Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Wirus jakis policyjny

Jajcek

Pytanie

Opublikowano

Siema dziś wywałił mi avast 51 wirusów i była otwarta 2 przeglądarka i pokazał sie ten obrazek . przeinstalować system czy jak ? 34054152653710774950.png

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ukash to najbardziej łatwy do kominięcia wirus na świecie...skoro zablokowało ci przeglądarke to uruchom inna lub ponownie zainstaluj aktualną lub cofnij system do stanu poprzedniego lub zrób format.

a widzę że nie czytasz tematu. to nie wirus weelsof tylko to jest adware. 

Opublikowano

Ukash to najbardziej łatwy do kominięcia wirus na świecie...skoro zablokowało ci przeglądarke to uruchom inna lub ponownie zainstaluj aktualną lub cofnij system do stanu poprzedniego lub zrób format.

Opublikowano

skan dr web cureit a jak nie da rady to combofix'em

To jest zwykłe gówno , naciągają ludzi na to a tak naprawdę to nic ..

Polecam Combofix / CC Cleaner 

Poczytajcie o skutkach ubocznych combofixa :P

Dr web cure it
Adwcleaner

Pobierasz te 2 programy i najpierw używasz Dr web'a potem Adwcleanera i dajesz log z Adw.

Opublikowano

Poczytaj o skutkach ubocznych combofixa :P

Dr web cure it
Adwcleaner

Pobierasz te 2 programy i najpierw używasz Dr web'a potem Adwcleanera i dajesz log z Adw.

wiem jakie są dlatego napisałem by najpierw przewalił dr web cureit ;)

już 3x u kolegi usunąłem combofixem i system żyje 

1378331621-U719057.png

Opublikowano

A ja mam do was takie inne pytanie z ciekawości. Na jakich stronach można się zarazić takim wirusem?

67726388604270515055.jpg

46910951821534372332.gif

Jeżeli Ci pomogłem LIKE!

Opublikowano

Combofix jednym problemem jakim możesz na potkać to to że nie przywróci Ci internetu i będziesz musiał połączenie od nowa stosować .

Autoodtwarzanie nie bedzie działać 

combofix analizuje i skanuje każdy plik, jeśli mu się coś nie spodoba kasuje to. jeśli jakiś plik systemowy będzie zmodyfikowany albo zainfekowany automatycznie go usuwa (skutki są takie że system może nie wstać albo wolniej/gorzej chodzić)

wiem jakie są dlatego napisałem by najpierw przewalił dr web cureit  ;)

już 3x u kolegi usunąłem combofixem i system żyje 

Tylko że usuwałeś wirusa weelsof a nie adware ^^
Opublikowano

A ja mam do was takie inne pytanie z ciekawości. Na jakich stronach można się zarazić takim wirusem?

prawie na każdej.

Żaden CCleaner nie pomoże. Jest to zwyczajny wirus, co najmniej AdAware, ale dziwi mnie ta forma w jakiej występuje (kiedyś blokował cały system). Więc możliwe że to nie wszystko.

Do skanowania programami: Dr web cure it oraz Adwcleaner, czyli to co wymienił DonPablo, możesz wstawić z nich logi

zapewne jest to tylko "reklama". bardzo często zdarzają się takie infekcje.

Opublikowano

Żaden CCleaner nie pomoże. Jest to zwyczajny wirus, co najmniej AdAware, ale dziwi mnie ta forma w jakiej występuje (kiedyś blokował cały system). Więc możliwe że to nie wszystko.

Do skanowania programami: Dr web cure it oraz Adwcleaner, czyli to co wymienił DonPablo, możesz wstawić z nich logi

+ Koniecznie logi OTL. Bez tego nie będziemy mogli pomóc.

Opublikowano

Ja wiem, że jest to tylko reklama (przynajmniej to na ss), ale sprawa 51 wirusów wykrytych przez avasta nie wygląda już tak samo dobrze. Podtrzymałbym prośbę o OTL mimo wszystko.

@top

Normalnie mogłeś wyłączyć to okno przeglądarki?

W sumie to infekcja mogła też nastąpić, przez włączenie zawirusowanego oprogramowania. Mimo wszystko przez stronę www nie tak łatwo się zarazić jakimś popupem.

Opublikowano

Po prostu zrób formata :) u mnie zadziałało na poprzednim komputerze :)

A jak ty jesteś chory to też Ci robią formata? Za takie posty powinny być bany na 7d. Wy wszystko chcecie zrobić za pomocą formatu. Lepiej poprostu go wyleczyć/pousuwać rzeczy. Format to już ostateczność.

67726388604270515055.jpg

46910951821534372332.gif

Jeżeli Ci pomogłem LIKE!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...