Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem - nie moge edytowac tabelki w mob_proto

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc, nie mogęe zmienic nazwy npc w mob_proto w navicacie. mam nadane chmod 777 i próbowałem zapytaniem w bazie player, ale nic nie działa. wszystkie inne moge edytować, a w nazwie tylko mi się podświetla na niebiesko. prosze o pomoc

@edit

mam tak w prawie każdej tabelce, przy nazwie .

Opublikowano

A masz tak cały czas(od początku) czy po dodaniu czegoś dopiero?

Spróbuj kliknąć prawym i potem Napraw Tabelę(Repair Table)

Ew. zresetuj mysql w maszynie ale to nic nie da raczej.

Opublikowano

Yyy klikasz na to i masz podswietlone na niebiesko (tak jak na ss, nastepnie zjezdzasz na dol programu i powinines miec "biale prostokatne pole" z wpisanym juz tekstem, który podswietliles i tam edytujesz.

Opublikowano

Na jakim game pracujesz i wersji klienta?

A co ma zwykła znajomość programu 'Navicat for MySQL' do wersji game i klienta?! 

Kurwa, trzymajcie mnie..

• 1 rok później...
Opublikowano

Jest kilka sposobów rozwiązania tego problemu (o ile w ogóle można nazwać to problemem). Podam wam dwa sposoby.

Pierwsze rozwiązanie jest banalne, aczkolwiek nie wygodne. Należy skopiować wcześniej napisaną w czymkolwiek nazwę np. Handlarz Cukierkami, i po prostu wkleić (CTRL+V).

Drugie rozwiązanie jest również banalne, z tym, że o wiele wygodniejsze. Będąc w karcie mob_proto, wystarczy rozwinąć z panelu menu zakładkę View i wybrać Memo. Dzięki temu pojawi się u dołu programu okienko, w którym można zmieniać dowolnie wybraną nazwę, kod itp.

PS: Napisałem bo sam miałem z tym problem, a widzę, że rozwiązanie w temacie nie padło. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...