Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jaki hosting? fiberhost czy lvlup

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakość obu hostingów jest bardzo podobno, jedynie różnią się ceną, więc decyzja należy do Ciebie, czy wolisz zapłacić więcej, czy mniej ;)

Opublikowano

Ceny są takie same, liczba slotow na lvlup jest tylko większa (i tak jej nie wykorzystasz, bo będą lagi). Polecam więc fiberhost.

The past is just data. I only see the future. - Ayrton Senna

Opublikowano

Polecam LVLUP, miałem kilka serwerów na modach + pluginy oraz same pluginy i według mnie bomba.

Nie tylko serwery dobre ale też dobry kontakt z BOK.

Do FiberHost mam jedno zastrzeżenie, pisałem kiedyś do BOK'u i Pan, który mi "pomagał" miałem wrażenie że odpowiadał mi na litość jakby to nie było jego zadanie.

@up2

Czemu uważasz że lvlup to oszuści? Bo może serwer Ci nie działa bo nie potrafisz skonfigurować ?

Opublikowano

W ogóle to polecam dedyki i sored.pl ale z tych 2 to lvlup.pro jest lepsze ;)

Opublikowano

Fiberhost.pl "Lvlup.pro" Mnie zawiódł miałem u nich serwer 5gb i przy 30 osobach i 16 Pluginów były lagi .

Opublikowano

Fiberhost.pl "Lvlup.pro" Mnie zawiódł miałem u nich serwer 5gb i przy 30 osobach i 16 Pluginów były lagi .

Zapewne miałeś źle skonfigurowane pluginy bądź były bardzo wymagające i 5GB RAM nie starczało. Ewentualnie mogłeś mieć zbugowana mapę.

A jeśli według Ciebie była to wina hostingu to mogłeś do nich napisać (odpowiedzieliby czy mają jakiś problem z łączem/maszynami)

Jeśli chodzi o VPS/Dedyki to na lvlup kupujesz już jakby dedyka tylko bardzo skonfigurowanego (wgrywasz tylko pluginy i wybierasz silnik) a na czystym VPS/Dedyku wszystko musisz skonfigurować (OVH polecam)

Opublikowano

moim zdaniem lepszy był by maxcraft.pl ale z tych dwóch to fiberhost

srednio.gif

[50]+ [100]+ [150]+ [200]+ [250]+ [300]+ [350] +[400]+ [450]+ [500]+ [550]+[600]+ [650]+ [700]- [750]- [800]- [850]-

Nie bądź luj daj LAJKA

Opublikowano

Miałem pluginy pod wersję minecrafta + mojego Serwera , mapa nie lagowala to były ich maszyny . Napisałem do nich i powiedzieli że to naprawią ale tego nie zrobili .

Opublikowano

Mineserv.eu - tylko. Miałem na Fiber, ale co chwila padał serwer - ich problemy. Lvlup już lepszy od fibera, ale najlepszy mineserv. Ochrona antyddos (dobra), niskie pingi i w ogóle :D

"Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,

a potem pokona doświadczeniem..."

Opublikowano

lvlup 100% miałem, dobra maszyna, mizdrząco lepszy kontakt z pomocą tech. niż na fiber

Opublikowano

Ja polecM enderchest, za 15zl masz 1gb ramu i jezeli potrafisz to wykorzystac wytrzyma spokojnie 50 online (testowane).

Aktualna próba: Postaw serwer mt2 na vps z ubuntu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...