Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Składam komputer. Potrzebuję pomocy...

x_x_Sniper_x_x

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć.

Chciałbym złożyć komputer, od podstaw.

Widziałem pare tutoriali na internecie, będę miał później jeszcze pomoc osoby doświadczonej w tym, aby złożyć komputer.

Tutaj podaję komponenty które chciałbym umieścić w komputerze.

Potrzebuję jeszcze waszej rady co do:

1. Tego czy procesor pasuje z socketem to tej płyty głównej(sprawdzałem, niby pasuje ale nie mam pewności)

2. Wszystko ze sobą współgra.

3. Prosiłbym o pomoc w wyborze: zasilacza 650W, Obudowy(słyszałem że coolermaster są dobre)

4.Czy to wszystko(oprócz nagrywarki,zasilacza i obudowy) to pełny komplet do składania komputera.

Dodatkowe informacje:

Kupuję 1 kość 4gb, gdyż drugą już posiadam. Pytanko, Jeżeli jedna kość jest DDR3 1333 a druga DDR 1600 to będą funkcjonować prawidłowo?

Nagrywarkę posiadam. Prosiłbym aby w wyborze obudowy i zasilacza brać pod uwagę budżet. Nie jest on jakoś ściśle ograniczony, wolałbym coś jednak tańszego. Jeśli byłaby taka opcja i ktoś się na tym zna, prosiłbym o znalezienie jeszcze jakiegoś taniego chłodzenia na procesor.

Z góry dziękuję za pomoc :)

Opublikowano

jak już kupujesz kup w sklepie, masz tu  na forum pomoc z morele , komputronika czy innych firm.

allegro to dodatkowe koszty ok 200 zł nawet

nikt za ciebie nie będzie sprawdzał informacji , masz google to go użyj, masz specyfikacje płyty przeczytaj i dopiero składaj

p.s. więcej tematów nie dało się napisać ?

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

1. Ogólnie to kiepsko z tym allegro bo komputer z taką specyfkacją to 2000++

2. Zbieranie podzespołów oparłem na znalezieniu bardzo podobnego komputera i znajdywaniu poszczególnych częsci jako najtanszych.
3. Tematy mi się napisaly bo refreshe i miałem problem z gatem na forum i mi wyświetlało błąd. Dopiero potem zauważyłem ile tych tematów się porobiło.

Opublikowano

@UP

Nie wiem czemu tak reklamujesz tego Pclaba , ale te zestawy są złożone do dupy .

Dali SSD 240 gb za 500 zł i i5 4670k gdzie można już i7 4770k

kxAyLut.png

Opublikowano

Po prostu znalazłem tam pomoc, może komuś innemu taki artykuł też pomoże.

Poza tym  nie narzucam mu części tam będących, samemu sugerowałem się tą stroną ale nie robiłem dokładnej kopi tego zestawu.

Opublikowano

patrzyłem na morele mają części ale nie wiem czy za przesyłkę bym płacił tylko raz?

póki nie zbiorą wszystkich zamówionych podzespołów paczka nie zostaje wysłana, wszystko idzie w jednaj przesyłca

1378331621-U719057.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...