Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wory pod oczami :>

Gość TeeD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam taki mały problem

Polega on na tym ze mam wory pod oczami, wcześniej mi to nie przeszkadzało ale teraz już tak :]

ogólnie nie mogę ich się pozbyć ostatnie 2 tygodnie starałem się wysypiać, spałem tak od 20 do 6/7 godz.  (wcześniej spałem 23/3 do 7 )niby coś tam pomogło wory się  zmieszyły, ale dziś rano wstaje i znów duże wory ;c

Tak wiec zwracam się do was z pomocą

znacie jakieś sposoby na tą przypadłość ? :D

Dobra ja lecę spać trochę dziś przyszalałem (23 godz. :/ )

Opublikowano

to nie tylko od tego czy się wyśpimy czy nie.

Taka uroda i tyle.

Są różne domowe sposoby na choć trochę zniwelowanie tego. Są również zabiegi u specjalistów.

polecam google.

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

Opublikowano

Żel pod oczy ze świetlikiem lub krem zmniejszający obrzęk i cienie pod oczami + spać w żelowej masce na oczy (schłodzonej uprzednio porządnie w lodówce). Daje radę.

#don't care

Opublikowano

Może brak Ci jakichś witamin?

Wiesz całkiem możliwe bo jem to co mam w lodówce

Na razie spróbuje nivea tylko to mam na razie pod ręko

na razie po + da tych co pisali na temat :]

Opublikowano

Spróbuj się wyspać porządnie, sam mam czasami taki problem jak śpię tylko np. 3h. Do tego kremy. Oszczędź oczy od kompa/telewizora, wyjdź na dwór o ile pogoda dopisuje. 

Opublikowano

Odejdz od komputera na 4h

Spróbuj się wyspać porządnie, sam mam czasami taki problem jak śpię tylko np. 3h. Do tego kremy. Oszczędź oczy od kompa/telewizora, wyjdź na dwór o ile pogoda dopisuje. 

żeby to było takie łatwe, mieszkam na wsi i niestety nie ma za bardzo co robić, straszne nudy, wiec długo przesiaduje na kompie ;c tak 6/7 godz.

inaczej zanudził bym się na śmierć ;c

Opublikowano

Kup na to jakiś krem, najlepiej o porady spytaj się na forum dla wizażystek. Tam na pewno dadzą ci na to jakieś ćwiczenia + odpowiedni krem pod oczy na to schorzenie. 

# bo tu to same trolle i debile ;/

Opublikowano

Dokładnie kup dobry krem pod oczy bo tam jest cienka i wrażliwa skóra i musisz ją dobrze nawilżyć. Możesz kupić też takie maseczki jednorazowe w saszetkach one są w formie nasączonej kojącym preparatem tkaniny w kształcie żelowej maski i dać kilka do lodówki jak się obudzisz z worami pod oczami to wystarczy 5 minut potrzymać taką zimną maseczkę i odrazu lepiej. Te żelowe też są dobre ale one tylko schładzają a nie nawilżają. No i możesz spróbować świetlik w żelu pod oczy do kupienia w kosmetycznym.

"Bycie człowiekiem przeważnie jest do kitu. Życie da się jakość znieść jedynie dzięki grom komputerowym." - Ernest Cline z książki "Player One".
"Czytelnik żyje tysiącem żyć zanim umrze. Ten zaś, kto nie czyta – tylko jednym." -  George R.R. Martin.
"Po wielkim niegdyś kraju, w którym się urodziłem, pozostała tylko nazwa. Nie miało znaczenia, kto był u władzy. Ci ludzie zamieniali się tylko krzesłami na pokładzie „Titanica” i wszyscy o tym wiedzieli."  - Ernest Cline "Player One".

Opublikowano

Może to być również taka uroda.

Najlepiej zmienić dietę, zwiększyć ilość posiłków, więcej witamin - owoce, warzywa. Więcej ruchu + dotlenienie mózgu, organizmu, słońca, snu. Używać różnych kremów, żeli, maseczek.

Jeżeli aż tak Tobie przeszkadza, możesz używać korektora pod oczy, przed wyjściem z domu.

Opublikowano

Nie strzelał bym w urodę a przemęczenie oczu, sam nie sypiam po 46H i widzę co mam z twarzą, a wystarczy mi normalnie te 11 i twarz jak nowa, tyle że w tym ja tak bardzo oczu nie przeciążam jakby normalnie się wydawało, może akurat u Ciebie jest za dużo styku z tekstem, komputerem, złym oświetleniem (przykład masowo źle oświetlone korytarze mające np.700 luxów, a w sali gdzie jest 300 robi ogromną różnice). Stawiam bardziej w taki rodzaj przemęczenia.

[*]

Opublikowano

Nic nie zrobisz :D

Sam się o tym przekonałem.Nie ważne czy śpię 6 godzin czy 12 to i tak mam wory pod oczami takie same(całkiem spore),ale nie przeszkadza mi to  :D 

Btw. nie jesteś alergikiem? Ja mam alergie na .... nikt nie wie na co,żaden lekarz,i niby wory mogą być przez to.

"Pewność wypisaną mam na twarzy"

Opublikowano

Ja przesiaduje dużo przed komputerem (taka praca :D) a worów pod oczami nie mam. Śpij minimum 8h -.-

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...