Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PC czy PS3 do gier?

YaszczuR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Co jest według was lepszą platformą do gier? PC czy PS3?

Odpowiedzi proszę uzasadniać.

Z góry dzięki

Zbieracz warnów - Przetestowany w boju.

To co panowie. Kiedy warn za oczojebą sygnaturę? :P

Opublikowano

Z góry dzięki

PC. wiecej gier, wydajniejszy, uniwersalny, tansze gry, 52% tworcow gier kieruje (czy tez bedzie) sie pod pc.

Opublikowano

Lepsze jest oczywiście PS3. Bo nie musisz się martwić czy gra będzie klatkowała czy też nie. Ale z kolei jest dużo mniej gier. ;)

Opublikowano

Ok no dobra. PC lepsze w grafice, więcej fps. Ale jedna rzecz mnie od tego odstrasza. Niektóry gracze na PC to przedstawiciele małp niższego rodu. Na przykładzie Battlefield 3/4:

Lecę sobię śmigłowcem transportowym, pasażerowie strzelają do wrogów, naglę dostaję rakietą, 60%. A te szympansy już wyskakują z pojazdu, ja przez brak broni również ginę. 

Inne, na PC trudno jest w ogóle wsiąść w śmigłowiec. Nie mijają 2 sekundy, a już jakiś 12 latek jest za kierownicą. Jak wygląda lot? Dolatuje do jakiegoś miejsca i wyskakuje. 

Mi czasem udaję się wyratować maszynę, a czasem pojawia się nasz ulubiony napis: "PECH" ;) Lub:

1. Nie wypuszczają flar, gdy leci w ich stronę pocisk kierowany (lol)

2. Nie chowają się, gdy strzela się do nich z działka (2lol))

A jak są za kierownicą śmigłowca transportowego, to ustawiają się tak, że pasażerowie nie mogą tego zestrzelić. Istny debilizm rzekł bym, ale dostałbym warna, jak zwykle :D

Na PC w ogóle nie istnieje Team Play. Wszyscy bezmózgowo lecą do wrogów i strzelają. Na PS3 jest inaczej. Sam mam tą konsolę i widzę.

Na razie jestem za PS3. Może ktoś mnie przekona :)

Opublikowano

PS3.Wygodniejsze sterowanie padem niż na klawiaturze (no chyba,że jakaś gra FPS),oczywiście na PC jest więcej gier,ale na PS3 wychodzą też gry przed premierą na PC.Nie musisz się martwić czy w grze będą lagi,czy też nie.Ja osobiście wolę PS3.Na telewizorze z lepszą grafiką ow iele ładniej wszystko wygląda,ale jak kto woli.

Opublikowano

Telewizor to kolejna zaleta.

Jak gram na PC to:

a ) siedzę bardzo blisko minitora

b ) garbię się.

Na PS3 i telewizorze:

a ) wszystko jak chcę :)

Opublikowano

Ok no dobra. PC lepsze w grafice, więcej fps. Ale jedna rzecz mnie od tego odstrasza. Niektóry gracze na PC to przedstawiciele małp niższego rodu. Na przykładzie Battlefield 3/4:

Lecę sobię śmigłowcem transportowym, pasażerowie strzelają do wrogów, naglę dostaję rakietą, 60%. A te szympansy już wyskakują z pojazdu, ja przez brak broni również ginę. 

Inne, na PC trudno jest w ogóle wsiąść w śmigłowiec. Nie mijają 2 sekundy, a już jakiś 12 latek jest za kierownicą. Jak wygląda lot? Dolatuje do jakiegoś miejsca i wyskakuje. 

Mi czasem udaję się wyratować maszynę, a czasem pojawia się nasz ulubiony napis: "PECH" ;) Lub:

1. Nie wypuszczają flar, gdy leci w ich stronę pocisk kierowany (lol)

2. Nie chowają się, gdy strzela się do nich z działka (2lol))

A jak są za kierownicą śmigłowca transportowego, to ustawiają się tak, że pasażerowie nie mogą tego zestrzelić. Istny debilizm rzekł bym, ale dostałbym warna, jak zwykle :D

Na PC w ogóle nie istnieje Team Play. Wszyscy bezmózgowo lecą do wrogów i strzelają. Na PS3 jest inaczej. Sam mam tą konsolę i widzę.

Na razie jestem za PS3. Może ktoś mnie przekona :)

Zależy ile jesteś w stanie wydać. Bo PS3 kupisz za 800 zł, a porządny komputer do gier za taką cenę za zdobędziesz.

Osobiście jestem za PC.

Pierwszy raz słyszę, że na PC grają gorzej umysłowo ludzie niż na PS3 xD To chyba zależy od drużyny, a nie od platformy.

Opublikowano

@up

No wiem, że od drużyny

Chodziło mi o to, że coraz częściej widzę takich chorych umysłowo, jak to stwierdziłeś xD, na PC

Opublikowano

Miałem PS3 i powiem Ci, że super sprawa, Fajnie się gra, pad wygodny i wgl. gry fajne. Grałem w nfs undercover i  w crysis 2 oraz w fife i powiem Ci, że w FPS strasznie ciężko się gra na ps3 w porównianiu do PC. Ogółem teraz mam w miarę dobry pc i sie ciesze. Na loozie mogę pograć w różnego typu gry na dodatek za 0 zł. Jeżeli chcesz ps3 to licz sie z tym, że gry będzies zkupował. Ale z kolei jak chcesz kompa do gier to masz go za 2500 zł na lajcie a ps3 masz za 800-900 zł nowe + gry. Jednak pamiętaj o tym, że grafika na ps3 jest gorsza od tej na pc. Co prawda za bardzo tego nie widać ale jest. Jak masz 2000 zł to bierz ps4 :)

Opublikowano

Lepsze jest oczywiście PS3. Bo nie musisz się martwić czy gra będzie klatkowała czy też nie. Ale z kolei jest dużo mniej gier. ;)

Tak, będzie musiał się martwić. Zależnie także od gier. Często są spadki FPS'ów :)

Miałem PS3 i powiem Ci, że super sprawa, Fajnie się gra, pad wygodny i wgl. gry fajne. Grałem w nfs undercover i  w crysis 2 oraz w fife i powiem Ci, że w FPS strasznie ciężko się gra na ps3 w porównianiu do PC. Ogółem teraz mam w miarę dobry pc i sie ciesze. Na loozie mogę pograć w różnego typu gry na dodatek za 0 zł. Jeżeli chcesz ps3 to licz sie z tym, że gry będzies zkupował. Ale z kolei jak chcesz kompa do gier to masz go za 2500 zł na lajcie a ps3 masz za 800-900 zł nowe + gry. Jednak pamiętaj o tym, że grafika na ps3 jest gorsza od tej na pc. Co prawda za bardzo tego nie widać ale jest. Jak masz 2000 zł to bierz ps4 :)

Tak, lepiej kupić PS4 za 2k i kupować do tego gry za 200zł niż kupić sobie dobry PC (używany ale dobry) za 2k i kupować gry za 150 zł/keye po ~90zł za sztukę (większość kluczy do nowszych gier jest w przedziale 90-130 zł)/pobrać sobie. Do tego jest dużo więcej gier na PC. 

@up

No wiem, że od drużyny

Chodziło mi o to, że coraz częściej widzę takich chorych umysłowo, jak to stwierdziłeś xD, na PC

Uwierz, że więcej bogatych dzieci jest na konsoli niż na pc. 

Wybór należy do ciebie, jednak zawszę będę za PC. 

Opublikowano

Tak, będzie musiał się martwić. Zależnie także od gier. Często są spadki FPS'ów :)

Ja swoją PS3 posiadam ok. 7 lat nie pamiętam dokładnie ale gdzieś w tym przedziale i ani razu nie miałem jakiś bardzo odczuwalnych spadków fps. Tak samo z awaryjnością. Przez 7 lat ani razu nie popsuła mi się konsola. Warto też dodać że na PS3 jest o wiele większy komfort grania. Chyba każdy przyzna że lepiej się gra na joysticku niż na marnej klawiaturze, ale tak jak kolega wyżej wspomniał największym minusem konsol są ceny gier. Które rzadko kiedy nie mają dwójki na początku. ;)

Zapomniałem dodać największego plusa konsol. A mianowicie prawie w ogóle nie ma cheaterów, hackerów itd.

Opublikowano

tak z tymi cheaterami to bardzo ważna sprawa.

A ze spadkami fps to jest tak.

Normalnie na ps3 gram na monitorze. Spadki są widoczne.

Jednak w salonie mam bardzo dobrą plazmę z trybem gry.

Gry chodzą płynnie i ostro jak żyletka prawdziwego emo. ;)

Szaki22 akceptuj zaproszenie na PSN :D

Opublikowano

Nie opłaca się teraz kupywać PS3, jeśli masz conajmniej +2500zł złożysz za tę porządny sprzęt, który starczy na długo

Opublikowano

Z góry dzięki

PS3, gry mają takie same wymagania i możesz po prostu grać, a na PC to musisz patrzeć się na te wymagania i czasem to wiesz, jak gra nie pójdzie bo za duże wymagania ?

Lepiej PS3 tak mi się zdaje :)

Opublikowano

@up Pomyśl trochę ps3 to najgorszy z możliwych wyborów, jeżeli konsola to tylko ps4

Przestań pierdolić.

Najlepsze bo jest najnowsze?

Puki co na PS4 nie ma praktycznie gier, a konsole chyba się kupuje by grać w gry co nie ?

PS3 kupisz za 500-600 zł PS4 ok 2tys więc nie wiem co w tym PS4 jest tak zajebistego że warto już teraz lecieć do sklepu i kupić.Może to że dopiero pograć w jakieś tam gry za jakiś rok ? 

Wracając do tematu.

Wszystko zależy kasy.

Chcesz mieć tanio kupujesz konsolę.Wiadomo tutaj wystarczy kupić konsolę i już masz cały zestaw do gier TV chyba każdy ma w domu.

Masz ok 4-5 tys kup PC.

Ok 3k wydasz na PC reszta na  dodatki typu monitor , głośniki , myszka, klawiatura 

Zależy jakie masz wymagania co do sprzętu 

Opublikowano

PS4 stanieje za jakiś czas.

Jeżeli już bym kupił ps4, moja ściana płaczu byłaby zaopatrzona w jedną grę do ps4...

A PS3 daje sobie radę, nie ma sensu kupować ps4

Opublikowano

@Glinka.

Jeżeli kupi ps3 to nie pogra w najnowsze gry które będą wychodzić, więc po co mu ono ? Chyba, że chce grać w starsze tytuły to wtedy ok.

Natomiast na PC gry będą wychodziły cały czas, więc myślę, że ono jest lepszym wyborem. za 2500 zł można już złożyć kompa pod najnowsze gry, i z czasem go ulepszać.

@YaszczuR

Ja tylko piszę co myślę na ten temat.

Opublikowano

Na ps gorsza grafika niż na pc, jak miał bym grać sam brałbym PC a jeżeli z kumplami to PS

Opublikowano

Na ps gorsza grafika niż na pc, jak miał bym grać sam brałbym PC a jeżeli z kumplami to PS

68246_granie-w-gry-dla-grafiki.jpg

Tyle w temacie grafiki.

Co do tematu: przede  wszystkim musisz zastanowić się w jakie gry lubisz grać. Jeżeli interesują Cię gry pokroju LOL'a to tego na konsoli nie znajdziesz. Teoretycznie są tego typu gry, ale nie oszukujmy się sterowanie padem to porażka. 

Następna sprawa to gry z gatunku FPS- musisz zastanowić się czy sterowanie padem Ci podpasuje, początki zawsze są najgorsze. Możliwe, że szybko się zniechęcisz i w tym wypadku z pomocą przychodzi PC wraz z myszką.

Jeśli chodzi o gry wyścigowe no to tutaj konsola zjada PC'ta. (mam tu na myśli sterowanie strzałkami ^^)

Jeżeli interesują Cię gry typu GTA to tutaj moim zdaniem również wygrywa konsola. W tego typu grach po prostu rozłożenie się wygodnie na kanapie i przechodzenie misji zawsze wygra z siedzeniem przed monitorem.

Jeżeli interesuje Cię PS Move i gry na niego to również jest to fajna sprawa.

Co do ekonomii: fakt, faktem nowsze tytuły na konsolę trochę kosztują. Jednak nie trzeba mieć przecież całego arsenału gier? A spokojnie przechodzić sobie po jednej i sprzedawać ją/ bądź wymieniać na inny tytuł? Do tego masz jeszcze Playstation+ co daje Ci od chuja gier za 200 zł na rok... PC fajna sprawa, jednak trzeba mieć pieniądze na modernizacje go, więc ja obstawiałbym za PS3 zakładając, że jakiś TV w domu posiadasz. 

Opublikowano

Ok sam podjąłem wybór. Konsola.

Do zamknięcia. Like'i oczywiście lecą

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...