Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z internetem..

hersen233

Pytanie

Opublikowano

Witam,

Od paru dni jestem posiadaczem internetu 10GB/S i mam problem, pisze 10GB/S a jak zrobilem test internetu to mam max do 7gb jesli wylacze skype gg itp a z skype gg itp mam max 6,5GB tak jak na SS:

1394867268-U401671.jpg

Powiecie albo doradzicie co mam zrobyc abym wycisnal neta do 8,5/9GB/S?

KONIEC

~ REBEKKA

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

10GB/s? Skąd ty takiego neta bierzesz? A co do internetu to zwróć uwagę czy masz gwarantowane 10GB/s czy do 10GB/s. Jeżeli masz to drugie to powinieneś się cieszyć z tych 7GB/s

Opublikowano

nie troll tylko nie ogarnia że jest wpięty do sieci wewnętrznej 10 GB/s, a wyjście na świat internetu ma limitowane dla użytkownika  przez ISP , z reguły transfery faktyczne są na poziomie 500 kb/s do 1 Mb/s

oczywiście jeśli chodzi o Niemcy i ma zwykły abonament bo w Polsce takiej sieci nawet nie spotkasz

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Dobrze, widze ze jednak jestem daleko od centrali bo mam ok 5km do glownej centrali tego internetu.

@Up 2

Oj sciagam, z torrentow ohoho po 400/500mb/s idzie a jesli wylacze inne gowienka po 1gb leci :)

@top
Do usuniecia.

KONIEC

~ REBEKKA

Opublikowano

"Z pustego to i Salomon nie naleje"

Tyle dają, to tyle masz - wina providera.

Wspinając się w górę bądź miły dla innych, bo możesz ich spotkać spadając w dół.

Opublikowano

Jesteś za daleko od centrali, za słabe wzmocnienie na łączu - wina providera, więcej nie wyciągniesz.

Ja mam wykupione do 10mb/s a chodzi ledwo 1.5, po prostu mieszkam w takiej dupie że nic z tym więcej nie zrobię.

Możesz próbować przyspieszać, jeśli router ci na to pozwoli, ale będzie to skutkowało skaczącym pingiem i lagami.

Btw; jakbym ja miał takie łącze to bym nie płakał o te 2-3GB/s tylko ściągał tyle gierek ile się da xD

846331404756772371599.jpeg
Opublikowano

Dobrze, widze ze jednak jestem daleko od centrali bo mam ok 5km do glownej centrali tego internetu.

@Up 2

Oj sciagam, z torrentow ohoho po 400/500mb/s idzie a jesli wylacze inne gowienka po 1gb leci :)

@top

Do usuniecia.

Szybkość pobierania torrentów zależy od seedów, nie od szybkości internetu.

Usuńcie ten troll temat, widać, że to troll >.<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...