Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy telefon, jaki?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Mam możliwość wziąć telefon bo kończy mi się umowa, jaki proponujecie?

Prosiłbym aby uwzględnić:

pamięć wenwętrzną

spory ekran

nie ma być kwadratowy (nie aż tak szeroki)

dobrej jakości ekran

szybki

dobry aparat

android

Ogólnie ma być dotykowy, szybki i z dobrym ekranem. Fajnie jakby streamy tam fajnie śmigały czy coś

Dzięki za propozycje, będą lajki

Opublikowano

Sieć bodajże TMOBILE, nie wiem, to abonament jest + mogę ewentualnie dopłacić stówkę tam, bo czasem chcą za jakiś lepszy

Opublikowano

Sieć bodajże TMOBILE, nie wiem, to abonament jest + mogę ewentualnie dopłacić stówkę tam, bo czasem chcą za jakiś lepszy

Nie wiesz w jakiej sieci masz abonament? A ile płacisz co miesiąc?

17052109001382846035.png

Opublikowano

TMOBILE.

Abonament nie wiem, mogę wziąć np. 100 zł co miesiąc albo np. wziąć mniejszy i dopłacić do telefonu tak?

Chodzi mi po prostu o telefon jaki spełniałby moje oczekiwania

Opublikowano

TMOBILE.

Abonament nie wiem, mogę wziąć np. 100 zł co miesiąc albo np. wziąć mniejszy i dopłacić do telefonu tak?

Chodzi mi po prostu o telefon jaki spełniałby moje oczekiwania

Xperia Z, ale niestety jest kwadratowy, ale moze Ci przypasuje.

17052109001382846035.png

Opublikowano

Poleciłbym Xperię Z1, ale

nie ma być kwadratowy (nie aż tak szeroki)

Jeżeli nie potrafisz określić z jakiego przedziału cenowego ma być ten telefon to Galaxy Note 3 lub LG G2 spełnia wszystkie Twoje oczekiwania. Jeżeli ma być tańszy, to możesz zdecydować się na Note 2/ ewentualnie Galaxy S3/4/HTC One.

Jednak jeżeli już będziesz w stanie znieść to, że telefon byłby kwadratowy to Z1 - również zda rezultat, a moim zdaniem desgin'em i jakością wykonania zjada ww. telefony.

Opublikowano

Ten Xperia Z nawet fajnie wygląda, ekran przeżyję ale czy ma on dużo wspólnego z tym chujowym Xperia Neo V? Mam ten syf Neo V i nie niemiło kojarze Xperie ;/

Co do w/w dam znać, zaraz sobie je obejrzę

Opublikowano

Ten Xperia Z nawet fajnie wygląda, ekran przeżyję ale czy ma on dużo wspólnego z tym chujowym Xperia Neo V? Mam ten syf Neo V i nie niemiło kojarze Xperie ;/

Co do w/w dam znać, zaraz sobie je obejrzę

Neo V, to Sony Ericsson, a "Zetka" to już sam Sony :D 

Są to dwa inne telefony. 

Poleciłbym Xperię Z1, ale

Jeżeli nie potrafisz określić z jakiego przedziału cenowego ma być ten telefon to Galaxy Note 3 lub LG G2 spełnia wszystkie Twoje oczekiwania. Jeżeli ma być tańszy, to możesz zdecydować się na Note 2/ ewentualnie Galaxy S3/4/HTC One.

Jednak jeżeli już będziesz w stanie znieść to, że telefon byłby kwadratowy to Z1 - również zda rezultat, a moim zdaniem desgin'em i jakością wykonania zjada ww. telefony.

Przecież napisał.

17052109001382846035.png

Opublikowano

Neo V to o wiele starszy model to raz, a dwa swego czasu była to klasa średnia telefonów (na tamte czasy) w porównaniu do np. Xperia Arc, Xperia Arc S.

Xperia Z jeszcze nie dawno była flagowcem, w kwietniu ma również dostać aktualizację do 4.4 KK. Jedynym jego minusem mogą być fabryczne folie na przodzie oraz tyle, ale proponuję od razu po kupnie założyć ochronne folie na te producenta, lub dokupić jakieś szkło hartowane.

TMOBILE.

Abonament nie wiem, mogę wziąć

Powyższy cytat przemawia do mnie o tym, że nie jest zbyt zdecydowany, być może źle zinterpretowałem całość postu.

Jednak wracając do tematu, jak Ci się nie śpieszy to proponowałbym poczekać na premierę Xperii Z2 u operatorów, to z pewnością nastąpi jakiś spadek cenowy Z1.

Opublikowano

Z'ka raczej odpada, bo są opinie złe o jego ekranie (jakieś folie czy coś) + kolega potwierdził, że kiepsko jest z tym.

Note2 podobno kruchy,

Zainteresował mnie ten htc one, co o nim ogólnie powiecie?

jest dostępny w tmobile?

Mam kilka pytań odnośnie niego:

nie można mieć karty pamięci?

jak oceniacie aparat

1.70 procesor to dobry czy ...?

i ogólnie co o nim powiecie

Opublikowano

Z'ka raczej odpada, bo są opinie złe o jego ekranie (jakieś folie czy coś) + kolega potwierdził, że kiepsko jest z tym.

Note2 podobno kruchy,

Zainteresował mnie ten htc one, co o nim ogólnie powiecie?

jest dostępny w tmobile?

Mam kilka pytań odnośnie niego:

nie można mieć karty pamięci?

jak oceniacie aparat

1.70 procesor to dobry czy ...?

i ogólnie co o nim powiecie

W abonamencie 119 miesięcznie - 700 złotych. 

Nie można mieć do niego karty.

Na mGSM możesz zobaczyć zdjęcia.

Starcza do większości gier i aplikacji.

Xperia Z to najlepszy wybór, bynajmniej w tej cenie. Ekran może nie jest najlepszy, ale nie sugeruj się opiniami z internetu, tylko pójdź i zobacz - znam ludzi, którzy nie lubią innych ekranów od TFT.

17052109001382846035.png

Opublikowano

Super, dzięki za takie odpowiedzi.

A odpowiadając na pytania odnośnie Z'ki

Jak z wydajnością, zacinaniem się

Aparat

Cena w Tmobile?

Opublikowano

Super, dzięki za takie odpowiedzi.

A odpowiadając na pytania odnośnie Z'ki

Jak z wydajnością, zacinaniem się

Aparat

Cena w Tmobile?

Wydajność jest na poziomie Note'a 2, czyli bardzo wysokiej. Dodatkowo posiada lżejszą nakładkę, więc o wydajność martwić się nie musisz.

Aparat, moim zdaniem, robi lepsze zdjęcia od HTC One, ale gorsze od Galaxy S4.

W abonamencie 119  - 89 złotych

W abonamencie 99 (z tabletem) - 769 złotych

17052109001382846035.png

Opublikowano

Szczerze to nie pakowałbym się teraz w Zetkę, bo wszystko co było w nim do dupy poprawili dopiero w Z1. Z tego co widzę to posiadasz jeszcze Neo V, więc proponowałbym jednak dopłacić do tego Z1, a starczy on na jeszcze dłużej. Sam go posiadam i jak najbardziej polecam. Co do ekranu: fakt, faktem nie jest to np. Amoled - jego barwy nie są, aż tak cukierkowe no i kąty widzenia są dosyć średnie. Jednak kąty widzenia wydaje mi się, że nie są jakieś ważne.. ba, moim zdaniem to nawet dobre, bo to co jest na ekranie telefonu komfortowo mogę zobaczyć wyłącznie ja. Do normalnego, codziennego użytku ten ekran jak najbardziej zda rezultat. Co do nakładki firmowej od Sony, to jest jak UP wspomniał jedną z najlżejszych. Jeżeli chodzi o jakieś zacinanie tego telefonu, to w ogóle nie wchodzi w rachubę. Aparat, dla najzwyklejszego użytkownika jak najbardziej będzie odpowiedni. Ponadto w ciągu najbliższych miesięcy otrzyma funkcjonalności z nowszego Z2. Jeżeli już naprawdę szukasz czegoś na już to możesz rozważyć tę Zetkę, również jest to wydajny telefon. Ceny masz poniżej:

http://www.abonamenty.pl/smartfony/sony/sony-xperia-z/
Opublikowano

Dobrze by było :P

Nie wiem jak długo jesteś ich klientem i jak to jest z T-mobile, ale być może zaproponują Ci ten telefon w odpowiedniej cenie już dziś.

Tak, jeszcze aby Cię zachęcić to podsyłam poniżej drop testy, tego telefonu:

Opublikowano

Ok odświeżam.

Muszę najpierw wybrać telefon a znajoma mamy w TMOBILE już się postara aby była możliwość wzięcia go dlatego poproszę jeszcze raz modele :)

Opublikowano

Ok odświeżam.

Muszę najpierw wybrać telefon a znajoma mamy w TMOBILE już się postara aby była możliwość wzięcia go dlatego poproszę jeszcze raz modele :)

W tej cenie masz Xperię Z, ew.  Samsung Galaxy S3, ale jest już gorszy.

17052109001382846035.png

Opublikowano

Skoro nie Z1 to bierz Note 3 :)

Pierwsza osoba, w historii MPC Forum.pl która przekroczyła kamień milowy 100d online.

32Aef.png

By Alicexcullen

"So many people will idolise, while their own success is in their reach... Don't forget, you're able to design your own universe."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...