, zbroi, broni etc.
- zmianić haseł dostępu do plików, wgrywać dify, edytować game etc

Nie wiem czy wszystko napisałem, jednak jak widzicie szału nie ma, są to raczej podstawowe umiejętności. 

I tu właśnie chciałbym je rozszerzyć w jakimś małym projekcie, najlepiej na początek niech to będzie hamachi.

Do moderatora

Czy może ktoś mi zdjąć te 10% ?

Ostrzeżenia dostałem chyba jeszcze za czasów kiedy one nie wygasały

The past has gone

Opublikowano

Witam
Mam na imię Kamil
Jestem z rocznika 93, a więc 20 lat na karku już.

Słów kilka o mnie

Witam wszystkich którzy zdecydują się przeczytać ten post. A więc wiecie już jak mam na imię, co dalej?
Aktualnie studiuję zaocznie nauki środowiskowe co z tego wynika mam kilka godzin tygodniowo wolnego czasu, bo obecnie nie pracuje.
Pochodzę z małej miejscowości w województwie podkarpackim (nie, nie mam blisko na Ukrainę) i tam obecnie mieszkam. 
Sam nie wiem co więcej napisać o sobie, dlatego będę odpowiadał na każde ewentualne pytania.

Czy mam doświadczenie?

w Metina zacząłem grać w pierwszej klasie gimnazjum a więc byłem wtedy typowym przykładem gimbo Nooba.
Pamiętam te czasy gdy do każdych napotkanych większych lvlów pisałem "podexpisz, dasz coś kasy, etc"
To były czasy, kiedy prywatne serwery metina to była nawet niewyobrażalna przyszłość.
około jednego roku później dowiedziałem się, że istnieją chińskie prywatne serwery metina.
i to był pierwszy prywatny serwer na jakim zagrałem - Newlongju
Potem były jeszcze inne serwery na których się pogrywało, niekoniecznie na spolszczonym cliencie ;D

Dobra, chyba takie doświadczenia jednak są mniej ważne, więc przejdę do tych czysto technicznych.
Przygodę z jakimkolwiek tworzeniem serwerów zacząłem jakieś 3 lata temu (chyba nie jestem pewien)
ale były to pierwsze pliki raina jakie dopiero wchodził na rynek prywatnych serwerów.
Cóż, tam dużo nie porobiłem, bo swoją wiedzę czerpałem z ogólnodostępnych na tym forum poradników.
Zmieniałem ceny w sklepach, edytowałem sobie dmg mobków i ogólnie było to dla zabawy.
Potem sobie odpuściłem na jakiś czas z tym. Lecz wróciłem po 2 latach. 

Co dokładnie udało mi się samemu zrobić? Taki oto serwer hamachi
Może trochę wygląda na amatorski jednak dopiero się na nim uczyłem robić różne rzeczy.
http://www.mpcforum.pl/topic/1105815-longjumt2-hamachi-easy-pvp/

Miałem fajną koncepcję na rozwijanie tego serwera jednak, wystąpiły małe problemy gdyż rozwiązano mi umowę z operatorem internetu.

Łącze 20MB musiałem zmienić na radiowe, które jak wiem ma mega wolny upload i czasami Ping skacze niemiłosiernie, więc coż, powiedzmy sobie, że serwer padł szybko, nie jednak z przyczyn czysto technicznych, lecz możliwości jakie oferowałem swoim sprzętem (a dokładnie łączem)

Czego ja w ogóle oczekuję?

Nie chce się pchać w żadne poważniejsze projekty, bo ani nie jestem grafikiem, anie questerem, ani żadnym masterem pythonów i innych języków.
Głównie mi chodzi o chęć nauczenia się czegoś nowego. Nawet wolałbym celować w jakiś projekt hamachi, nawet jeśli niekoniecznie serwer musiałby wystartować, usatysfakcjonuje mnie sama chęć współpracy i uczenia się albo nawet współpracy z ludźmi którzy dopiero raczkują i mają podobne ambije.

Co ja w ogóle potrafię?
- skonfigurować maszynę w sysinstall (wiem, to banalne  ale na początek)
- edytowanie bazy danych w navi (w sumie każdy to chyba teraz potrafi)
- edycja plików ftp, wgrywanie stron, edycja map pod każdym kątem, prócz graficznego,
- edycja i wgrywanie nowych questów, z pisaniem autorskich gorzej lecz uczę się,
- edycja clienta, wygrywanie map, zbroi, broni etc.
- zmianić haseł dostępu do plików, wgrywać dify, edytować game etc

Nie wiem czy wszystko napisałem, jednak jak widzicie szału nie ma, są to raczej podstawowe umiejętności. 

I tu właśnie chciałbym je rozszerzyć w jakimś małym projekcie, najlepiej na początek niech to będzie hamachi.

Do moderatora

Czy może ktoś mi zdjąć te 10% ?

Ostrzeżenia dostałem chyba jeszcze za czasów kiedy one nie wygasały

szału nie ma powodzenia z rozwojem umiejętności.

54010287442563618639.png

Opublikowano

szału nie ma powodzenia z rozwojem umiejętności.

Tak jak napisałem, nie interesują mnie bardzo dedyki gdyż to już poważna praca a ja jestem początkujący, po za tym już sponsorzy etc, szukają kogoś poważnego, ja raczej szukam kogoś na hamachi, tak może na początek.

The past has gone

Opublikowano

Jeśli chcesz się pouczyć to stawiam dedyka a tak na serio technicy. Jak postawimy już ten serwer mogą Cię nauczyć co i jak się dodaje itd.
Jak chcesz to TS3.MPGHServer.pl tutaj zawsze wbijaj i szukaj _Piotrek_ :)
Lubię osoby które chcą się nauczyć więc mogę Ci pomóc z miłą chęcią.

Opublikowano

w sumie polecam, napisałeś całą prawdę że mało umiesz i chcesz się nauczyć

Dekoder lataj dalej za harnasiem jak murzyn, pokazujesz poziom.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...