Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Plyta glowna Ram

Slimo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam pare pytan czym sie rozni DDR od ddr2 ddr3 ? ile ramu maksymalnie bede mogl wrzucic na tej plycie  T-P5G31

Mam DDR2 to zle czy dobrze ? 

Opublikowano

ilością pinów częstotliwością pojemnością itd...

ddr3 obecnie najlepsze

tą nazwe co podałeś to nazwa jakiegoś gotowca a nie płyty, ściągnij program speccy i tam będziesz miał napisane jakie masz obecnie ramy i płyte

nowe ramy muszą być takie jak złącza na płycie 

1378331621-U719057.png

Opublikowano

czyli jak bym chcial dokupic ram to musialbym wymienic plyte glowna ? w takim razie jaka polecacie ?  a jezeli chodzi o ta nazwe to uzywalem cpu-z i tylko to sie pokazuje no ale  sciagne tego speccy  ASUSTeK Computer INC. T-P5G31 (Socket 775) w speccy pisze cos takiego 

Opublikowano

możesz dokupić ram z serii jaki teraz posiadasz ale najpierw trzeba ustalić płyte ile ramu obsłuży

pozatym masz pewnie system 32 bit a obsłuży on tylko ~3,25GB ram

1378331621-U719057.png

Opublikowano

po krotkim namysle sadze ze lepiej bedzie kupic nowy komputer ten juz swoje lata ma jest z 2008 roku i do tego kupiony w medie markt czego bardzo zaluje przy okazji znacie jakis serwis w warszawie gdzie bede mogl kupic wszystkie potrzebne czesci i gdzie zloza mi caly ten komputer do kupy ? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...