Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

wi-fi i karta dźwiękowa

piotrx7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam 2 pytanka

1.dotyczy wi-fi  mam modem ale on nie ma wi-fi a chciał bym sie telefonem do neta połączyć i chyba jest takie urządzenie wi-fi do kompa ? i czy mogł bym sobie korzystać wtedy ? ile to kosztuje?

i to na usb jest czy jak ;P

2. co daje karta dźwiękowa czy jest różnica duża dźwięku ? słuchawki mam plantronics gamecom 380  a głosniki logitech x-540 czy poprawiło by to dźwięk ? bo pytałem sie kolegi i powiedział że dużej różnicy nie ma  ;?  i ile taka lepsza karta dźwiękowa by kosztowała

dziękuje z góra za odpowiedź

Opublikowano

Do wi-fi używa się routera. Który robi to samo co modem a dodatkowo ma więcej portów i właśnie Wi-fi.

Co do karty dźwiękowej to różnica między zintegrowaną może być lub nie musi. Bo kartę dźwiękową można kupić już za kilka złotych a jej dźwięk będzie bardzo słaby. Lub można kupić kartę za kilka set złotych która da sporą różnicę. Tania i w miarę przyzwoita karta graficzna to koszt około 100-200zł, a naprawdę przyzwoita karta to już 700-800zł.

Oczywiście różnicy w kartach nie odczujesz na słuchawkach za 50zł, bo sama karta to tylko część całego systemu audio. 

Na tych słuchawkach co masz różnicy nie zobaczysz, a te głośniki to też nic specjalnego. Więcej jak xonar dg czy d1 raczej nie ma sensu kupować, chyba że planujesz kupić lepsze słuchawki czy głośniki.

Opublikowano

ok dzięki za wytłumaczenie :)

a co do routera to jaki polecasz bo patrzyłem 50zł i 100 zł i nie zabardzo sie orientuje w tym czym sie różnią jeszcze tak nie patrzyłem tylko po cenach

no i czy bez problemowo bede mógł korzystać z tego internetu co mam teraz ? podpinam kabel  i mam czy dzwonic do gosci od neta :D

Opublikowano

Najpierw napisz co to za internet i co to za modem. Bo możesz mieć neostrade/ netie gdzie podłączasz zwykły kabel telefoniczny do modemu lub inaczej.

Ale ogólnie jeśli nie potrzebujesz bardziej zaawansowanych funkcji a jedynie wi-fi to wystarczy już taki za około 70-80zł.

Opublikowano

multimedia  modem to  thomson tcm420

a jakiej firmy kupic ten router (jakis model konkretny czy obojetnie) cena max 150-200 zł czym taniej tym lepiej :P

@ Odświeżam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...