Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem ze stworzeniem serwera

szczur236

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Chcę stworzyć serwer typu "Super-Survi" czyli typ mojego pomysłu jak sądzę bo nie widziałem takiego.

Zrobiłem mapę na Single Player w trybie kreatywnym i wrzuciłem ją jako mapę mojego serwera.

Teraz jest problem, gdy wchodzę na serwer wywala mnie na jakąś losową pozycję i nie mogę znaleźć swojego zrobionego miejsca spawnu.

a nie mogę ustawić go gdzie indziej bo:

a)Zrobienie go to sporo roboty

b)Bo to miejsce jest zrobione z diamentu i złota a nie chcę by je gracze naleźli i zburzyli

c)Bo miejsce spawnu to jedyne miejsce które robi się na takim serwerze

Proszę o pomoc.

Opublikowano

masz jeszcze u siebie ten świat ? zrób tak wejdź na single zapisz koordynaty i wejdź na serwer i użyj komende /tp twójNick koordy

wojownik024_gameplay.png

Opublikowano

Dziękuję, mam jednak niestety nowy problem. Gdy próbuję prze teleportować się w to miejsce pisze mi że nie mam uprawnień do używania tej komendy czego nie rozumiem bo wpisałem siebie w pliku ops. Proszę o pomoc.

Opublikowano

1. Sprawdz, czy w pliku OP masz dokładny nick wpisany, jakim operujesz.

2. Jeżeli masz czysty serwer bez pluginów, to użyj komendy /tp x y z    nie pomyl kolejności !

A taki ały pro tip : Czy wrzucając save zmieniłeś nazwę na World save'u ? bo na serwerze odczytuje save z folderu World (albo, że zmienisz w pliku properties folder docelowy save;u)

10  50  100  150  200  250  300  350  400  450  500  550  600  650  700  750  800  850  900  950  1000

Proszę Moderatorów o usunięcie %, jeżeli napisałem post, który był pomocny !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...