Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[3ds Max] Spiewakk

Spiewakk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W sumie postanowiłem założyć własną galerię, mimo że nie ma się czym za bardzo chwalić. :D Tutaj wstawię kilka rzeczy:

1. Taka zwykła scenka (brak trawy):

xxg19t.jpg

2. Most (pomysł dziewczyny):0zhuav.jpg

Opublikowano

Bardzo fajne prace ;) Widać jeszcze sporo roboty ze scenami, ale podstawa dość ciekawa. Ile w tym siedzisz? ;-)

Czy przed tworzeniem, robisz sobie rysunki? 

146361479076443945952.png

Więcej info na profilu : ) Zgoda na sygnature od Makina

Opublikowano

Czasami robie rysunki, ale rysownikiem za dobrym to nie jestem. ;) te dwie wymodelowalem prosto z glowy. ;) z przerwami siedze 3-4 lata. Ale dopiero teraz zaczalem sie zabierac za to porzadnie. :))

Opublikowano

Wszystko ladnie wyglada, lecz UV obiektow masz troszke rozciagniete.

Do wizualizacji tego typu moge polecic Ci inne programy, chodz 3ds na poczatek jest dobry.

Opublikowano

Tzn ja wiem, bo unwrapem się zapoznałem dopiero jakiś tydzień temu. :D myślałem nad przesiadką na maya albo cinema4d, ale to za jakiś czas dopiero. ;) w następnym tygodniu jakoś może wrzucę coś tutaj ciekawego, ale mniejszego. :)

Opublikowano

Polecam Ci Mayę lub Houdiniego(dość ciężki) do wizualizacji - Houdini bardziej do VFX, ale to tools do wszystkiego świetny.

Opublikowano

Następna scenka w ramach ćwiczeń. :D

4uma6h.jpg

Ostateczna wersja: (update)

Nie wyszło do końca tak jak chciałem, ale dzielę się. :D

8502a65e4052e.jpg

Opublikowano

Faktycznie jest jakiś błąd, wrzucę je na inny hosting, choć jednego nie jestem pewien, czy go znajdę. :)

Wrzucam tymczasem następną:

91b60a5b74855.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

No wlasnie najgorsze jest to, ze nie jestem w stanie dobrac odpowiedniego hostingu. ;) ktos jakis poleci? Chwilowo zrobilem przerwe z powodu poznawania Blendera, ale wrzuce cos mysle za niedlugo. :)

Opublikowano

No wlasnie najgorsze jest to, ze nie jestem w stanie dobrac odpowiedniego hostingu. ;) ktos jakis poleci? Chwilowo zrobilem przerwe z powodu poznawania Blendera, ale wrzuce cos mysle za niedlugo. :)

postimage.org i imageshack.com a co do prac świetne :) 

Opublikowano

Osobiście podoba mi się druga praca z pierwszego posta i te dwie ostatnie są całkiem spoko

mihcio15.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Super, czekałem na coś takiego od Ciebie. W kilku miejscach brakuje trochę szczegółów w wierzchołkach (np. koła jak dla mnie, trochę mogłyby być ładniejsze) ale wygląda super, szczególnie tekstury mają klasę. Brawo, czekam na dalsze prace.

Wejdź, narysuj coś! - http://weavesilk.com/

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Jakieś postępy, może nowe prace? Nie wiem jak inni, ale ja często zaglądam na ten dział i miło zobaczyć, że ktoś stara się coś opublikować.

Co do ostatniej pracy, świetnie wyszły ci te łuki i murek, niebo również super (chociaż na marsie raczej byłoby trochę inne :)), teren tak średnio wygląda, wiem jak trudne jest zrobienie realistycznej ziemi. Ogólnie bardzo dobrze, widać że wciąż pracujesz.

Opublikowano

Bardzo ładna broń! Skomplikowana i duża ilość szczegółów, na pewno wpasowałaby się w jakieś klimaty wojen przyszłości (coś jak warhammer, chociaż zbyt dużo nie grałem). Brawo, pracuj dalej.

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...