Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

JPhanther II vs Ferdinand

NiemaSkilla

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Przedchwilą zakupiłem JPhanter. Myślę jaki czołg odkryć następny. Proszę o pomoc,opinię tych czołgów ale tych co posiadają którykolwiek z tematu. Nie chcę takich zdań typu, ,,Mój kolega mi mówił że to batman... bla bla bla,,Chcę tylko opinie którz posiadają któryś czołg

Opublikowano

Ferdek bez porównania. Lufa ta sama, mobilność wystarcza (oczywiście o wiele gorsza), pancerz bez porównania, do tego ma tyle samo członków załogi, co jego następca, a w przypadku Jgpanzera musielibyśmy szkolić kolejnego. O wiele lepszy jest ferdek.

Opublikowano

Tia... Pancerz bez porównania... Chuju muju. JhPanther II przynajmniej odbije T9, nie to co Ferdi. Pieprzona kupa złomu. Każdy ci powie, że Ferdi, bo pancerz. Akurat mam Ferdiego. Pancerz ma beznadziejny względem T8 już nawet. JgPanthera ma lepsze camo i lepszą mobilność, szybciej ładuje i ma lepszy pancerz na nadbudówce (do tego mniejsza buda).

Jednak w Ferdim ten załogant (ładowniczy 2) i podobny styl gry do JgTigera... Dla przyjemności, statów i oklepywania po mordach - JgPanther.

Dla pójścia dalej w tą linię - Ferdi.

Opublikowano

jp II jest lepszy dlaczego ? mobilniejszy gora plyta w chuj ciezka do przebicia dinga nawet i od 9  i zdarza sie od 10 :P

jedyne co ma ferdek to troche lepsze opuszczenie dziala  a pancerz chujowy bo wszystko wchodzi w niego od 8/9 :P

Opublikowano

Dla mnie Ferdek jest lepszy. Działo to samo, ale pancerz to jest już coś w porównaniu do JpanzerII. Jeśli trafi Ci się ktoś kto nie wie gdzie strzelać to Ferdek odbije wszystko, w przypadku tego 2, nawet ktoś bez pojęcia będzie potrafił wszystko wsadzić. Jedyną wadą Ferka jest jego słaba mobilność, w porównaniu do JpzII to jest żółw.

A, no i jeszcze załoga, Ferdek ma taką samą ilość załogi co Jagdtiger, więc nie trzeba szkolić nowego członka załogi.

1376908392-U992821.png

by Presidont

Opublikowano

Tia... Pancerz bez porównania... Chuju muju. JhPanther II przynajmniej odbije T9, nie to co Ferdi.

Zpodaj dilera ziomeczku ...

NAjwieksza głupota jaką widziałem w tym roku (zeszło roczne nominacja : "Chaffe ma świetny pancerz jak na 8 tier").

Pancerz jest bez porównania na ferdku , strzelam że mówicie o jarzmie armaty u jp2 bo bynajmniej nie o nadbódowce ... ferdi ma równie silną (ta sama osłona działa) i jeszcze 200mm pancerz pod tym .

I na JP2 nie masz tego komfortu że jak taraficz na nie wymaksowany czołg 7/8 tieru to on nie ma szans na przebicie .

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

Zpodaj dilera ziomeczku ...

NAjwieksza głupota jaką widziałem w tym roku (zeszło roczne nominacja : "Chaffe ma świetny pancerz jak na 8 tier").

Pancerz jest bez porównania na ferdku , strzelam że mówicie o jarzmie armaty u jp2 bo bynajmniej nie o nadbódowce ... ferdi ma równie silną (ta sama osłona działa) i jeszcze 200mm pancerz pod tym .

I na JP2 nie masz tego komfortu że jak taraficz na nie wymaksowany czołg 7/8 tieru to on nie ma szans na przebicie .

Tłumacz plz ktoś bo ja nie po polskami jenzyk ni włodam.

Zazwyczaj jak trafisz na T8 to jest na tyle ogarnięty by walić po weakspotach jak nie jest wymaksowany... a JgPanther ma 100mm pod dobrym kątem. Poza tym JgPantherem się nie wychylasz na debila by zginąć tylko się kryjesz po krzakach...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...