Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka pytań odnośnie przerobienia PS2 i PS3

Katalizator3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam drodzy użytkownicy MPC

Mam kilka pytań odnośnie przeróbki PS2 i PS3

1. Czy przerobienie PS2 jest trudne? Lepiej zrobić to samemu czy dać do jakiegoś sklepu i niech to sami zrobią?

2. Czy jeśli PS3 jest jeszcze na gwaracji, to moge je przerobić, czy musze czekać do końca?

3. Ile kosztuje mniej więcej przerobienie PS2?

Odwdzięczam się lajkami :D

ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0

AMD FX-8320E EIGHT CORE 3.5GHZ

SAPPHIRE RADEON 7850 HD

CRUCIAL BALLISTIX ELITE 2x8 GB DDR4

WINDOWS 7 ULTIMATE 64BIT

Opublikowano

1. Są 3 sposoby przerobienia PS2.

1) Modchip - przylutowanie specjalnego chipa do płyty głównej  --- Jest to przeróbka stała.

Jeśli potrafisz lutować to nie będzie problemu z przerobieniem na własny koszt, tylko będziesz musiał kupić modchip.

2) Swap Magic - płyta botująca + zaślepki które należy umieścić w konsoli  --- Jest to przeróbka nietrwała .

W tym przypadku będziesz musiał kupić płytę SM, może być używana i nawet bez specjalnych zaślepek, które możesz sam zrobić.

3) Free McBoot - wgranie/instalacja exploita na kartę pamięci --- Jest to przeróbka nietrwała .

Tutaj masz dwie opcje, kupno karty pamięci z wgranym FMCB lub wgranie jej samemu na kartę pamięci, jeśli chcesz wgrać samemu musisz mieć dostęp do przerobionej PS2 np. kolegi.

2. Nie musisz czekać... ale licz się z tym, że w momencie gdy przerobisz konsolę tracisz gwarancję producenta na sprzęt.

3. W zależności o przeróbki

Modchip - góra 100zł jeśli mowa o serwisie, na własny koszt czyli kupno chipa powinno nie kosztować więcej jak 50zł

FMCB - góra 40zł, w przypadku gdy masz dostęp do przerobionej PS2 to 0zł bo wystarczy tylko pobrać FMCB i wgrać na kartę

SM - góra 40zł

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Modchip aż 100zł?! WOW

A w jakimś takim nie wiem, normalnym sklepie/komisie ile był zapłacił?

Czyli że jak mam gwarancje to bez problemu moge? Bo gdzieś słyszałem że jak przerobi się na gwarancji to to jest nielegalne i się kare płaci...

SAPPHIRE RADEON 7850 HD

WINDOWS 7 ULTIMATE 64BIT

Opublikowano

No wiesz... dlatego napisałem, że góra 100zł. Kiedyś tyle się płaciło, teraz nie podam Ci dokładnej sumy, to już jest Twoje zadanie żeby poszukać sobie czy są jakieś serwisy w Twoim mieście, które przerabiają PS2 i za ile.

Jeśli nie masz konsoli to zawsze możesz kupić przerobioną jeśli zależy Ci na modchipie.

Powiem Ci tak, wg. mnie najlepszym rozwiązaniem jest SM albo FMCB

Nie dość, że jest to najtańsza forma przeróbki to na dodatek nie jest trwała. Gry nagrywasz tak samo, w przypadku FMCB należy spatchować obraz płyty przed nagraniem go na CD/DVD.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Ok, dzięki za odpowiedź ;)

Temat można zamknąć, o reszcie dowiem się sam ;)

SAPPHIRE RADEON 7850 HD

WINDOWS 7 ULTIMATE 64BIT

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...