Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc Dla Newbie;p

metin2-2xL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chcialbym zaczac gre w silka lubie klasy magiczne lub takie z duza iloscia at.fiz i obr.fiz tak zwani tankerzy:)

i mam tu pytanie moze mi ktos pomoc w grze? nie rozumiem jej za bardzo (nie chodzi o angielski gralem w rappelza 150tank (na us))

lecz tej gry cos nie pojmuje^:^ szukam kogos kto mi pomoze klienta moge pobrac lecz jakiego?gdzie gra duzo polakow?Chodzi mi o pomoc w grze. ;p

dziekuje i pozdrawiam.

Opublikowano

To nie to forum ;p odwiedź mpc forum jak ci się odechce ręcznie expić. [TU BYŁ LINK] <- najlepsze forum o silku(poza mpc, ale mpc tylko do poszczególnych tematów ;p). W tzw. "Nawigacji" masz dużo linków odsyłających do spisu potworów, downloadu, i masy innych przydatnych rzeczy. [TU BYŁ LINK] odwiedź koniecznie ten dział ;p z twoich upodobań to byłby wizard lub warrior ;p ale warto zapoznać się z innymi. Jeśli chodzi o wersje silkroada isro(najłatwiej zagrać i najłatwiej bocić, jeśli chcesz grać ręcznie wśród botów to odradzam), ksro, csro i jeszcze się znajdzie kilka innych są odpowiedniejsze do gry ręcznej, mniej botów, co za tym idzie mniej ludzi ale polaków wszędzie można znaleźć. Ostatnie co może być to prywatne serwery tu trafiają ci co nie potrafili odpalić bota w isro, a chcieli mieć duży lvl, lub ci co chcieli się "zabawić" ;p , jeśli chcesz obcować z polakami to prywatne serwery odradzam, isro(boterskie gildie dla high lvli, tam są chyba najnormalniejsi ludzie), ksro, csro i reszta(tam jest sporo polskich gildii gdzie dużo osób nie gra, oczywiście są aktywne, ale nastawione głównie na legitów) nt. anglojęzycznych gildii się nie wypowiadam, bo nie bywałem w takich. Reasumując Bot -> isro, Legit -> Pozostałe wersje, szybko wbić wyższy lvl i trochę zapoznać się z grą -> prywatne serwery.

[TU BYŁ LINK] -> wpisz w google silkroad i 2-gi wynik od góry

a co do drugiej luki po linku wejdź na forum i dział buildy.

Opublikowano

Dziekuje za pomoc i za ta strone o silku;) na pewno cos sie tam poducze o tej grze.

lecz chodzi mi o to czy jest ktos chetny zagrac ze mna;p?

Opublikowano

lecz chodzi mi o to czy jest ktos chetny zagrac ze mna;p?

Tak to raczej nie znajdziesz chętnych. Chyba, że udostępniana jest nowa wersja silka, wtedy tak. Ja ci radzę zagraj na isro wbij z 40lvl(to jest ponad tydz. gry w miarę aktywnej), dojdź do gildii(najlepiej szukaj takich co mają 4 lub 5 lvl[ściślej conajmniej takie co mają avatar z lewej strony nazwy gildii]), a gdyby ci się już nie chciało ręcznie klikać, to bocik wskazany ;p (lub kupienie golda na allegro oO i kupowanie taxi). Jako pierwszą postać proponowałbym ci "Blader'a" lub "Glavier'a". Ten pierwszy to najwytrzymalsza chińska postać ;p lecz kosztem dosyć niskiego dmg, Glavier również jest żywotny(nie tak jak blader z powodu braku tarczy), ale dmg ma wyższy. Są również postacie full int, jednak wytrzymałe to one nie są, ale ich dmg znacznie przewyższa dmg full str(wyjątki są).

Do wybrania serwera(jest ich 30 kilka) bardzo przydatna będzie strona http://www.rev6.com/servercapacity/ Jest tutaj stan ilości graczy na serwerze, gdy liczba zalogowanych zbliża się do 3500, wiadomo trudniej wbijać. Ja ci polecam od Saturna i wzwyż, a jak chcesz stary to Babel. Jednak jeśli masz zamiar kupić kiedyś premium(wbijanie za pierwszym razem i trochę dodatków, najtańsze ~56zł), to zaczynaj na "środkowych" i "niższych".

Opublikowano

@up

odradzam grac na poczatek bladerem poniewaz wbije 30 i sie znudzi a nie na tym gra polega ;]

Zagraj najpierw glavierem, ta gra polega na tym zeby grac jedna postacia i wbic duzy lvl a nie 5x 30 - wiekszosc "polaczkuff" tak gra niestety ^^

sygna1o.jpg

Opublikowano

OK sciaglem se cSro i sie zarejestrowalem.

Z tego co czytam to bede grac glavierem dziekuje za pomoc mam jeszcze 1 pytanie istenieja darmowe boty?

i o co chodzi z tym TAXI? co to jest?

Opublikowano

Na csro jest jakiś darmowy(konkretniej nie powiem, bo nie wiem) ale trzeba "nadzorować" go, bo nie robi repota(tj. jak skończą mu się potiony to nie kupi ich na nowo w mieście itp) jest też płatny mbot z opcją repota. ;p

Taxi to inaczej power lvl z innych gier, ściślej gracz z (najlepiej) znacznie wyższym lvlem od moba tworzy z (np.) tobą party "exp auto share" w takim party gdy on zabije potwory ty dostaniesz doświadczenie(on też, ale znikome ilości, bo zakładamy, że ma znacznie wyższy lvl od lvla potworów), oraz gdy takie party jest na spocie to gdy respawnują się potwory, to jest szansa, że wyjdzie potwór "party" zadaje większa obrażanie, ma więcej hp i naturalnie idzie więcej doświadczenie na niego. Takie party może mieć do 8 członków.

Opublikowano

Dziekuje rozumiem a takie taxi jest darmowe?

@wlasnie patchuje mi sie cSro.

zobaczymy;)jak bedzie

@2xedit

mam pytanie moglby mi ktos dac jakis eq na cSro dla GLAVIERA?dopiero zaczynam....o ile ktos ma jakis nie potrzebny:) ze starych cahrow itp;) dziekuje.

Opublikowano

Dziekuje rozumiem a takie taxi jest darmowe?

@wlasnie patchuje mi sie cSro.

zobaczymy;)jak bedzie

@2xedit

mam pytanie moglby mi ktos dac jakis eq na cSro dla GLAVIERA?dopiero zaczynam....o ile ktos ma jakis nie potrzebny:) ze starych cahrow itp;) dziekuje.

Taxi znajdziesz na ong, no i czasami penon, bądź karra.

Opublikowano

Ja Ci polecam jednak bladera :P Co prawda wolno się expi na low lvl ale jak już wbijesz 52lv to zobaczysz dużą różnicę. Ja mam bladera 76lv i moba na mój lvl kładę na 2 skille max 3 :P

Sig.png

Opublikowano

Btw. wciąż się dostaje te broń i scrolle, nie? Broń jest na 1lvl + 77 dostaje się również początkowo 20k sp( do jakiegos 40lvla + ci wystarczy spokojnie) wspomniana broń ma trochę imba statystyki na ten lvl, no ale to specjalnie :P, więc jeśli to wciąż jest(ten "event") to śmigaj bladerem(wcześniej polecałem glaviera, ale nie pamiętałem o tej broni ;p)

Dostaniesz też w komplecie tarcze + 77, więc i def będziesz miał początkowo imba :P

Opublikowano

Streszczając to w jednym zdaniu: Na początku najlepiej wziąść sobie str chinola - poty co sec oraz duża żywotność : P

76561198001815076.png
Opublikowano

Tylko jm wie jaki jest max + broni... rekord w robieniu + broni to +15... nikt wyzej nie dal rady, wiec wiesz.... a +77 to masz tylko pierwsza bron

Opublikowano

ehh to cSro strasznie dlugo sie patchuje od 2h tylko 11procent ma ktos moze pliki do pobrania?te patche?

@edit

co myslicie o globalu?nie pzreszkadza mi czekanie? lecz jaki serwer wybrac?gdzie duzo polakow?

Opublikowano

Server na ktorym gra duzo polakow i troche userow z mpc forum to server słń[vip] na divisionie drugim.

Dalej sie dostaje +77 bron i 20k sp .

sygna1o.jpg

Opublikowano

Kolejny raz omg..

Gramy na DIVISION 2 server SŁŃ[VIP]

jeszcze raz sie ktos zapyta a nie popatrzy wstecz dostanie warna

sygna1o.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...