Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

AMD Athlon II X4 750K czy AMD X6 FX-6300 ?

ijakciidc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak wypowiedział się kolega wyżej procki syfy...Daj budżet i obecne podzespoly to cos znajdziemy

44883245864358281345.png

Opublikowano

CO WAM U DIABŁA NIE PASUJE W AMD!?

Dobra amd może niema najlepszych procesorów ale są wyjątkowo tanie. Sam mam Althona i nie narzekam wręcz przeciwnie przebijam nawet mojego kolegę który ma i5!

Dobra ale żaby nie było offtopu:
Ku zdziwieniu mariana lepszy jest Athlon II X4 750K ponieważ ma odblokowany mnożnik i będzie sie go dużo łatwiej kręcić a przy dobrym chłodzeniu dojdzie nawet do lepszych i5

60vprg.png

Opublikowano

@up

Co ty pierdolisz ? Są dosłownie 2 procesory od AMD w przystępniej cenie, które po oc są lepszy od 2 generacji i5.

@top 

Lepszym pomysłem była by zmiana płyty na h61m za 120 zł na allegro i używanego proca i5 2400/2500.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

A co ja wam kurna napisałem? "Liczmy się z ceną panowie". Wy tu zaraz wylecicie z i7 xeonami itp. Zależy mi na conajmniej 4GB(GoodRam Play) ramu, Grafika tania i dobra Palit GTX 650Ti Boost i dysk SEAGATE BARRACUDA 7200.12 1000GB. Miałem miec taki zestaw z AMD Athlon II X4 750K i płytą ASRock FM2A88X EXTREME4+.

Budżet myśle że ok. 1500zł. Komputer powinien uciągnąc gry na średnich-niskich ustawieniach.

NotowanyPL

Opublikowano

Można się załamać... FX na BOX suszarę, więc do jego ceny należy doliczyć 100zł. Do tego przydałaby się jakaś lepsza płyta główna z mocną sekcją, chłodzoną. 

CO WAM U DIABŁA NIE PASUJE W AMD!?

Dobra amd może niema najlepszych procesorów ale są wyjątkowo tanie. Sam mam Althona i nie narzekam wręcz przeciwnie przebijam nawet mojego kolegę który ma i5!

Dobra ale żaby nie było offtopu:
Ku zdziwieniu mariana lepszy jest Athlon II X4 750K ponieważ ma odblokowany mnożnik i będzie sie go dużo łatwiej kręcić a przy dobrym chłodzeniu dojdzie nawet do lepszych i5

FX również ma odblokowany mnożnik, Athlon 750 to tylko dwumodułowiec. Co przebijasz tym Athlonem II x4 ? : ) 

Opublikowano

Sory nie wiedziałem że FX ma odblokowany, a jak ktoś pisze "AMD to złom" itp to mnie szlag trafia
moim athlonem przebijam Intel Core i5-3550 (oczywiście mój jest OC a intela nie :))

60vprg.png

Opublikowano

Sory nie wiedziałem że FX ma odblokowany, a jak ktoś pisze "AMD to złom" itp to mnie szlag trafia

moim athlonem przebijam Intel Core i5-3550 (oczywiście mój jest OC a intela nie :))

Kiedy się obudziłeś ? Sam chciałem kupić tego Athlona zmieniając z Pentiuma G860, ale jak zobaczyłem wydajność jednego rdzenia to miałem już mieszane uczucia. Twój kolega ma zapewne gorszą kartę graficzną, bo ten Athlon to słaby procesor. 

Opublikowano

Każda częśc osobno przesyłką. Doliczasz to do ceny ? Kurierska pobraniowa oczywiscie.

Wywal tego spire. Wszystko idzie jedną przesyłką, która jest darmowa z kodem promocyjnym (+10 zł za pobranie). 

Opublikowano

Masz, nic lepszego nie złożysz a grafike w procku masz bardzo dobrą.

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=15240&s=79382&s=85479&s=78215&s=63363&s=62734&s=85773&s=74018

Serio? Zawsze byłem przekonany że grafika w procku jest szajska. Jeżeli to uciągnie(a tak myśle) gry Battlefield3, Minecraft(120fps stałe) to spoko. Skoro ten procesor jest modelem jednym z nowszych, ddr3 z taktowaniem 1600MHz to uciągnie frapsa,actiona?

Może w przyszłości ulepszyłbym o +1TB dysk.

NotowanyPL

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...