Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mega szafa a shared

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czesc.Niewiem jaki wirtualny dysk wybrac.

Niewiem komu zaufac.Czy serwis wytrzyma dlugo czy padnie po miesiacu...

Mam tutaj dylemat miedzy hostingiem "MegaSzafa "  a "shared"

A wiec tak na shared :

- jest limit pojemnosci 100GB

- i limit pobierania do 300KB/s

- limitu wysylania chyba niema 

- jest mozliwosc podania komus zewnetrznego linku do pliku [nie profilu],dzieki linkowi do danego pliku ktos moze go pobrac nie muszac zakladac konta

- Pliki pojawiaja sie w ich wyszukiwarce,czyli kazdy moze wyszukac te pliki i pobrac sobie[mozna je zabezpieczyc winrarem itd ale watpie ze to cos da]

No i drugi hosting ktory znalazlem to ta MegaSzafa....

- limit 500GB

- limitu pobierania niema chyba plik pobieral mi sie jakos 800KB/s przy necie 20MB,ale to pewnie wina lokalizacji hostingu 

- aby ktos inny mogl pobrac nasze pliki musi zalozyc darmowe konto 

- swoj folder z plikami mozna zabezpieczyc haslem,ale wtedy niebedzie mozna go wyszukac,jedyny sposob aby pobrac cos zabezpieczone haslem jest zrobic konto na tym hostingu wejsc na czyjs profil i wpisac haslo do szafy

Co sadzicie o tych dwoch hostingacie.Znacie opinie na ich temat ?

Na shared mam konto,ale denerwuje mnie to wolne pobieranie ;d.

MegaSzafa dziala jak chomikuj chyba,bo mozna od kogos pobrac .[Za chomikuj nie przepadam]

Zafascynowala mnie "megaszafa" bo niema limitu pobierania ...

A ja jak cos chce ze swojego dysku na shared pobrac to max 300KB/s ... to dosyc upierdliwe.

Edit : JA chce duzo miejsca bardzo duzo .. Okolo 2-3TB a raczej DropBox i SkyDrive mi tego nie zapewnia

ie068n.jpg
Opublikowano

Moze wez jakas mainstreamową firme, np. Dropbox czy SkyDrive masz pewnosc ze dlugo nie padnie :)

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...