Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Słuchawki

Degarus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam pytanie co do Słuchawek. Chciałem kupić sobie jakieś do kompa czyli muzyka i gry. Lecz mam dylemat bo powiedzmy że chcę słuchawki za 300zł. Podobno Superluxy które są za 100zł dorównują gamingowym za 250 zł bo płaci się wiele za mikrofon i za samo 4game.

Przykładem jest: Razer Kraken i Razer Kraken Pro. Dwie takie same słuchawki. Ceny = 228zł i 308zł. Cena mikrofonu wynosi więc całe 80zł. Do tego trzeba zapłacić za samą nazwe 4game + Razer więc nie są jakieś świetne jak w tej cenie. I szukam słuchawek bez mikrofonu do muzyki i gier w których cała cena pójdzie w jakość słuchawek,a nie mikrofonu. Do tego mam pecha by rozwalać mikrofony przy słuchawkach.

Więc prosiłbym o najlepsze słuchawki w cenach 100 (Odpowiedź chyba znam Superluxy), 200, 300 i 400 zł. Najlepiej by były w chuj wygodne jak i zamknięte bo często obok mojego pokoju jest po prostu głośno i nie chcę by przepuszczały dźwięki łatwo.

Opublikowano

Pytanie, jaką masz kartę dźwiękową i czy ewentualnie zamierzasz ją dokupić w przyszłości czy teraz ?

Do 300 zł dostaniesz świetne Shure SRH240 które napędzi bez problemu dobra integra, jednak za około 150-200 zł możesz kupić znacznie lepszą kartę dźwiękową, do tego wydajesz 150-200 zł na słuchawki i masz moim zdaniem lepsze połączenia niż coś lepszego na zwykłej, zintegrowanej karcie.

Opublikowano

Mam zamiar kupić słuchawki za 300-400zł ,a osobno później dokupić Xonara DX bo polecano mi go :) (Chyba 250-300zł kosztuje)

Opublikowano

Sam kupuję Xonara DX w najbliższym czasie, z tym że używanego za ~150 z, dobra karta.

Jakie preferujesz brzmienie ? Dobry wokal, mocna góra, dobry basik ? Szeroka scena, dobra separacja, sterylny, naturalny dźwięk ?

Opublikowano

Mówiąc szczerze to sam nie wiem. Wszystkie słuchawki z dolnej półki są takie same,a z górnych wiele nie korzystałem. Tak jak mówiłem do gier i muzyki więc może polecisz na jakieś poszczególne kategorie? I mam jedno pytanie, jak wybierać słuchawki? Np te co podałeś mają 20-20 pasmo, tak samo większość słuchawek,a np te superluxy mają 20-30

Opublikowano

Czytaj recenzje a dowiesz się wszystkiego:

http://forum.mp3store.pl/topic/87462-polecane-sluchawki-nauszne-co-wybrac-temat-ogolny/
http://forum.mp3store.pl/topic/73207-sluchawki-nauszne/

Za te ~400 zł wziąłbym Senki HD380 Pro, ewentualnie ten najniższy model Grado (SR60i bodajże) bo też fajnie się prezentują.

Opublikowano

Charakterystyka brzmienia czyli ilość niskich, średnich oraz wysokich tonów, można to jako tako ogarnąć z wykresów, przykładowo: 

http://en.goldenears.net/en/files/attach/images/254/312/005/e3a0f7f9a27b2430f1fc53ebcd1ecb30.png

Rozmiar, szerokość sceny oraz pozycjonowanie dźwięków (chodzi w skrócie o przestrzenność)

Typ słuchawek (otwarte, półotwarte, zamknięte)

Szczegółowość, detaliczność brzmienia oraz separacja (instrumentów), tutaj raczej wiesz o co chodzi.

Trudność w napędzeniu (niektóre modele tak jak te Shure czy Grado grają dobrze nawet ze słabych źródeł, innym słuchawką są potrzebne źródła kilku/kilkunastokrotnie droższe od nich samych)

Chyba o niczym nie zapomniałem

Opublikowano

A jak wykres powinien wyglądać by było najlepiej? Btw gdzie mogę owe wykresy znaleźć? Chcę porównać np z Krakenami

Opublikowano

Sam mam Razer Kraken Pro i jeżeli chodzi o gry, to tylko i wyłącznie Razer :) Dlaczego? Bo można siedzieć 6h przed kompem w tych słuchawkach i nie mieć bólu głowy/uszu po ściągnięciu ich. W superluxach coś takiego jak wygoda i komfort nie istnieje (pożyczyłem od kumpla na wakacje i je testowałem). Podsumując, sprzęd od firmy Razer to (według mnie) jedyny sprzęt, który sie do grania nadaje.

Opublikowano
Sam mam Razer Kraken Pro i jeżeli chodzi o gry, to tylko i wyłącznie Razer  :) Dlaczego? Bo można siedzieć 6h przed kompem w tych słuchawkach i nie mieć bólu głowy/uszu po ściągnięciu ich. W superluxach coś takiego jak wygoda i komfort nie istnieje (pożyczyłem od kumpla na wakacje i je testowałem). Podsumując, sprzęd od firmy Razer to (według mnie) jedyny sprzęt, który sie do grania nadaje.

Wygoda, to jedyny plus tych słuchawek. Oferują sztuczny, lipny dźwięk i nic więcej.

Wracając do tematu, charakterystykę brzmienia dobierasz pod siebie, to zależy czy lubisz bas czy dobry wokal. W cenie ~400 zł brałbym bez namysłu Pioneer SE-A1000, są świetne brzmieniowo, mają bardzo dużą scenę, moim zdaniem świetnie wyglądają, są wygodne no i pasują do nich pady z HM5 (jedne z najwygodniejszych). Oprócz tego może Grado SR60 (mała scena, ludzie wybierają za charakter) lub Brainwavz HM5.

Opublikowano

Czy Pioniery będą dobre do FPS"ow? Znalazłem spore minusy: Stuki, trzaski, szelesty, strzały materiałów i brak możliwości dopasowania do rozmiaru głowy.

Opublikowano

Takie minusy znajdziesz przy każdych słuchawkach, bo każdemu coś nie pasuje. Najlepiej żebyś je przymierzył i odsłuchał w jakimś sklepie audio przed kupnem, pomijając fakt że w muzyce sprawują się świetnie to będą dobre i do FPS'ów, mają naprawdę dobrą przestrzenność.

Opublikowano

Oferują sztuczny, lipny dźwięk i nic więcej.

Dojebałeś xD Nie wiem od kogo je pożyczyłeś i czego słuchałeś, ale miałeś pecha...

Przed Razerami miałem AKG k518 i ... tak bardzo zachwalane słuchawki dały dupy D: Jeśli chodzi o mój "gust" muzyczny to słucham electro, techno itp... W akg ani basu, ani wygody (moje główne wytyczne). Sam miałem opory przed Razerami ale kupiłem je bo nie miałem co z kasą zrobić.

Opublikowano
słucham electro

Do tego razery ustawione na +50db przy niższych rejestrach nadają się idealnie, ale nie każdy ma tak wąskie horyzonty. K518 akurat nie są najlepszymi słuchawkami, ale jak nie miałeś basu to proponuję wizytę u lekarza, bo masz problemy ze słuchem.

Ale koniec offtopu, czekajmy na co zdecyduje się autor. 

Opublikowano

Mam trochę daleko do takowego sklepu, ale powiedzmy że temat można zamknąć.By nie wydać kasy na marne to chyba będę musiał odwiedzić sklep audio i pooglądać trochę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...