Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ASUS G750JW I7 GTX765 czy MSI GE70 I7 GTX760 ?

abedekele

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szukam laptopa do gier, i grafiki, i programowania w java. Mam wybór pomiędzy tymi dwoma - asus g750jw i msi ge70, asus kosztuje 4000 zł na allegro w wersji outlet (proszę również o wyjaśnienie co to jest  ten  outlet) z gtx 765 i msi ge70 ale z gtx760, za 3600 zł.

Do obydwu laptopów planuję kupić dysk ssd.

Za asusem przemawia lepsze chłodzenie, lepsza obudowa no i lepsza grafika, i jeszcze ma system w cenie... aLe 1 r. gwarancji... A za msi ? To że jest to popularna firma... Jednak do msi bym musiał doruzcić 400 zł na system więc wyjdzie 4000 zł ... I msi ma okropne temperatury...

Którego laptopa wybrać? I co to jest ten outlet??

Przepraszam za niezrozumiałość, mieszkałem 20 lat w angli

przepraszam za niedobre wyrażenie i ortografię mieszkalem dwadziescia lat w angli ponad i nie uzywalem polskiego języka

Opublikowano

MSI = grzała, wszędzie o tym piszą. Ich chłodzenie odstaje od asusów etc.

Jeśli stać Cię na dopłate 400zł brał bym asusa bez porównywalnie.

Asus spokojnie na low-med w 40-60 fps'ach odpali Ci bf4 na 1980x1080 ;)

graphic.png
Opublikowano

@UP

A nie czasem 1920x1080 ?

@TOP

Możesz MSI kupić , ale licz jeszcze na podkładke bdb z 100-200 zł :D

18706.png

12012395664c93b46ec7f29.jpg

Jeśli pomogłem, daj "+" ;D

Opublikowano

tak tylko, że asus jest outletem (czy jak to się zwie) i nie wiem do końca co to jest, czy to nowy laptop, czy używany, czy po odswiezeniu.czy jak to

to jest dokładnie ten sprzęt-  

http://allegro.pl/asus-g750-i7-4700mq-8gb-1tb-fhd-gtx765m-tb-bt-win8-i4025543066.html

ale rozmawiałem ze sprzedawcą i spuści mi cenę do tych 4000

a może jest gdzie indziej nowy asus w tej cenie

bo msi boje się brać temperatury wysokie i grzanie i obniżanie taktowania core a nie chcę kombinować z wymianem pasty i podkładkami

krązy plotka że asus ma kiepski serwis

PS. Asus ma rok gwarancja a MSI ma dwa roki

przepraszam za niedobre wyrażenie i ortografię mieszkalem dwadziescia lat w angli ponad i nie uzywalem polskiego języka

Opublikowano

tak tylko, że asus jest outletem (czy jak to się zwie) i nie wiem do końca co to jest, czy to nowy laptop, czy używany, czy po odswiezeniu.czy jak to

to jest dokładnie ten sprzęt-  

http://allegro.pl/asus-g750-i7-4700mq-8gb-1tb-fhd-gtx765m-tb-bt-win8-i4025543066.html

ale rozmawiałem ze sprzedawcą i spuści mi cenę do tych 4000

a może jest gdzie indziej nowy asus w tej cenie

bo msi boje się brać temperatury wysokie i grzanie i obniżanie taktowania core a nie chcę kombinować z wymianem pasty i podkładkami

krązy plotka że asus ma kiepski serwis

PS. Asus ma rok gwarancja a MSI ma dwa roki

30s wujka google i prosze bardzo.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Outlet

Nie 2 roki tylko 2 lata*

rok czy 2, bez różnicy potem ubezpieczysz go sobie od zalania etc. i po strachu.

MSI ma dobre karty ale kiepskie laptopy, troche się poczytało i te down-clocki ludzi dobijają.

Mocna podkładka jak i wymiana pasty może nie pomóc.

graphic.png
Opublikowano

Czyli lepiej oplaca sie brac asusa outlet czy to jednak jestryzyko a ile kosztuje takie ubezpieczenie od zalania ? I gdzie to mozna kupic na poczatku czy jak to przy kupieniu laptop asusa... a gdzie mozna kupic nowy asus bo nie moge znalesc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...