Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kochana fizyka WoT'a.

Tarize

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niewiecie czasem czy mają naprawić strzelanie z działa z napstroszonym celownikiem podczas kręcenia się całym pojazdem ?.Przed chwilą miałem sytuacje, że stoje WZ-131 za budynkiem i patrze Panther za drugim budynkiem no to zaryzykuje i strzele z wielkim celownikiem (lufa była wykierowana na pantherke) a tu patrze strzelił DOSŁOWNIE maksymalnie w prawo np.

/\ (Działo)  - (Pocisk)    

[]      |Budynek

|Budynek

- |Budynek

/\

[]

Opublikowano

Ja już nie raz miałem, że jadę celownik już dawno na kolesiu a strzelam gdzieś przed siebie ...  Nawet jeśli stałem i szybko wycelowałem to pocisk leci w przeciwną stronę już tak kilka razy miałem ..

Btw. wiecie coś o znikających pociskach artylerii ? a czy to poprawią to nie wiem nigdzię nie widziałem niczego na ten temat ale już parę osób z klanu nagrało powtórki na zwykłych czołgach i artyleriach i wysłali do WG ale WG oczywiście ma nas w ....

Opublikowano

w kazdej gdze sa bugi i to sie nie zmieni jesli chcesz dobrze strzelac to ic do wojska pancernego ;) tam nie bedzie takich problemow ;)

Opublikowano

A ja Ci polecam iść do szkoły bo widze już w bańke strzela, pozatym co ma twój post do mojego tematu ? nie widze tam nic ciekawego do czytania, pozatym nic nie rozumiem z niego.

Opublikowano

W jakims Q&A pisali ze takie strzaly sa balansem miedzy historycznoscia a dobra rozgrywka :D

Raczej watpie by sie tym szybko zajeli maja wiele wazniejszych rzeczy do zrobienia (oczywiscie sa jakies bztedy ale to jest WG i robi co chce)

Na oficjalnym forum wota jest temat(Krotka bajka o tym dlaczego arta pudluje) w ktorym jest masa screenow i filmikow pokazujacych takie strzaly

860331433165800174608.png

Opublikowano

A ja Ci polecam iść do szkoły bo widze już w bańke strzela, pozatym co ma twój post do mojego tematu ? nie widze tam nic ciekawego do czytania, pozatym nic nie rozumiem z niego.

Ma i to dużo.

Jak chcesz strzelać tam gdzie celownik to zaprasz to polskich wojsk pancernych .

To co widzimy na zoom oucie (czyli oddalenie) to obraz pozorny , tz w realu nie ma czegoś takiego i to co widzimy to jest prawdobodomne położenie działa .Oznacza to że jeśli na oddaleniu widzimy że działo jest wycelowane w punkt A wcale nie musi być na punkcie A tylko np 3 cm dalej .

Jeśli patrzymy przez celownik też nie wiemy jak zachowa sie pocisk , normalka jesli chodzi o 2 wojne światową .

Tak sam aktualnie można z 15 km trafić w wiadro z wodą z artyleri to w tamtych czasach trafienie 30 m od celu to był wyczyn .

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...