Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rowerem 500km?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż mam 175cm  waga 73-75 kg   ile tak można schudnąć  jadąc przez 10 godzin około 200km odpoczynek w nocy, na drugi dzień kolejne tyle ile można schudnąć? z 1kg chociaż czy raczej nic? 

za wysoka sygnatura

Opublikowano

Zejdzie z ciebie woda i nic poza tym. Nie schudniesz, jeśli o to pytasz.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Ja jeżdżąc w lato po 15-20 km, dziennie i dobra dieta + jakiś wysiłek fizyczny spacery i ogólnie zdrowy tryb życia, MIAŁEM 14 lat ważyłem 75kg i miałem 175cm wzrostu, i teraz wazę 65 kg a ważyłem po tej diecie i wszystkim 63KG, więc moim zdaniem lepiej jeździć cześciej po mniej, niż raz a dużo, a najlepiej dużo a często :) Teraz mam 180 cm 65 kg i 15 lat i wyglądam bardzo dobrze :)

Opublikowano

no tak ale stosowałem dietę i schudłem z 77kg do około 73kg a bez ciuchów może 71 coś koło tego ale dieta już sie robi nudna, zachciało mi się słodkiego i czegoś dobrego a nie ciągle jogurciki itd  jakiś inny sposób? oprócz roweru? na siłownie mi się nie chce :D jedynie bieganie? 

za wysoka sygnatura

Opublikowano

no tak ale stosowałem dietę i schudłem z 77kg do około 73kg a bez ciuchów może 71 coś koło tego ale dieta już sie robi nudna, zachciało mi się słodkiego i czegoś dobrego a nie ciągle jogurciki itd  jakiś inny sposób? oprócz roweru? na siłownie mi się nie chce :D jedynie bieganie? 

Bieganie+dieta jest jednym z najlepszych połączeń na schudnięcie.

Ja biegam od 3-5 razy w tygodniu po 4-6km ( Ponad miesięczna przerwa, trzeba wrócić do formy) i uwierz, że po 1-2 miesiącach widać efekty.

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

Owoce, byle nie na noc :3, i jak chcesz efektów nie bądź pizdą, nie wpierdalaj tego smieciowego jedzenia, kim jesteś? facetem! masz silną wole uda Ci się wierze w Ciebie! :3 i pamiętaj pij tylko wodę NIE GAZOWANĄ

Opublikowano

Czlowieku, nie sluchaj ich. Zawsze byłem taką trochę pulpą, nie jakims grubasem ale takie faldy mialem :p pewnego dnia dostalem rower (mialem 13 lat) i zaczalem nim jezdzic. Cale wakacje przejezdzilem i zupelnie NIESWIADOMIE stalem się szkieletem :D do dzisiaj jestem bardzo chudy :)

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Najlepsze jest bieganie 3-4 razy w tygodniu + woda mineralna niegazowana, no i oczywiście 0 słodyczy ;) efekt po paru tygodniach gwarantowany

Opublikowano

Jeździj godzinkę dziennie równym tempem.. Schudniesz więcej niż jeżdżąc 500 km +..

Regularnie, przed posiłkiem.

Zrzuciłem 10 kg samego tłuszczu, przez około 3 msc. Wyrobione miałem nogi lepiej niż piłkarzyki z naszego miasta, tłuszczyk opuścił okolicę klatki i brzuszka.

Później siłka i jesteś kulturysta :]

Opublikowano

Witaj,

Jazda na rowerze to bardzo dobry sposób na schudnięcie ale na wyrobienie także bardzo dobrej kondycji. Jeśli przez godzinę jedziesz prędkością 12-15km/h pozwala Ci to spalić ok. 300 kcal. Jeśli prędkość rozwiniesz do 20km/h ( ciągłe kręcenie ) będzie możliwość spalenia 600-700 kcal.

Szczerze polecam Ci na wycieczkę ( +/- 500km ) zabrać jakiegoś kolegę ponieważ jadąc na kole kolegi będziesz się mniej męczył tak jak i on, wymiany między wami powinny być co 15-20min. 

Musisz także pamiętać aby zachować właściwą dietę, polecam jeść bardzo dużo makaronu, np. spaghetti ( to je większość kolaży w całym roku ) podczas jazy nie zapomnij wziąć jakiegoś batonika w czekoladzie najlepiej z orzechami oraz banana. Na pewno będziesz musiał zapomnieć o fastfood'ach, chipsach, pepsi itd. Na drogę polecam Ci wziąć w bidonie wodę lub jeśli chcesz możesz zakupić w sklepach rowerowych żele energetyczne np. INKOSPOR X-TRAME. Jeśli chodzi o picie to tak jak wspominałem może to być woda lub energetyki dostępne w sklepach rowerowych np. Karnityne najlepsza moim zdaniem jest firmy NUTREND.

Do tego możesz 2-3 razy w tygodniu wyskoczyć na siłownię lub basen - basen szczególnie polecam. 

Efekt gwarantowany. 

Bardzo dobrze by było gdyby teren po którym jeździsz był urozmaicony raz ostry podjazd a potem zjazd aby odpocząć potem znów kawałek płaskiego odcinka i znów wspinaczka.

Ja osobiście mieszkam w małopolsce - Zawoja - okolice Nowego Targu / Jabłonki i teren do jazdy mam tu wyśmienity. 

Życzę Ci powodzenia !

u6pv.jpg

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Owoce, byle nie na noc :3, i jak chcesz efektów nie bądź pizdą, nie wpierdalaj tego smieciowego jedzenia, kim jesteś? facetem! masz silną wole uda Ci się wierze w Ciebie! :3 i pamiętaj pij tylko wodę NIE GAZOWANĄ

woda gazowana nie szkodzi, wręcz przeciwnie, zawiera więcej minerałow. jedynie fakt, że się po niej odbija jest negatywny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...