Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rak3n

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wszystkich fanów DBO.Ostanio można było zaobserwować 2 projekty prywatnych serwerow Dragon Ball Online, są to DBO Revelations oraz mniej zaufane (żadnego Gameplay'a,) MMO Dragon Ball Online Heroes.Co do DBO Revelations, wstawili ostatnio krótki gameplay z rozgrywki, w którym widać pvp, mape no dobra ale, co do Dragon Ball Heroes, wstawili jakieś filmiki, z przetłumaczonym clientem, no ale to wszystko żadnego gameplay'a czy cokolwiek, z tym serwerem współpracuje polak, co dziwno dzisiaj zobaczyłem na ich fanpage'u oto taki wpis : "Możemy to zakomunikować oficjalnie, gra nie będzie dostępna dla użytkowników z terenu Polski, z uwagi na opinie użytkowników innych krajów na temat Polaków w grach internetowych oraz zachowanie wielu z nich. Będzie wprowadzona blokada dla adresów IP z terenu RP (geolokalizacja). Dla Was Polacy, nie będzie nawet gry za darmo, możecie patrzeć i błagać, nie dostaniecie dostępu do gry.". 

Co wy o tym myślicie ? I te ostatnie zdanie "Dla Was Polacy, nie będzie nawet gry za darmo, możecie patrzeć i błagać, nie dostaniecie dostępu do gry" ..śmieszne

raken.png

Pomogłem ? Daj Like ;)

Opublikowano

To tak mmodbo heroes to żaden projekt, a strona i fanpage na FB stworzony przez pana Przemysław Pasieko, czyli oszusta który ściąga tylko kase od naiwniaków. Jeden filmik pokazuje że ma spolszczenie do gry, a to spolszczenie nawet człowiek z MPCforum robił, drugi filmik niby miał być dowodem że gość posiada pliki serwerowe clienta a pokazał kod źródłowy clienta który krąży po necie i każdy może go mieć, co więcej pokazywał jak go kompiluje i że nie ogarnia błędów syntaxowych(składni)

Z tego co napisał na FB tylko śmiać mi sie chce.

DBO Revelations to jest realny projekt, NIE ściągają od nikogo pieniędzy jak na razie. Pokazali jakiś tam gameplay, nie było tam pvp tak jak mówisz, zauważ że przeciwnik nie obrywa, nie ma mobów ani NPC, jak dla mnie cały ten projekt wyglada jak emulacja klienta co daje efekt gry jak jeszcze za czasów istnienia DBO dostawało się DC ( straciliśmy połączenie z serwerem ) co oznacza że mają coś gdzie można biegać i skakać, ale nie ma mobów, nie da się walczyć z przeciwnikiem, nie ma NPC, questów, systemu upgrade niczego poza tym co widać było na ostatnim filmiku. Powątpiewam czy dadzą oni sobie radę z inżynierią wsteczną i odbudują DBO takie albo choć podobne jakie było. Możemy tylko czekać i liczyć na cud.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...