Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dolly Costumes by FeistyGraphic

Wredna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdyby występowały jakieś problemy z teksturami proszę pisać oraz dać screen (w przybliżeniu), bym wiedziała, której części tekstury dotyczy bład.

Na teksturach :

- sura_halloween1.dds

- warrior_halloween1.dss

masz przezroczyste punkty ( w praktyce po nalozoniu tekstury na model beda widoczne biale plamy )

@ EDIT ... Tak Ci to zobrazuje  ;)

2n7icjn.png

Opublikowano

Niby fajne, ale to tak prawdę mówiąc 25% roboty jeśli chodzi o płeć piękną. Zwróć uwagę na to, że całość tworzyłaś na teksturze ninja. Każda klasa postaci ma trochę inną teksturę. Różnią się np. dłońmi oraz karnacją. Gotowa jest jedynie tekstura dla ninja, sura do poprawki a wojowniczka i szamanka do zrobienia.

Screen:

LYmNORk.jpg

Opublikowano

Na teksturach :

- sura_halloween1.dds

- warrior_halloween1.dss

masz przezroczyste punkty ( w praktyce po nalozoniu tekstury na model beda widoczne biale plamy )

@ EDIT ... Tak Ci to zobrazuje ;)

2n7icjn.png

Tylko w tych dwóch? Dziwne, bo ja tylko edytowałam oryginał (co wiąże się z tym, że nie było żadnego kanału alfa). Mogę zobaczyć normalne ssy (przod i tył) wojowniczki i sury? A reszta jest w porządku?

Edit: Ok, po weekendzie poproszę znajomego, by wrzucił to na serwer i poprawie niedoskonałości :)

Opublikowano

Tylko w tych dwóch? Dziwne, bo ja tylko edytowałam oryginał (co wiąże się z tym, że nie było żadnego kanału alfa). Mogę zobaczyć normalne ssy (przod i tył) wojowniczki i sury? A reszta jest w porządku?

Edit: Ok, po weekendzie poproszę znajomego, by wrzucił to na serwer i poprawie niedoskonałości :)

W oryginale wojowniczka i sura mają kanał alpha 100% biel, lecz to nie powinno mieć wpływu na teksturę.

Opublikowano

Inkscape Ci to fajnie wytłumaczył 

Niby fajne, ale to tak prawdę mówiąc 25% roboty jeśli chodzi o płeć piękną. Zwróć uwagę na to, że całość tworzyłaś na teksturze ninja. Każda klasa postaci ma trochę inną teksturę. Różnią się np. dłońmi oraz karnacją. Gotowa jest jedynie tekstura dla ninja, sura do poprawki a wojowniczka i szamanka do zrobienia.

Screen:

LYmNORk.jpg

Opublikowano

Tzn, jeśli chodzi o teksturę assassinki i wojowniczki, mają identyczną teksturę. Fakt, odcień skóry się różni, ale jak widać również go edytowałam, pojaśniałam, by pasował do "porcelanowej twarzy dolly". Wiedziałam, że sura ma inna teksturę, co zresztą widać, że ją edytowałam. dziwi mnie trochę ten kanał alfa, na obj i w gr2 viewerze nie było tego widać. Cóż... cały ból w tym, ze nie pomyślałam, by poprosić kogoś o wgranie na serwer i posprawdzanie.

Mam nadzieje, że zostanie mi to wybaczone, a po weekendzie postaram się udostępnić i kostium male, jak i female, dokładnie sprawdzony i dopracowany :)

Pozdrawiam.

Opublikowano

Tzn, jeśli chodzi o teksturę assassinki i wojowniczki, mają identyczną teksturę. Fakt, odcień skóry się różni, ale jak widać również go edytowałam, pojaśniałam, by pasował do "porcelanowej twarzy dolly". Wiedziałam, że sura ma inna teksturę, co zresztą widać, że ją edytowałam. dziwi mnie trochę ten kanał alfa, na obj i w gr2 viewerze nie było tego widać. Cóż... cały ból w tym, ze nie pomyślałam, by poprosić kogoś o wgranie na serwer i posprawdzanie.

Mam nadzieje, że zostanie mi to wybaczone, a po weekendzie postaram się udostępnić i kostium male, jak i female, dokładnie sprawdzony i dopracowany :)

Pozdrawiam.

Są różne, wszystkie się od siebie różnią :).

Opublikowano

Są różne, wszystkie się od siebie różnią :).

Przyjrzyj się, że poza tylko dłońmi jest taka sama. Nie widzę, by jakieś anomalie były na dłoniach wojowniczki przez nałożenie na nią tekstury dłoni z assasinki. Problem tkwi w kanale afla, który da się szybko i łatwo zlikwidować.

Edit:

W oryginale wojowniczka i sura mają kanał alpha 100% biel, lecz to nie powinno mieć wpływu na teksturę.

Może, jak najbardziej mieć. Przyjrzyj się na "mrówki" w screenach tekstury, a na białe "anomalie" na tym, co REPREDATOR pokazał.

Opublikowano

Nie rozumiemy się. Ta anomalia będzie w grze bardzo widoczna zwłaszcza u szamanki gdzie dłonie są skierowane w innym kierunku. U wojowniczki też będzie to dziwnie wyglądać. Co do kanału alpha to jest to efekt nie tego, że tekstura posiada kanał alpha, lecz tego, że została zapisana ze złymi parametrami. DDS należy zapisywać z DXT5  ARGB 8 bpp | interpolated alpha (PhotoShop). Gdybyś tak zrobiła, to na kanale alpha mógłby być nawet murzyn zbierający bawełnę - tekstury by to nie uszkodziło. Miałoby to wpływ jedynie na połysk modelu w grze, lecz to jest kostium, więc połysk w item_proto ustawiamy na 0.

Następnie jeśli masz na PC partycję D, to wrzuć tam foldery Ymir Work itp. czyli D:\ymir work\pc i D:\ymir work\pc2 a w nich assassin, shaman, sura, warrior. Do tych folderów wrzuć sobie swoje tekstury z oryginalną nazwą. Modele GR2 możesz mieć gdzie chcesz. Gdy je odpalisz, to w GrannyViewer Twoje tekstury się same nałożą i nie potrzebny jest Ci żaden serwer/client.

Po lewej Twoja tekstura, po prawej poprawiona wersja. (model wojowniczki)
bYNMnYb.jpg

Po lewej Twoja tekstura, po prawej poprawiona wersja. (model szamanki)
shWTe65.jpg

Opublikowano

Jeśli ktoś będzie kobietą, będzie w tym kostiumie i zmieni płeć zwojem to co się stanie? Właśnie :D

Od zawsze w metinie (od wprowadzenia ich w 2012 do metina) podstawowe kostiumy mają płeć (kobieta, meżczyzna) tak samo jak fryzury. Co się stanie? Nie będzie mógł założyć kostiumu.

sygna1.png

Opublikowano

Jeśli ktoś będzie kobietą, będzie w tym kostiumie i zmieni płeć zwojem to co się stanie? Właśnie :D

Po relogu / zmianie mapy kostium wpadnie do eq.

0LsM05U.png

Opublikowano

Po relogu / zmianie mapy kostium wpadnie do eq.

To zależy, na niektórych serwerach tak jest, że np. jak grasz kobietą i masz bojowniczke i zmieniasz płeć, to masz założoną bojowniczkę ale texturę bojownika :D

czekam na wersję (m)

Opublikowano

Ok, na razie zamykam bo część tekstur ma błędy, a nie chce, by ludzie niepotrzebnie je ściągali. Jak pisałam po weekendzie je poprawie i udostępnię sprawdzoną i w pełni dopracowaną wersje + male set.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...