Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Paczka pocztowa piorytetowa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ile powinna iść paczka pocztowa piorytetowa jeżeli poczta na której została nadana jest oddalona ok 70km. Nadana przed 15 dziś. Jutro (czyli w piątek) przyjdzie do mnie? I czy to prawda że Ci co rozwożą paczki poczty, do 7 rozwożą i w sobote?

Opublikowano

niekoniecznie , było pytać na poczcie od razu o godziny odbioru i wysłania

zwykle to minimum 24 h do 2 dni od nadania jeśli paczka trafi do określonej godziny

paczka nadana ok13-14 może dojdzie bo już po 15 dojdzie dzień później , u mnie tak w urzędzie jest akurat

w soboty większość urzędów zamknięta i nie chodzą listonosze ale jeśli się chce można samemu z dokumentami odebrać na poczcie głównej gdzie jest przesyłka

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

"niekoniecznie , było pytać na poczcie od razu o godziny odbioru i wysłania" Pomyśl trochę. Skąd babka (facet) na poczcie ma wiedzieć kiedy trafi ona do celu i jeszcze kiedy będzie można ją odebrać? A tak w ogóle to ja tego nie wysyłałem.

Opublikowano

"niekoniecznie , było pytać na poczcie od razu o godziny odbioru i wysłania" Pomyśl trochę. Skąd babka (facet) na poczcie ma wiedzieć kiedy trafi ona do celu i jeszcze kiedy będzie można ją odebrać? A tak w ogóle to ja tego nie wysyłałem.

Raczej Ty pomyśl... Wszędzie Ci powiedzą, że paczki nadane przed 15 zawsze wysyłane są w ten sam dzień.(nadania) Więc, de facto, na tej podstawie może określić orientacyjny czas dostawy...

@edycja

@dół

Nic nie napisałeś, tylko zadałeś pytanie. Ale by już pomóc to D+1 lub D+3. Chyba że coś się stanie z paczką lub listonosz nie doniesie(nie zostawi awizo itd.) to później.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...