Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Najlepsze postacie.

hokus~pokus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Top: Soraka/Renekton/Trundle

Mid: Soraka/Diana/Lulu/Annie

Jungle: Soraka/Lee/Vi/Elise

Adc: Soraka/Caitlyn/Vayne/Lucian/Jinx

Support: Soraka

Opublikowano

Witam

Proszę podać najlepsze postacie na konkretny line. Wiem, że na jungle to Vi, Lee i Jarvan,

haha na jungle lee , jarvan stary nie ta meta .

Lee i jarvan ssą w jungli , a lee po tym patchu będzie w ogóle nie grywalny.

W jungli to tylko wukong , vi , kha zix , elise 

@up soraka na topie aha

Top - renek , xin ,ww , pieseł ale musisz umieć stakować się

Mid - le blanc , lulu , ziggs, gragas , annie nie ma espace w silverze może być dobre ale wyższe ligi lipa

Bot - lucian , jinx , annie support po tym patchu juz lipa , 

Opublikowano

TOP: Oczywiście Renekton, Pies glina (Jeżeli masz zamiar stackować, a nie pizgać się z enemy przy 21 stackach.), Wu Kong, ew. jeszcze Riven.

JUNGLA: Wu kong, Kha zix, Pantheon,  VI

MID: Kassadin i Fizz (Wiecznie na fali), xin, Gragas

ADC: Nigga, Jinx (Chyba jedyne postacie, które niszczą wszystko co się rusza (Aktualnie))

Supp: Thresh, Nami

Opublikowano

Midowo jako midlaner powiem tak, w tej mecie najlepiej mi osobiście gra się LeBlanc, jakby nie patrzeć prawdziwa kosa z odpowiednim buildem. Przy odrobinie feedu nawet dfg nie trzeba używać, bo wszystko schodzi na QRW.  Gragas, chociaż tym jakiś czas nie grałem, Kassadin i Fizz j/w wiecznie na fali, dalej potrafią rozpieprzyć i Syndra, która też ma wielką moc jak podłapie trochę killi plus ma świetną mechanikę do farmy, praktycznie nie tracisz lasthitów.

ADC osobiście preferuje Eza przez mobilność, ale też Twitch/Vayne/Tristana potrafią namieszać, jest pewien hype na Jinx/Luciana i faktycznie umieją zamieść, ale osobiście jakoś się tym nie jaram (brak tej mechaniki która ma się na w/w champach, bardzo cenię sobię mobilność)

Top... tu ciężko mi się wypowiadać jako że topy gram mało, ale jak już to jak najbardziej takie picki jak Malphite i Mundo dalej mogą zrobić bardzo dużo (szczególnie dobry ult malphitem rozwala teamfighty, cegła + amumu w jednym teamie mogą czasem przesądzić o wynikach każdego teamfightu, a malphite na gauntleta nawet pod full tanka robi wielkie dmg).

Support? Thresh, Lulu przeboskie picki, szczególnie po ostatnim buffie Thresha z 4 stackami z pasywki, świetna rzecz... chodzący cclock z dużą tankowością i mechanizmami ucieczki np. z pulla w jungli. No i nie zapomnijmy o Leonie i jej "chorych" cclockach i w. :3

Jungle: Tu preferuje Vi, Lee Sin'a, Amumu i Malphite, jako takie jakieś uwielbienie do tej ostatniej postaci z powodu jej możliwości w tf i jakoś zostaje mi w głowie ten stary instaban na to. No i Kha, który pozornie został znerfiony, a wyszło na wielkiego buffa z niewidką.

LoL Platinum noob | osu! #39k | http://youtube.com/user/DelterYT

Opublikowano

Top: Karma

Jungle: Karma

Mid: Karma

ADC: no niestety tu się nie zda Karma

Support: Jak najbardziej Karma

Nie ma najlepszych postaci, każda ma swoje wady i zalety, a stereotypy z LCS'a mają się strasznie słabo do soloq/normali... bo to nie LCS. Ja np. gram wszędzie Karmą, bo mi się podoba i gra mi się przyjemnie i po kilkuset meczach tą postacią jestem pewien, że wyżej wymienione kosy wcale się nie wybijają ponad jej poziom. 

Moja rada - sam znajdź sobie postacie, którymi dobrze ci się gra i naucz się nich, wyrób swój playstyle a zobaczysz, że twoj kopciuszek też może być dobra kosą.

sygna.png

Opublikowano

Midowo jako midlaner powiem tak, w tej mecie najlepiej mi osobiście gra się LeBlanc, jakby nie patrzeć prawdziwa kosa z odpowiednim buildem. Przy odrobinie feedu nawet dfg nie trzeba używać, bo wszystko schodzi na QRW.  Gragas, chociaż tym jakiś czas nie grałem, Kassadin i Fizz j/w wiecznie na fali, dalej potrafią rozpieprzyć i Syndra, która też ma wielką moc jak podłapie trochę killi plus ma świetną mechanikę do farmy, praktycznie nie tracisz lasthitów.

ADC osobiście preferuje Eza przez mobilność, ale też Twitch/Vayne/Tristana potrafią namieszać, jest pewien hype na Jinx/Luciana i faktycznie umieją zamieść, ale osobiście jakoś się tym nie jaram (brak tej mechaniki która ma się na w/w champach, bardzo cenię sobię mobilność)

Top... tu ciężko mi się wypowiadać jako że topy gram mało, ale jak już to jak najbardziej takie picki jak Malphite i Mundo dalej mogą zrobić bardzo dużo (szczególnie dobry ult malphitem rozwala teamfighty, cegła + amumu w jednym teamie mogą czasem przesądzić o wynikach każdego teamfightu, a malphite na gauntleta nawet pod full tanka robi wielkie dmg).

Support? Thresh, Lulu przeboskie picki, szczególnie po ostatnim buffie Thresha z 4 stackami z pasywki, świetna rzecz... chodzący cclock z dużą tankowością i mechanizmami ucieczki np. z pulla w jungli. No i nie zapomnijmy o Leonie i jej "chorych" cclockach i w. :3

Jungle: Tu preferuje Vi, Lee Sin'a, Amumu i Malphite, jako takie jakieś uwielbienie do tej ostatniej postaci z powodu jej możliwości w tf i jakoś zostaje mi w głowie ten stary instaban na to. No i Kha, który pozornie został znerfiony, a wyszło na wielkiego buffa z niewidką.

Nie wiem czy wiesz ale buff Thresha był na dominionie.

Opublikowano

Top - Trundle, Renekton

Jungla - Kha zix, Pantheon

Mid - Gragas, LB, Kassadin

ADC - Jinx, Lucian

Supp - Annie, Leona, Thresh

lucyfergif.gif

Opublikowano

haha na jungle lee , jarvan stary nie ta meta .

Lee i jarvan ssą w jungli , a lee po tym patchu będzie w ogóle nie grywalny.

W jungli to tylko wukong , vi , kha zix , elise

@up soraka na topie aha

Top - renek , xin ,ww , pieseł ale musisz umieć stakować się

Mid - le blanc , lulu , ziggs, gragas , annie nie ma espace w silverze może być dobre ale wyższe ligi lipa

Bot - lucian , jinx , annie support po tym patchu juz lipa ,

Xina na topie ssie pale każdemu.

Jungle vi kha

MID yasuo, gragas, ori, akali (np vs yasuo) lulu Cass syndra i rzecz jasna lb

ADC Lucian jinx cait

Supp thersh leo

Top Renek lulu mundo shyvana trundle trynda Olaf ew irelia jax

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...