Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

*

*

head.png

Serwer Hardcore od graczy dla graczy

Start 28.03.14 godzina 19:00!

stop.png

Główne Informacje

stop1.png

Nazwa Serwera: OPMC Hardcore
TYP: Hardcore
Sloty: 300
IP: hc.opmc.pl

Strona: opmc.pl
TS3: ts.opmc.pl
Premium: Nie wymagane

AutoLogowanie dla graczy premium.

stop.png

Opis Serwera

stop1.png
Opis

Jest To serwer Hardcore z autorskimi pluginami w tym gildie. Serwer będzie posiadał 300slotów.

Na stronie znajduję się ranking graczy oraz ranking gildii. Umieszczony jest też tam indywidualny profil gracza, czyli kogo zabił i przez kogo został zabity.
Ban za śmierć jest na 3 dni, można odbanować się sms'em.
Exp wypada w odpowiedniej ilości ze stone. Wszystkie bloki wypadają od razu do ekwipunku po wydobyciu.
Gdy mamy pełny ekwipunek wypadają na ziemie, ale cobblestone jest wyjątkiem bo nie wypada. Jest jednak możliwość całkowitego wyłączenia dropu cobblestone za pomocą komendy /cobble.
Na serwerze wszystko piszę pod komendą /pomoc.
Surowce wypadają ze stone oraz kilof fortune powiększa drop.

Posiadamy ranking, facebooka oraz stronę internetowa!
Każda gildia posiada swój teren 100x100 oraz swój własny kolorowy tag dla każdego członka!

Zakładania sojuszy u nas to też jest łatwa oraz darmowa sprawa.
Jeżeli TNT wybuchnie na terenie cuboida, gracze w gildii nie mogą budować przez 2 minuty.
Każda gildia może teleportować się do swojej bazy za pomocą /baza.
Jeżeli chcesz wyjść bezpiecznie ze spawna możesz użyc przycisku teleportującego w losowe kordy ponad 2000. Plugin nie teleportuje blisko graczy, na teren gildii oraz na oceany!

Jeśli chcesz w szybki sposób dostać się na spawn to stwórz magicznego banana i ruszaj tam natychmiast. Kombinowanie z redstonem, aby stworzyć dobrą stoniarkę to nie u nas. Posiadamy autorski generator stone, który w łatwy sposób możesz zrobić. Aby zobaczyć wszystkie możliwe itemy do craftingu użyj /crafting.
Wszystkie pluginy są pisane przez nas tak aby umilić grę na serwerze!

Na serwerze będzie autorsko wygenerowana mapa. Po prostu odmieni twój pogląd na mapy minecraft'a.
Nowe biomy w tym struktury, drzewa, itd. Piękny świat czeka na ciebie.

Itemy na gildie

- 64 Diamentów

- 64 Szmaragdów

- 64 Grzybnii

- 64 Lassa

- 64 TNT

- 64 Złotych jabłek

- 64 Trzciny

- 16 Pereł

- 16 Kowadeł

Drop

Komenda /stone podczas gry na serwerze

stop.png

Administracja
stop1.png
SzymonOwca HeadAdmin

ForFi Admin

-

-

stop.png

Filmy

stop1.png

http://www.youtube.com/watch?v=LLoWhCsm4bU

stop.png

Screenshots

stop1.png

Jedzenie

Kotlet daje 6 punktów głodu, natomiast Turecki Kebab 14 punktów głodu. Oba są nieskończone w użyciu.

kebab.png

Okienko dropów

Zobaczysz je, gdy użyjesz komendy /stone

stone.png

Tereny / Biomy

Nasze autorskie biomy i tereny na które warto spojrzeć.

Wulkan

Największy punkt mapy, który jest tylko jeden na całej mapie. Jest on szczególny, nazywać się będzie Wielkim OverPowered Wulkanem

2013_12_15_14_04_58.png2013_12_15_14_04_39.png

Dolina śmierci

Drzewa z kaktusów? Własnie one cie uśmiercą.

2013_12_27_15_21_19.png

Grzybnia

Zmodyfikowany biom grzybowy, który naprawdę jest godny uwagi. Teraz spotkasz na nim więcej ciekawych rzeczy niż na zwykłym biomie grzybowym.

2013_12_27_15_13_59.png

Mroczny Las

Uważaj, bo własnie tu ktoś cie może napaść znienacka.

2013_12_27_15_15_32.png

Dżungla zgub

To własnie tam ludzie wchodzą i nie wracają.

2013_12_28_18_57_02.png2013_12_28_18_57_33.png

Trzcinowy Las

Własnie tutaj zdobędziesz trzcinę na enchant.

2013_12_28_19_00_54.png2013_12_28_19_00_16.png

Kilka innych pięknych terenów

Inne piękne biomy, które też są warte uwagi. Być może własnie tam się osiedlisz z swoją gildią

2013_12_27_15_07_08.png2013_12_27_15_07_23.png2013_12_27_15_17_54.png2013_12_27_15_07_48.png

Start 28.03.14 godzina 19:00!

head2.png

Opublikowano

Nie polecam administracja wyzywa na ts Serwer Nie bedzie otwarty tak mówili Test Helper i wgl nie umieja banowac na ts xD

Tak, nikt nie wyzywa, testhelperzy nie mieli uprawnien do zbanowania. Były osoby, które się reklamowały w tym ty, helperzy nic nie mogli zrobic.

-

:unsure: @topic DLACZEGO NIE BYLO SERWERA

-

Przez prawie cały weekend nie miałem internetu a jeżeli miałem to co chwile zrywało połączenie.

W dodatku w sobote byłem na pyrkonie i tak wyszło sory  :huh:

Dobrymi informacjami jest to, że zakupiłem lepszą maszyne, gra będzie napewno chodzić płynniej ;)

W dodatku miało być to już na starcie chodzi tu o autologowanie premium.

Mamy dodatkowy serwer dla non-premium, w którym będą lądowali na chwile aby się zalogować.

Oznacza to również, że unikniemy podszywek :)

Opublikowano

"[Dopracowana strona]" - Gdzie? Przecież taka sama jest na wszystkich innych hardocrach -.-" Nie można czegoś oryginalnego zrobić?

Na serwer wbije bo moze być ciekawie.

23.03 a serwer off? Oo

Opublikowano

"[Dopracowana strona]" - Gdzie? Przecież taka sama jest na wszystkich innych hardocrach -.-" Nie można czegoś oryginalnego zrobić?

Na serwer wbije bo moze być ciekawie.

23.03 a serwer off? Oo

Czytaj post wyżej ziomek ^^

Opublikowano

Tylko czekać.., szukałem dużo serwerów tego typu, wszystkie były spoko lecz jedyny problem to LAGI!. Ciekawe czy tu też będą bo mam wielką chęć tu zagrać! :D

- MrDiaxxuPL

Gram w gry.

Opublikowano

Eh, grałem na ostatniej edycji, lecz wiadomo itemki znikły ^.^, po relogu o 2:00, rano o 6 już ich nie było? Hmm, czyzby :D? Polecam server, na ostatniej edycji mielismy end i 2 biblioteki :D

Opublikowano
Do startu zostało już niewiele, o 18:30 na naszym teamspeaku (ts.opmc.pl) będziemy odpowiadać na wasze pytania, więc możecie wbic :)

Start oczywiście godzina 19:00 !

IP: hc.opmc.pl

Opublikowano

Interesuje mnie tylko jedna rzecz czy na serwerze jak wbije ok. 100-200 osób będą lagi?

- MrDiaxxuPL

Wiadomo na starcie zawsze mogą zaistnieć lagi lecz mamy dobrą maszyne oraz

mapa jest już wygenerowana w 100%. (generowała się wczoraj w nocy).

Jeżeli by wystąpiły jakieś lagi to małe, po kilku godzinach powinno już śmigać wszystko ok :)

Opublikowano

I na taką odpowiedż tylko czekałem! :D Nie ma lagów - gram tam! Przyznam że dużo serwerów startowało w ostatnim czasie i wszystko to porażka i nie wypały. Mam nadzieje że się nie zawiodę, bo te autorskie biomy mnie rozwaliły! :)

Pozdrawiam Administracje! ;)

PS. Dodajcie /kit trzcina lub coś ;)

- MrDiaxxuPL

Gram w gry.

Opublikowano

I na taką odpowiedż tylko czekałem! :D Nie ma lagów - gram tam! Przyznam że dużo serwerów startowało w ostatnim czasie i wszystko to porażka i nie wypały. Mam nadzieje że się nie zawiodę, bo te autorskie biomy mnie rozwaliły! :)

Pozdrawiam Administracje! ;)

PS. Dodajcie /kit trzcina lub coś ;)

- MrDiaxxuPL

Kit trzcina jest nie potrzebna, jest bardzo dużo trzciny na mapie :)

Na starcie do eq dostajesz kilof unbreaking 1, enderchest i koteleta ;D

Opublikowano

Serwer wystartował ( jest 50 osó B) A jak chce wejśc to pisze Logowanie... i nie idzie.

Tak wiem, na razie nic nie poradzimy, próbuj wbijac :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...