Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem Z Postawieniem Serwa

remikx12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki problem. Staram się postawić serwa na hamachi ale moje ip z hamachi ma końcówkę 100 i jak zrobie serwa to wyskakuje mi okienko w ktorym pisze : (istnieje konflikt adresu ip z innym systemem sieci) i nie wiem co zrobić proszę o odpowiedz

jeszcze w vpc wyskakuje takie cos : Mar 4 21:38:03 Mcncc kernel: arp: 00:23:c3:a7:66:64 is using my ip adress x.xxx.xxx.100 co tu zrobic ?

PS:

x.xxx.xxx.100 to moje ip z hamachi . Jeszcze raz powtarzam ze mam w hamachi ip z koncowka 100 caly czas

hitmani.jpg

Opublikowano

Ja takie coś miałem jak DHCP mi złe IP przydzieliło w routerze bo miałem konflikt adresów IP, po prostu masz router i ci płacze XP i FreeBSD, lub może być że FreeBSD wymusiło IP .100 a jest już ktoś o takim IP w twojej sieci

Oferuję pomoc:

Oferuję pomoc z port forward (przekierowywaniem portów) Tylko i wyłącznie gdy posiadasz router.

Oferuję pomoc ze stawianiem serwerów do Minecraft na systemach FreeBSD/Debian/Ubuntu.

Oferuję pomoc z konfiguracją pluginów minecraft jak permissions.

Oferuję pomoc z konfiguracją serwerów minecraft.

Tłumaczę pluginy bukkita na język polski.

Większe tutoriale:

Zostanę administratorem/moderatorem na jakimś dobrym serwerze dedykowanym, propozycje proszę wysyłać na PW.

Opublikowano

Jeśli to co up napisał nie pomoże to spróbuj przeinstalować hamachi i jak będziesz osuwał kliknij żeby wszystkie dane wy6czyscilo.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...