Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy ten zestaw jest dobry do gier?

Szanjo?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale w cs1.6 na jednym z trybow jak ma sie wiecej fps to szybciej sie przemieszcza (chodzi o renderowane fps'y, nie pokazywane na monitorze)

Moje posty:  100 200 300 400 500 600 700 800 900 1000 1100 1200 1300 1400 1500 1600 1700 1800 1900 2000

Opublikowano

Zestaw fajny i wydajesz 2 tysiące jeżeli masz zamiar trochę go w przyzłości rozbudować polecam

http://techplanet.pl/produkty/plyty-glowne/msi-h87-g41-pc-mate-intel-h87-lga1150-box,39367.html

Dlaczego :

W kompie bardzo ważne i często pomijane są dwie części :

Zasilacz - słaby części się przegrzewają, łatwo je spalić, jak obudowa źle rozprowadza ciepło robi ci się piekarnik.

Płyta główna - Kupisz trochę słabszą, będziesz chciał coś rozbudować musisz kupić nową.

Na twojej płytce masz 2 sloty ram, na podanej wyżej masz 4. 

U ciebie jest 2x PCI Express 2.0 x16 | Na podanej wyżej jest  PCI Express 3.0 x16

4 USB 3.0 i tak dalej chcesz poczytaj na stronie MSI. ( Bardzo dobre jakościowo części ma firma MSI )

Obudowa super pod względem chłodzenia, ale zdarzają się takie u których ciężko chodzi przycisk power - ja zamieniłem przycisk z resetem. ( Teraz tylko ja wiem jak włączyć mój komputer xD )

Zasilacz dobry

RAMY zależy czy kupisz jak kolega wyżej podał. ( Ja bym nie zmieniał )

Co do grafiki ta już jest super Jak chcesz trochę polepszyć to nawet radzę kupić taką jak ja mam ( MSI R9 270X Gaming 4G OC) różni się tym, że ma podkręcone zegary i 4GB pamięci. Co do temperatury na wykorzystaniu 100% bez kręcenia zależy od temperatury pokoju ale raczej 70 stopni C ( 1000 obr/m wentylatory) możesz zmienić na 3000 jest znacznie głośniej ale 60 stopni C ciężko uzyskać,przy czym pracuje ciszej od laptopów, Jak podkręcisz a uwierz można to wtedy pracuje na poziomie męczonych lapków pod względem głośności. 

Zrobisz co będziesz uważał.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...