Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bitwy historyczne !

Ziółko.

Bitwy Historyczne.  

15 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co sądzisz o bitwach historycznych, które będę wprowadzone w łatce 9.0

• Spoko, dobry pomysł!
      11
    • Neutralny.
      3
    • Nie zagram, randomówki rządzą !
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pierwsze przecieki.

Na początek dwa screeny interfejsu:

i1JOxlj.jpg

qSdEFZH.jpg

A teraz co nieco o samych bitwach.

Jak już wiemy, na początek dostaniemy trzy bitwy historyczne. Będzie je można wybrać w taki sam sposób, jak np. bitwy drużynowe, czy treningowe. Oto one (pamiętajcie, że te informacje nie są oficjalne):

1. Walki nad jeziorem Balaton – prawdopodobnie będą się rozgrywać na mapie „Karelia”. Skład drużyn:

Sowieci: IS, T-34, T-34- 85, ISU-152, SU-100 i SU-76.

Niemcy: StuG III, Tiger II, Panther, Pz IV, Jagdtiger i Jagdpanther.

2. Bitwa na łuku Kurskim. Obwiśle dodam, że będą się rozgrywać na mapie „Prochorówka”. Skład drużyn:

Sowieci: SU-152, KV-1S, SU-85, T-34, T-70 i Su- 76.

Niemcy: Ferdinand, Pz IV, Panther, Tiger I, StuG III, Pz II i Pz III.

3. Ofensywa w Ardenach – wszystko będzie się dziać na mapie „Erlenberg”. Skład drużyn:

USA : M10 Wolverine, M18 Hellcat, M36 Jackson, M4A3E8 Sherman, M4A3E2 Sherman Jumbo.

Germany : Jagdpanther, Pz IV, Panther, Tiger I, StuG III, Tiger II.

Poza tym wyżej wymienione bitwy prawdopodobnie będą losowo rozgrywać się we wszystkich trybach map (bitwa losowa, tryb spotkaniowy, szturm).

A więc… co o tym sądzicie? Pamiętajcie, że serwer testowy nawet jeszcze nie ruszył, więc parę rzeczy może się zmienić.

Źródło 

http://www.dom1n.com/newsy/9-0-bitwy-historyczne/
Opublikowano

Zobaczymy jak to wyjdzie :) Ale teraz tak patrzę, JgTiger ma walczyć z su-76 xD? Beka.

Opublikowano

Zobaczymy jak to wyjdzie :) Ale teraz tak patrzę, JgTiger ma walczyć z su-76 xD? Beka.

to patrz na to 

USA : M10 Wolverine, M18 Hellcat, M36 Jackson, M4A3E8 Sherman, M4A3E2 Sherman Jumbo.

Opublikowano

to patrz na to 

Tia, z wieżą Porshe, silnikiem 650km, działem 8.8cm i gorszymi gąskami (czyli nawet Jumbo cie objedzie)

Jagpanther z krótkią 8.8cm (tą ze 132pene), Panther będzie stock, Tiger I będzie miał działo 8.8 krótkie i tylko wieżę lepszą (no, może silnik). Stug na dziale 110 pene...

M10 będzie miał M1A1

Hellcat to samo + stock wieża

Jackson będzie miał 90mm

Easy8 będzie pewnie top, to samo co Jumbo.

Opublikowano

Tia, z wieżą Porshe, silnikiem 650km, działem 8.8cm i gorszymi gąskami (czyli nawet Jumbo cie objedzie)

Jagpanther z krótkią 8.8cm (tą ze 132pene), Panther będzie stock, Tiger I będzie miał działo 8.8 krótkie i tylko wieżę lepszą (no, może silnik). Stug na dziale 110 pene...

M10 będzie miał M1A1

Jackson będzie miał 90mm

Gdybanie... 

btszbtszbtsz 

Opublikowano

M10 będzie miał M1A1

Jackson będzie miał 90mm

Jagdpanther najpewniej będzie miał długą 8.8cm, taką lufę miał historycznie.

Hellcat pewnie M1A2, historyczna.

Nawet stockowa Pantera będzie stanowić niemałe zagrożenie dla tych amerykańców ze słabym pancerzem. A M4A3E2 Jumbo zajmą się Tygrysy i Jagdpanthery z długą 8,8.

Opublikowano

Rzeczywiście, pomyliłem się z JagdPantherem.

@2up

Gdybanie by to było, gdybym brał informacje o pojazdach pancernych z gry, tak jak ty. Na szczęście nie jestem na tyle opóźniony i używam innych danych na temat pojazdów (100x bardziej wiarygodnych i historycznych)

Opublikowano

Rzeczywiście, pomyliłem się z JagdPantherem.

@2up

Gdybanie by to było, gdybym brał informacje o pojazdach pancernych z gry, tak jak ty. Na szczęście nie jestem na tyle opóźniony i używam innych danych na temat pojazdów (100x bardziej wiarygodnych i historycznych)

Według mnie branie jakich kolwiek informacji z gry mija sie z celem , no chyba poza liczbą wyprodukowanchy modeli .

Bitwy historyczne bedą napewną ciekawą odskocznią od randomków .

Tylko mam nadzieje że jeśli Tygrys spotka M4 to go zabije na strzał ...

Tak nie ma zadnych Tigerów tylko są Tygrysy , tiger jest dla anglojęzycznych graczy tak samo jak KV .

Ogólnie powinno być KB od imienia i nazwiska generała Klimenta Woroszyłowa którego imie w języku rosyjskim zavzyna się na K jak w naszym języku jednak nazwisko na B .

Dlatego dla krajów słowiańskich powinno być KW dla rosja KB a dla anglików KV .

Nie rozumiem tej zmiany w grze , co WG chce/chciało osiągnąć tym oprócz protestów starszych graczy któży interesuja sie historią to ja nie wiem.

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

Według mnie branie jakich kolwiek informacji z gry mija sie z celem , no chyba poza liczbą wyprodukowanchy modeli .

Bitwy historyczne bedą napewną ciekawą odskocznią od randomków .

Tylko mam nadzieje że jeśli Tygrys spotka M4 to go zabije na strzał ...

Tak nie ma zadnych Tigerów tylko są Tygrysy , tiger jest dla anglojęzycznych graczy tak samo jak KV .

Ogólnie powinno być KB od imienia i nazwiska generała Klimenta Woroszyłowa którego imie w języku rosyjskim zavzyna się na K jak w naszym języku jednak nazwisko na B .

Dlatego dla krajów słowiańskich powinno być KW dla rosja KB a dla anglików KV .

Nie rozumiem tej zmiany w grze , co WG chce/chciało osiągnąć tym oprócz protestów starszych graczy któży interesuja sie historią to ja nie wiem.

Naprawić bitwy narodowe w prosty sposób i nie kompromitując sie.

@Topic: A skoro to event'y, to co z bardziej skomplikowanymi rzeczami? Ot np. z jakiejś okazji(np. olimpiada, EURO, wojna z Rosją) wrzuciłoby specjalny scenariusz bitwy, który miałby przypominać np. którąś z dyscyplin na olimpiadzie? Tak jak ostatnimi czasy było w WT.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...