Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Temat jest kontynuowany tutaj:

z powodów problemu z edycją tego tematu.

http://www.mpcforum.pl/topic/1224390-tuttworzenie-gry-w-unity-3d-mmorpgmultiplayer-fps-bonusy/

[Krótko i na temat]

Właśnie rozpocząłem serie w której jak sam temat mówi tworzymy gre w unity 3d.

co ważnego. 

W serji tej będzie omówiony każdy element który obecnie zostaje robiony. Co równa z tym iż wszystko powinno być jasne

Chce dać duży nacisk na pisanie w skryptów ponieważ wiele osób nie wie jak zacząć z początkiem nauki. 

A Co do samej gry będzie to mmorpg.

PlayLista:

Odcinek 1:

W Odcinku Tym Zostanie Omówione/Zrobione: 

- Menu

- Network Communication.

Odcinek 2:

- Poruszanie po mapie.

Odcinek 3:

- Reszta konfiguracji gracza.

BONUS Odcinki :

Efekt "Sway":

Opublikowano

Wszystko fajnie, tylko popraw błędy wyżej "poczontkiem, rozpoczolem".

Jeszcze poniewasz i niewie :)

Reszta ok ;-)

Tak to już jest jak sie olewa szkołe  :mellow:

Opublikowano

Tak to już jest jak sie olewa szkołe  :mellow:

Trzeba być debilem, żeby robić takie błędy. Masz nawet autokorektę w przeglądarce (jak nie masz to lulz).

Opublikowano

No dokładnie, pierwszy raz widzę żeby człowiek w tym wieku pisał z takimi błędami. Ale co do tuta to jest on nawet dobry.

Opublikowano

Przepraszam że że jestem na tyle głupi żeby robić takie błędy  :(

Nie chciałem was tym wkurzyć.

Opublikowano

Ja mam tylko nadzieję, że całe menu nie będzie na OnGUI.

Opublikowano

Osobiście wolę NGUI. Co prawda co chwilę wychodzi nowa wersja, ale ze wszystkich assetów które przeglądałem to właśnie NGUI na propsie.

Opublikowano

Osobiście wolę NGUI. Co prawda co chwilę wychodzi nowa wersja, ale ze wszystkich assetów które przeglądałem to właśnie NGUI na propsie.

ngui to assets i raczej nie będzie nic z tego ponieważ tutaj bardziej sie skupie na standardowym pisaniu  np GUILayout lub  GUI   co do assetów to jakieś tam będą ale to takie chyba najbardziej znane (chyba).  

Chociaż może coś tam pogrzebie w NGUI po jeszcze w ogóle sie tym nie interesowałem a całkiem fajne.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Doczekaliśmy się w końcu drugiej odsłony :D Co zostanie opisane w kolejnym odcinku ?

tego nie wiem bo jak mówiłem na odc. "Mówcie jaką gre robić" czyli jaki typ :).

Opublikowano

zrób jakąś TPS/FPS typu strzelanke lub zwykłe chodzenie po świecie, tam też opiszesz jak zrobić questy, i te inne. ;)

Opublikowano

przewiduje gre RPG czasu teraźniejszego :). w takiej grze dla każdego coś sie znajdzie ^^.

Jak już to czasu rzeczywistego :).

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

przewiduje gre RPG czasu teraźniejszego :). w takiej grze dla każdego coś sie znajdzie ^^.

Coś takiego też może być, dla mnie okej. Jak będziesz robił multiplayer też to zaprosisz kogoś na jakby "beta-testy" przy nagrywaniu? :)

W multiplayer byś zrobił prosty tryb TDM typu "Policja" vs "Gangsterzy" i by było okej, lub jakieś capture the flag.

Jak kamera, widok z oku gracza.. czy?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

No i czas na odc 3 :) tle że w 2 częściach, zależy mi na czasie tak więc takie typy filmików na pewno sie powtórzą :P.

• 5 tygodni później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...